Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 127 941
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 455
Много е коментиран Elie Saab Royal, потърси с търсачката.

Аз лично го обожавам. Носи ми усмивка и радост. Мъжете около мен, също. Не ми е прекалено тежък, задушлив или каквото негативно има казано по негов адрес.

С уточнението, че аз обожавам пачули и роза. Както отделно, така и заедно. И че при мен не беше любов от пръв поглед. По-скоро любов, узряваща около година преди да се разгърне с пълна сила. Simple Smile

# 1 456
Cuir Bourbon е отвратителен.
Исках го, мечтах го, представях си го... по-лош от него е само Collection No.4 Oud на Elie Saab.

Insomnia обаче, ако толкова ви затруднява, че чак на сила я изпръсквате, ще ви дам адреса си в UK, пратете ми я, не се мъчете.
На мен ми е скъпа да си я купувам от тук, а ми харесва изключително много.

# 1 457
  • София
Радвам се да го чуя, като чета възторжените отзиви и суперлативи във Фрагрантика за него, и моите впечатления, вече си мислех, че нещо с мен не е наред, защото по принцип обичам велур и ванилия. Но там нещо не е както трябва. Шафранът може би.

# 1 458
За мен тази тема е релаксираща.Парите, които не давам за психотерапевт давам за парфюми. Laughing
Нищо тук не ме натоварва, както и това, да разтворя шкафа и да се насладя визуално и сетивно на нектарите в шишенца.Хващам се за каквато красотичка мога в този объркан свят.Не купувам като луда(последно пазарувах по ЧП),но чета като такава.Не бих се изказала за никой аромат ,че е гаден. Не се знае дали в някой момент няма да го поискам.
Взех да деля ароматите си на на по тежки и по леки, и да си избирам за сезон,а не безразборно както преди.Подбирам си ги дълго и маниакално и като дойде момента си ги гърмя наведнъж и се наслаждавам неописуемо на тръпката .

Няма как да остана с  два парфюма. Един сок, колкото и да го обожавам мога да го пръскам максимум 2 седмици.След това вече ми се притапяват сетивата и не ми е така хубав.
Втора седмица съм с VALENTINO Donna Born in Roma. Много го харесвам.Изключително мой като звучене, без натрапване, издържа ми на кожа 8 часа като си го усещам постоянно.Радва ме изключително, но ще го сменя.а и температурите ще се вдигнат.Трябва да се порадвам и на други любимци.

# 1 459
  • Чукарландия
Пералня, пералня, ама пералнята ми не ухае. Не мога да се напръскам 😳 с нея! 😜
Ама и нишовете им с нишове! Направо с появяването се изстрелват в Космоса?!?
Да вземем за пример Nishane. Вадят нов парфюм и Цак! наистина страхотен, уникален режат те от кръста нагоре и цената - Цак! режат те и от кръста надолу! И хайде, Останете си със здраве! Ама какво здраве, бе брат, вие вече сте ми взели съня... 😜
Нишан в Турция ги правят, е нали сме съседки, за нас в България трябва да има малко по-сносни цени, едни 50% за Welcome, за Join the Club едни 60% са добър вариант. Ниш, ниш, ама нашите гюлове ползвате, нали така, Комшу? 😂

И като казах Нишан, една мила парфюмна феичка ми направи страхотна изненада:
Скрит текст:

Като дете пред сладкарска витрина съм, както писах и на нея... 🧁🍰🍦
И в тази вълшебна кутия се мъдри и кротува един Астероид B-612, к'во ми трябваше да го подуша, малко други дертове ли имам, ама, ей на... 🤣
Незнам дали са ароматите от Астероида на Малкия Принц, ама аз не спрях да си душа мострата... Великолепен аромат! Ама няма да кажа, браво Нишан (докато не си намалят цените)! Нье!
Другите пробички скоро няма и да ги пипна! 😂
Защото при мен нещата вървят в посока:
"Разменям пералня Bosch, почти неизползвана, за парфюм от същия ценови (и енергиен😂) клас..." 🤣🤣🤣
Ех, Nishane, Nishane, бива ли така, Комшу? И ние душа носим! Балканска! 😉

# 1 460
Не знам защо на нишовите се гледа като нещо задължително скъпо. Пълно е с интересни и качествени аромати от ниш-къщи, които струват по-малко от нов рилийз на Армани или Ланком, да речем. Е да, може да се запънеш на името като те питат с какво си 😀, или, не дай си боже да не знаят името на марката 😆. Защото и това наблюдавам понякога - "търся Герлен, Шанел и пр.", ама защо точно тях и какъв е критерия, не става ясно. Някакви известни там марки.
Напълно съм съгласна, има доста нишови парфюми, които са на смешни цени, но не са популярни в групата ни. Illuninum например пускат много често отстъпки до 80% ( дори и в момента) и някой от парфюмите им без пари с цени от 15-16 лири. Намирам ги за доста интересни и качествени. Не съм пробвала всичко, но от това което познавам има поне още 4-5, които много искам.
И аз като Макадамия, предпочитам да купя 1-2 по скъпи които мноооого ми харесват, от колкото 7-8 по евтини, които ми харесват, но не умирам за тях.
Много искам   Ex Idolo Thirty Three, четох че много прилича на Montale Black Aoud. Не познавам втория и Монтал са ми доста трудни за намиране за проба, затова, моля, ако някой познава и двата, да напише 2-3 думи

# 1 461
За мен тази тема е релаксираща.Парите, които не давам за психотерапевт давам за парфюми. Laughing
Нищо тук не ме натоварва, както и това, да разтворя шкафа и да се насладя визуално и сетивно на нектарите в шишенца.

Припознах се в това изказване 😅
Аз като една майка на бебе и основно седенето вкъщи определено имам нужда от моите си неща, които да ме вълнуват и радват ,за да запазя добро психическо състояние 😀
И на мен ми е релаксиращо в темата, постоянно проверявам непознатите за мен парфюми,за които говорят Simple Smile Интересно е, откъсва ме от ежедневието.
До скоро поддържах максимум по 4-5 аромата и то основно защото ми подаряваха роднините , особено като видяха че харесвам.Обаче нещо ме удари миналия месец и се започна едно четене и прекалено пазаруване 😬 Не , не е заради вас, по-скоро вас намерих да ви чета заради това😆
Познавам се , някакъв момент е.Тоя месец 20, другия 5 и после ще ме напусне вдъхновението и ще си вляза я нормални граници 😀
Предната година бях така с мед.козметика , постоянно четях,купувах,пробвах всякакви мазила, докато накрая се спрях на няколко любими продукта и ми мина.

Първите фъс с парфюмче за деня при мен днес е Givenchy Live Irresistible Blossom Crush 🥰

# 1 462
Добро утро!
Сетих се, че имам мостра на Molinard Secret Sucre и днес я изпръсках половината наведнъж и нищо Sad , много тих, долавям хубава ванилия, пудрени и дървесни нотки и още нещо, но не съм впечатлена. Vanille Intensee на Atelier Cologne ми е по-интересен, въпреки че и него след разносване го отписах.
P.S. Добавям, че при движение аромата се усеща повече, най-вече от косата, където изпръсках най-много.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 08:24 от Dari_77

# 1 463
За мен от скъпите нишови единствено Molinard Secret sucre си заслужава цената, но и той може онлайн да се намери на съвсем нормална цена с малко повече късмет и търпение.
Ако знаеш колко е еднакъв ароматът му с тази Риана... https://www.fragrantica.com/perfume/Rihanna/Rebelle-13442.html

От Shay & Blue съм силно разочарована до тук. Black Tulip може и да е black, но не е никакъв tulip! Черна захар и ванилия, и нещо... не знам какво има в него, но ми е неприятно. Не е никоя от изброените във фрагрантика съставки.
Blackberry Woods е с плодово начало, къпинов или касисов, wood и тук не намирам. Може би чай, черен чай и къпини. Не е лош, но нищо впечатляващо, честна дума.
Много ми хареса Blood Oranges! Началото е напълно реалистичен, прясно изцеден сок от червен портокал. После се появява дървесна и кожена нотка, които остават основни, а портокалът изчезва напълно, и тук отново много ми харесва. С удоволствие бих приютила една бутилка от него, НО проблемът и при трите, които пробвах до тук е, че трайността им или поне времето, в което аз ги усещам е... 1 час!, което за мен е възмутително малко!
Последният е Scarlet Lily, него още не съм пробвала, но може би от сега мога да кажа, че няма да ми хареса, защото много силно мирише на момина сълза. От бутилка помирисани и четирите се усещат доста осезаемо, но просто са адски нетрайни! За мен не си струват инвестицията изобщо.

ПП. От 10 минути се чудя на какво толкова познато нещо мириша в момента, при все, че се напръсках с Blood Oranges... 🙄 Ами, мирише 1:1 на Noir Exquis L'Artisan Parfumeur! Малко по-носим в топло време вариант.

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 14:54 от Анонимен

# 1 464
  • Germany
Единственият ми шанс да пробвам нови неща в момента е, като поръчвам проби. Наскоро си поръчах пробичка на Pear JHAG и бързам да споделя впечатленията си. Пробичката може да се поръча от официалния сайт на марката, струва 5 евро с безплатна доставка, и при мен си дойде по пощата вкъщи за около една седмица.
Страшно ми харесват новите прозрачни флакони на марката. И този не прави изключение, и много се чудех, дали да не си го поръчам направо на сляпо. Радвам се, че не го направих. За мен това е поредното търсене на марката, да прави продваеми неща, опирайки се на познатото старо. Явно революционните аромати на Романо Ричи са вече направени, и от тук нататък ще срещаме само нови варианти на отдавна познати теми. Pear  за мен е микс между три познати на всички ни парфюма. Започва с газираната подсладена круша от Idole d'Armani , като за мен приликата с него е почти 90% и силно го препоръчвам на почитателките му и на хората, страдащи от неговото спиране, чудесна алтернатива е. Ако сте от моето поколение, ще се сетите за една газирана безалкохолна напитка, наречена Круша. Сладка компотена круша, с лека лютивина от джинджифил и много газирано, леко химично усещане. Газираното е толкова осезаемо, сякаш усещам как подскачащите искричките от безалкохолното докосват кожата ми, докато доближавам чашата към носа си. Като се успокои това газирано усещане, парфюмът страшно ми прилича и на друг крушов аромат - Wild Pears Montale . Това е вече ароматът на жълти круши с деликатен аромат, и на напечено от слънцето нацъфтяло крушово дърво. Ухае плодово-цветно, сладко, леко медено, и отново леко изкуствено. И третият познат ни парфюм е Light Blue Dolce&Gabbana, и по точно базата на Лайт Блу, онова сапунено-мускусно усещане, съчетано с нежен крушов аромат. За моят вкус е твърде цветен, твърде сапунен, и твърде синтетичен, но ако сте от почитателките на горните парфюми, потърсете го за проба, може да ви хареса. Лесен е за носене и харесване според мен, трайността му е около 6-7 часа при мен. Жалко за красивата презентация, но няма да си го купя, не е моят парфюм.

На всички щастлив и усмихнат ден. Моят ще е в компанията на тази разкошна зелена мандарина California Dream Louis Vuitton

# 1 465
Момичета може ли мнение за Le parfum Royal Elie Saab. Голям фен съм на марката , всички парфюми,които съм имала са много хубави и пасват на кожата ми ,но това не познавам. В момента е на хубава цена и смятам и него да си прибавя към останалите.
Поправям се,видях че и друг е питал за парфюма.Вече го поръчах.

# 1 466
Момичета може ли мнение за Le parfum Royal Elie Saab. Голям фен съм на марката , всички парфюми,които съм имала са много хубави и пасват на кожата ми ,но това не познавам. В момента е на хубава цена и смятам и него да си прибавя към останалите.

И аз съм него съм се насочила. Харесвам Рояла, но при мен избива силно розата, а такива парфюми имам. Имам чувството, че има ли роза, само нея усещам и ми миришат еднакво. Laughing

# 1 467
Nishane B-612, наистина си е невероятен, космичен аромат, удивително обемен, без аналог ☺.Лично на мен всеобщия любимец Ani ми се стори скучен, без особено развитие, а доколкото разбирам, вече е и в light концентрация (може и да му е +).
Та има аромати за които не се шуми много много, но които не само си заслужават пробата, а направо могат да преобърнат представата за качество на парфюмите, както стана при мен😉

Последна редакция: чт, 25 мар 2021, 13:59 от e_luchik

# 1 468
Рояла е страхотен парфюм! Почти съм изпръскала 120мл за няма и година. Много е писано за него, потърсете назад по темите.

# 1 469
  • by the sea
Nishane B-612, наистина си е невероятен, космичен аромат, удивително обемен, без аналог ☺.Лично на мен всеобщия любимец Ani ми се стори доста скучен, без особено развитие, а доколкото разбирам, вече е и в light концентрация (може и да му е +).
Та има аромати за които не се шуми много много, но които не само си заслужават пробата, а направо могат да преобърнат представлението за парфюмите, както стана при мен😉
оох надникнах само да видя пирамидата , видях woody/aromatic и ми се разшириха зениците  Simple Smile
задължително ще се пробва!

Общи условия

Активация на акаунт