Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 484
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 360
Ако някой предложи добър дамски / унисекс парфюм с кожа и ветивер, обещавам да не се туткам, а да си го поръчам за подарък и да се похваля Simple Smile
Извинете, че бях безполезна Simple Smile
Не мога да се изтрия, но сега модераторът ще почисти.
Не сте безполезна, напротив, чела съм много Ваши мнения и ревюта тук и са ми били интересни и полезни.
В къщи имаме принцип да избягваме ЛИЧНО да поръчваме от чужбина - по ред съображения. Иначе нямаше да се жалвам и мрънкам тук и да искам мнения, а щях да си гърмя набелязани отдавна брандове.

Фръц!, и този го загледах, но без кожа не ща Simple Smile

И за да не е спам, връщам се в темата за парфюмите в книги и филми - "УНИКАТ" на Милорад Павич. Всяка глава носи името на парфюм - Kenzo, Old Spice, Poison, Dior Addict, Magnum, Anthracite и още, а след това заглавията са комбинации от парфюми. Странна, забавна книга, както  всичко на Павич, много любим автор.
Бях я позабравила, сега препрочитам.

# 361

А и моите ми поръчаха вече Étui Noir Miller Harris, благодаря на tuali за препоръката. Силно се надявам при мен да не се появи синтетичната нотка от коментарите във ФР.
Синтетично не съм усещала, но от кожата или някоя друга нотка ми изкара много лоша химия с кожата. Ветивер няма и молекула.

Ще очаквам да споделите впечатленията си и дано е от направените за Вас Simple Smile

# 362
Аз гръмнах на сляпо 2 Монтала - Intense tiare и Choholate greedy. Надявам се, че ще ми харесат - аз съм си гурме фенка, само не искам повече аромати с роза.
Виждали сте по сайтовете разфасовки по 20 мл?

# 363
Аз гръмнах на сляпо 2 Монтала - Intense tiare и Choholate greedy. Надявам се, че ще ми харесат - аз съм си гурме фенка, само не искам повече аромати с роза.
Виждали сте по сайтовете разфасовки по 20 мл?
аха,браво на теб Simple Smile И аз метнах един в кошницата,но не смея да натисна поръчай,че чакам тези дни 3 парфюма и се чувствам гузно Bowtie
Дано ти харесат. И двата са силни,присъствени и различни.Имам и Шоколада,бях го забравила,защото ми е в офиса в шкафа.Обичам зимата да се пръскам по една аплиация,цялата стая ми мирише на шоколад и бисквити,но с повече апликации ми идва силен и тежък.............ползвма го и когато някой колега се е изпотил(младежи Stuck Out Tongue Closed Eyes ) и ми влезе в стаята Laughing след него отварям прозорци и се пръскам със Шоколада Nerd заглушава всичко !

# 364
  • Пловдив
Хахахха аз за тази цел в офиса съм си оставила едно кафяво Тесори.

# 365
Включвам се по повод дискусията за Монтал и Мансера.

Доста от тези, които имам/съм имала, са купувани на сляпо. Но това е нещо, което съветвам хората да не правят. Освен ако не си падат по риска и изненадите, в това число и неприятни.

В момента имам следните:

Intense Cafe - купуван след многократни тестове. Честно казано, много го харесвам, нося го когато искам да мириша сладко и момичешки, малко ми е лолитски, но без да е супер очевадно. Не ми е прекалено сладък, нито прекалено натрапчив. Доста подобни има в тази стилистика, но на мен този ми харесва напълно достатъчно. Но да, много често ми се случва да го усетя в заведение (преди) или на улицата.

Vanilla Absolu - сладкарска ванилия в чиста форма и още нещо. Супер линеен, някой казват дори синтетичен. Мен не ме дразни това точно тук, взех го насляпо с тази идея и е точно попадение.

Patchouli Leaves - отново на сляпо. Жестоко пачули, което нося когато се чувствам в стил „are you talkin’ to me”. Хората го забелязват, но ако кажа, че го харесват и отбелязват положително, ще излъжа.

Red Aoud - отново на сляпо с идеята за баклава и сладкарства. Уви, при мен ги няма, но е доста сполучлива интерпретация по темата роза-уд.

Sensual Instinct - пак на сляпо 😃много го харесвам. Един от малкото парфюми, в които мъхът или както там се превежда oakmoss, ми допада много. Силно женствен е за мен. И много чувствен и омаен.

Aoud Black Candy - взет на сляпо след дълга чуденка. Доста различен от масовото предлагане. Не е обсебващ, по-скоро е доста добре балансиран. Него нося когато искам нещо стилно и същевременно открояващо се.

Red Tobacco - получих случайно покрай размяна отливка. Честно казано, не си спомням дамата, но ще съм й благодарна завинаги. Това е една от моите абсолютни любови. Няма нещо, което да не ми харесва в него. Първоначалният аромат, средната фаза, после когато достигне към края си. Остатъчният аромат по кожата и косата ... доста е унисекс, определено. Но въпреки това, изненадващо дори за мен, за него получавам комплименти. Както и негативни коментари, основно от сестра ми, която не го понася в затворено пространство.

Имала съм:

Precious Oud - беше изключително объл и кремест уд, много фин бих казала. Очаквах някаква тежка артилерия уд, особено имайки предвид какъв точно е използван тук, но не. Размених го съвсем наскоро за нещо много желано. Доволна съм, че се запознах с него и го носих известно време с голямо удоволствие.

Velvet Vanilla - на спяло купен, вече се досещате сигурно🤣 много! сладък и траен, но нищо уау при мен.. Бързо ми писна, а и не го носех особено много, когато го имах.

Instant Crush - може би едно от големите ми разочарования. Очаквах нещо пищно и мощно в стил поне Sensual Instinct, а получих кремест жасмин. Много мадамски, много секси, буквално навяващ асоциация за крем. Нищо унисекс не усетих в него. И въпреки това, не беше чаааак толкова зле, имайки предвид колко много мразя жасмин, тук направо си беше добре. Беше изключително траен. Косата и чаршафите ми ухаеха с дни.

Roses Vanille - сестричето на Intense Cafe. Безумно много си го харесвах, пръсках често и винаги ми носеше усмивка на лицето и комплименти от мъжете около мен. Адски много се харесваше. Мисля, че съм споделяла преди, но все пак.... сполетя го злощастна съдба - бях го забравила в ръчния си багаж на летището във Виена. Бутилката беше на половина пълна, но самата тя е 120 мл... сещате се какво стана. Девойката, която го взе, беше една млада и доста приветлива. Помолих я поне да го вземе тя и да го ползва, но каза, че не може и й е забранено. Все се надявам, че в крайна сметка си е изживял остатъка добре на австрийска територия. Мислех да си го подновя моментално след това, но отложих, а после взех Intense Cafe. Силни вероятно е като свърши последният, да взема отново Roses Vanille.

Sicily - голяма греда на сляпо. Нищичко не ми хареса в него. Абсолютно зеро. Толкова се бях ядосала, че исках да го разкарам моментално и бях готова да го разменя за Малиция Бон Бон 😂😂 не помня в крайна сметка каква беше размяната, но няма абсолютно никакво значение. Важното е, че не беше вече в шкафа ми.

Aoud Orchid - историята е като горната с разликата, че не ми беше толкова спешно да го разкарам. Просто не ми хареса. На всичкото отгоре и не показа тая чудовищна трайност, за която четох навсякъде.

Nepal Aoud - отново на сляпо. Чудничък беше този парфюм, чуден! По-скоро бих го наименувала Nepal Leather, но... няма да издребнявам. Изключително траен и много мек.

Mukhalat - изключително силен и остър. Много синтетичен в негативния смисъл. Всеки път, когато го вдъхвах, си представях детска кукла с изкуствени мигли и руси къдрици. Беше по-скоро не за мен. И той беше на сляпо.

Roses Musc - беше ми подарък. Харесваше ми много, доста добра интерпретация на тема роза. Имах го преди около година или две и тогава ми беше на границата, но по-скоро не ми допадат такива свежи и зелени рози. Моите са червени, кадифени, тежки, маслени, захаросани, подправкови... Не беше никак лош, напротив. Даже си беше доста ок, но не бих си го купила сама. Спомням си, че го наслоявах с CM Intense Chanel и се получаваше брутално яка комбинация. Ако някой има и двата или първообраза на CM, приканвам ви да пробвате 🤪

Arabians Tonka - тук бях доста пренавита от всичките коментари и хвалебствия. Взех го на сляпо почти веднага след като се появи. Хареса ми, хубав парфюм е сам по себе си, но аз очаквах доста повече. И може би за това се разочаровах. В крайна сметка, не го отчитам като неуспешна сляпа покупка, напротив. Просто на мен ми липсваше лол фактора.

Парфюми, които съм пробвала:

Black Vanilla Mancera - доста сладичък, синтетичен, но никак не лош. По-скоро ми хареса и то никак не малко. Беше и адски траен. Тогава се колебаех между него и Vanilla Absolu Montale.

Aoud Cafe - честно казано, аз го харесвам. Много е тежък, плътен и ръбест, но на мен това ми допада. И е много траен също.

Amber Fever - много, много ми хареса когато го пробвах. Никаква забележка не му открих. Сега даже като пиша това ме хваща яд, че не взех него, а Instant Crush.  Нищо де, не е късно за корекции 😃

Honey Aoud - него не знам защо още нямам, честно. Напомнете ми да го купя есента, ако се хвърля в чуденки какво да придобия, моля ви. Много, много, много ми харесва. И е безумно траен и шлейфов. А в същото време е някакси луксозен, интересна работа...

Fruits of the Musc - ужасен за мен, просто ужас.  

Ще допълня след малко, че се притеснявам да не изчезне ферманът ми 😂

Допълнение ...

Orange Flowers - като горното. Исках и двата моментално да ги махна от кожата си. Впрочем, и следващият е такъв:

Wild Phyton - харесвам тубероза, османтус категорично не. Не знам какво има тук и как е смесено, но това е моят кошмар. Пробвах го доооста отдавна, не са ми пресни спомените. Трябва да си направя експеримент скоро пак май Simple Smile

Oud Safran - и него пробвах много отдавна, но ми хареса адски много. Нищо нечувано и невиждано, просто самият парфюм е много добре направен и много хубав.

Gold Incense - наскоро пробвах, при мен има същият жасмин като от Instant Crush. Знам, че е странно, но... явно така застават на кожата ми конкретно тези. Никакъв тамян не намерих аз върху мен. Не ми хареса.

Dark Purple - хубав е, не е нищо нечувано и неродено. Младите жени около мен на работа го ползват много и го различавам от километри. Вероятно и за това не бих го взела.

Може би има още, които изпускам, но все тая. И без това постът ми стана адски дълъг и едва ли някой ще стигне до края.

Относно бутилките, не ме дразнят, нямам проблем с тях. Малко е тъпичко на тестерите на Монтал, че самото пръскало понякога пада и скача в странни посоки и места 😂 ама .. това да е проблемът в живота ми! Новите магнитни капачки на Мансера пък са истински оргазъм...

Много искам да пробвам Fantastic Oud и So Iris Intense в духа на последните няколко дена. Но Oud Tobacco Montale ми е най-първо желание. Даже не знам дали няма да го купя и на сляпо, ако някой го познава ще съм благодарна да пише.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 19:43 от Jollie

# 366
Аз съм от много години голям фен на Монтал, а после и на Мансера, но там не всичко ми пасва. Монталите пробвам задългително новите и ако ми хареса си купувам някой, ако не пропускам и чакам следващите, но като цяло ги следя изкъсо.

# 367
Ре, мерси. Малко се плаша, че използваш Chocolate greedy за ароматизатор. Аз парфюм с шоколад нямам и сега не съм много сигурна, че искам да мириша на шоколад. Пробвала съм Ангела на Тиери Мюглер, обаче той ми е много ужасен.

# 368
Ре, мерси. Малко се плаша, че използваш Chocolate greedy за ароматизатор. Аз парфюм с шоколад нямам и сега не съм много сигурна, че искам да мириша на шоколад. Пробвала съм Ангела на Тиери Мюглер, обаче той ми е много ужасен.
Ангел нама нищо общо с Chocolate greedy. Вторият  на мен ми мирише на бисквити,шоколадови и сладки като Орео:) И пръскам с него,защото е силен и засенчва другите "миризми" Bowtie Аз не обичам да мириша на ванилия,сладкиши и всякакви кексчета и пудинги:) На тирамису- може Laughing

# 369
Chocolate greedy е много приятен, мек и вафлен парфюм. Тункван един такъв, точно на вафлена обвивка си ухае, гурме, много ми харесва на мен (защото аз бих предпочела вафла пред шоколад, например :>), но ми е някак все едно съм излязла от кухнята си (аз сравнително често пека какаови сладкиши). И затова не поръчах цяла бутилка, имам едни 10 мл.Simple Smile
Ангела на Мюглер и Ейнджъл Мюс са страхотни парфюми и нямат много общо с горе споменатия. Те са изключително различни, със собствено ДНК и присъствие, няма как да се сбъркат. Синтетични, сладки, скандални, провокативни, бе Мюглер. Обожавам Angel MUse и съм се запасила с второ пебълче.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 20:33 от Босилка

# 370
Jollie, убийствен трактат на тема Монтал и Манцера! Flowers Hibiscus Добре че не са мои тия два бранда, защото щях да фалирам на мига! Laughing
Aoud Cafe - честно казано, аз го харесвам. Много е тежък, плътен и ръбест, но на мен това ми допада. И е много траен също.
Това е един много фин и ефирен парфюм, който има много малко светъл уд и нещо, което не знам дали е кафе, но ако е, то е шварц трети филтър и за разкош едно цветенце, обаче ми харесва комбинацията. За да го усещам около себе си когато избера да съм с него, го подновявам на два часа с по 4-5 фъс. Няма трупове около мен, никой до сега не го е отразил, не ме е задушил, вероятно не го и излъчвам. Ето така обобщавам моето приключение с Манцера. Laughing

Днес бях навън три часа с Мon Guerlain и понеже не гледам какво пише на телефона, а само през прозореца, на обилното слънце се вкочаних от студ накрая, а парфюмът ми избяга на първия час. Сега, надънила климатика, за да се стопля, го предизвиках, та лекинко се заяви, че все още е тук, но определено е за по-топло време или за вътре. При температури като днешните се покри позорно.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 20:55 от Анонимен

# 371
Имах Chocolate greedy 20ml, много ми беше харесал. Беше забелязван от околните, но все като “бисквитки ли си пекла”, “кой е донесъл кекс”...
Използвах няколко мл и го продадох, душеше ме много.
Не съм фен нито на Монтал, нито на Мансера. Пробвала съм доста пт техните аромати, но не бих купила повече.

# 372
  • Sofia
Четох мнения за Gold prestigium Mancera и още не мога да преценя дали ще ми хареса. Задушлив ли е? Има ли нещо общо с Dupont leather vanilla?

# 373
Четох мнения за Gold prestigium Mancera и още не мога да преценя дали ще ми хареса. Задушлив ли е? Има ли нещо общо с Dupont leather vanilla?
Не познавам Dupont leather vanilla, но в Gold prestigium не мога да кажа, че усещам кожа. Много го харесвам, меден портокалов цвят с ванилия, леко пикантен от пипера е в началото, ууда е светъл и приветлив на моя нос. Не ме души никак.

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 00:10 от tuali

# 374
Изключително добре са комбинирани съствките,и аз не усещам кожата като отделен елемент. Плътен,тъмен,вкусен без да лепне,уютен и скъп.Така го усещам.

Общи условия

Активация на акаунт