Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 409
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 420
  • Стара Загора
Момичета, честит празник! Бъдете обичани!
 Днес носих Делина и  е абсолютно пристрастяващ аромат за мен. А не съм розопочитател 😫. Предвид солената цена не мисля за сега да я купувам, но ще се зарадвам на нещо с този вайб.
Когато за първи път пробвах Делина го усетих като нещо познато, като носещ елементи от няколко  парфюма и се сетих, че розата много ми напомня на розата в Si Rose Signature II Eau de Parfum Giorgio Armani и ревенът е като в Eau de Rhubarbe Ecarlate Hermès.
Друг, който за мен е в посоката на Делина е Red Wood DSQUARED², който не е толкова цветен, като Делина.
Аз не долавям допирни точки между Делина и White rose de Alix- във втория усещам една фина луксозна будоарна пудра.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 01:02 от galeta

# 421
Казват, че новият Very good girl в червената обувка прилича на Делинa, но аз не съм го тествала.

Различни вселени са! За мен нямат нищо общо.

Аз също нямам Делина, при мен е прекалено свежа и зелена розата, което... не е моята чаша чай. Няма и да я имам, засега.... никога не се знае 😂

Мислех, че аз нещо съм се сбъркала, но коментарът на FatalSnare и настъпващото затопляне ме завяват на мисълта, че е само временно.

Нямам търпение да си купя някой силен и тежък уд 😂 но сега би било абсолютно безсмислено...

По повод на новата червена обувка на CH, правя един голям дисклеймър, че не искам да обиждам никой от почитателите й. За мен е крайно скучен и безличен парфюм, достоен да се продава от Ейвън (пак без да обиждам феновете на марката). Посегнах към него в Дъглас с голямо вълнение, излязох като попарено мушкато. Мнооого слаба работа.

# 422
Добро утро, момичета!
Вчера ми влезе в главата, че вече трябва да имам някой от ароматите на Van Cleef & Arpels, но понеже ги смесих в магазина парфюмите, а и по отзиви тук съвсем се оплетох, но най споменавани са Rose Rouge, Bois dore, Bois d'iris, ако може да ми дадете препоръка, кой от тях най ви допада, и като трайност също..., знам, че е относително, но просто ми трябва положителен глас за някой, за да поръчам 😊

# 423
Цитат
Тествах два семпъла - Awake  и Dark.....
Допълвам - точно Dark ми е препоръчал Валтер! Уцелил е десятката направо! Къде зачезна, липсва!

Stuck Out Tongue Winking Eye

Цитат
Стана ми носталгично с пробите със спринцовки и си спомних някои неща, вие спомняте ли си?
- тъмното кафене в Дъ Мол и срещата, когато Натали Никол се качи на такси директно от летището и забрави вътре всичките си парфюми, които носеше. Как ги търсихме във фирмата за таксиметрови услуги?
- ужасът когато затвориха тъмното кафене, къде ще отидем?
- заведението на Графа, където собственоръчно по време на голяма парфюмна среща препръсках 50 мл. Бандит от огриналното му шише в друго. Как дойдоха да ни попитиха от заведението дали продаваме парфюмите на масат и да душат с нас?
- кафенето в читалището до пазара, където Натали Никол дойде във времета на скини дънките с чарлстон и 54 кг по-малко?
- дългото време, в което не можехме да намерим къде да се срещаме, защото пръскаме много и не е уместно?
- срещите в апаратамента на Асинка?
- срещите в апартамента на Натали?
- Будоар, Англомания и други тотални форумни хитове?
- дядо сънчовото магаре?
- на какво точно мирише Руската кожа на Шанел?
-постоянните поръчки от FragranceX и Фрагранс Директ?
- големите летни варненски срещи?
- тефтера на Елица и как си пише по краката и ръцете?
- саковете с парфюми, който влачех на срещи?
- отливките и целите бутилки, които носеха съфорумки от чужбина и разбивахме?
- личните трепетни запознанства след години онлайн общуване и намирането на съфорумки съседи, роднини и приятели за много години?
....добавете.....

Един от най-готините постове от както запонах да пиша в тази тема.

Цитат
@Lizia
Някой да познава този парфюм?
A Lilac a Day by Vilhelm Parfumerie

Аз както и всички останали , без Chicago High  , интересува ли те още?

Иначе чакам с нетърпение https://www.imdb.com/title/tt12716276/. Трейлърът е доста обещаващ
Скрит текст:

И си давам сметка, че все повече хора са запалени от парфюмите и имат вече познания, щом такива филми за тази специфична ниша се правят, и се предлагат на масовата публика.

Аз го гледах , очаквах много повече. Не точно , опитват се да представят парфюмерите като нов тип звезди,като таргета на филма определено са хора под 30 , да не кажа и ранни 20.  Търси се това поколение ,което не може да мисли само , а му трябват една камара "инфлуенсъри" да му казват какво да прави,как да се държи,какво да облича и как да яде....  . Имаше един лаф като бяхме деца "тръгнал овчаря,и стадото след него" .

Kristina, просто пръскай повече. Една мадама от Ютуб каза, че 20 пъти пръскане било истината 😆(аз не смея да пробвам чак толкова)

Тя и майка и е същата Laughing Тази работа в Холандия (Нидерландия) може да върви , те са от там , но на МНОГО други места ще те изгонят директно като куче. Имат и толеранс , понеже е жена 25-27г може би... В Щатите и УК е пълно с офиси , които още на входа има табели FRAGRANCE FREE ZONE , мен са ме гонили няколко пъти , от кафе , бар , ресторант .... И едно е да те удушат , без значение дали ти харесва , или не парфюма , но ако попаднеш на някой с Hyperosmia (не знам как се казва на БГ) , буквално с нейната стратегия ще му ...ш ......та с извинение. Не случайно послените години се наложи един израз overspraying / to overspray , който по принцип ползват бояджиите.

Deetron, тази ютубърка говори по принцип за дизайнерските парфюми, едва ли ще си позволи да пръска по този начин Montale, особено някои от по-тежичките. Satisfied Ето и линк към видиото, на мен ми беше забавно. Smiley

Не тя си беше IG "звезда" много преди да започне да качва видеа в Тубата , точно така си се пръска по принцип , дори като ходи на фитнес,или си разхожда кучето в парка.

Сега искам и сънувам Pearl Mancera,но и нея не познавам. Някой може ли да ми каже малко за нея??? Моля Innocent

Приятна флорална смокиня. Пробвай първо обаче , на някои хора им излиза силен жасмин в базата , и ако ти е неприятна нотка може да се изненадаш , защото го няма в началото. Indolic момента го има леко.

Русия им е основния таргет , силни са много на пазара , като марката спонсорира една камара местни "звезди"

А за себе си се радвам, че изтървах офертите на Ani ... Не искам тихички парфюми - особено на тези цени.

За ли говориш?

Всички Амуажи са трудни са носене, а някои много дори. Трябва да паснат на много неща. Кожа, настроение, обстановка, време, хормони, околни, много много изисквания.

Reflection Man? Enclave+Meander също бих ги сложил в тази категория

Някой с мнение за новите 6 на Roja -  Essence de Parfum? смятам да поръчам проби.

Същата концепция като Parfum Cologne мъжката серия. Търси по-млад таргет , който има пари , но не чак за екстрактите . До голяма степен се запазва аромата,леко се освежава за да се хареса на по-младите,повече мл. на по-малка цена. Изгодни са като за марката , и мъжката линия е СУПЕР успешна . Ако ще пробваш тепърва нещо е супер , но има едно ГОЛЯМО .... НО . Ако познаващ/имаш оригинала , в никакъв случай не очаквай същото качество,трайност и сиаж за по-голямо количество парфюм,и по-ниска цена в едно. Всеки един от мъжките ,за хората които ги познават веднага ще усетят разликите,без да им трябва директна съпоставка .

Като пример само за разлика от    , в   коняка е СИЛНО намален , което мен ме дразни. Приеми ги като по-евтни фланкъри , но не и като заместители. Ако тепъва се запознаваш с тях ще ти е по-лесно да ги приемеш.

Парфюм за деня

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 09:41 от WaltherP99

# 424

Момичета,  между парфюмите си открих тази звездичка,  Кой аромат е това?
Отдолу на шишенцето няма надписи,  кутийките не ги пазя.

# 425
  • Sofia
La rose angel.

# 426
WaltherP99, това Черно лале мирише ли на лалета? Намирам, че La Tulip Byredo мирише на лалета, примерно, но ми е не особено осезаем и траен, а харесвам аромат на лалета (както и макове), обаче май си го интерпретирам по мой начин и никой още не го е измислил точно този аромат на лалета в парфюм.

На път съм да се замоубия ритуално с Black Perfecto... 🥵 Пръснах се 4-5-6 пъти и после ми се стори, че нещо не ми е достатъчно и зачезна, та наслоих отгоре с още толкова и сега потъвам в мармалад от презрели череши... 🍒

La rose

# 427
Много благодаря🌺

# 428
  • Бургас
Казват, че новият Very good girl в червената обувка прилича на Делинa, но аз не съм го тествала.
много е пристрастяващ и същевременно отблъсква, абсолютно го оценявам, но не знам дали имам нерви за него.
Грам общо нямат.Хубаво е Червеното обувче, не носи изобщо днк на първата обувка и по- добре за мен.Добър ежедневен парфюм с искрящо розово сърце.

# 429
  • Велико Търново
Antonia, от колекцията на Ван Клийф Ириса ми е безспорен любимец и си го подновявам постоянно. Роуз Руж също имам, и го нося, макар не толкова често като Ириса, но посочените от теб парфюми са различни като аромат, усещане, така че най - добре пробвай и виж кой ще ти допадне най - много.
Аз съм с Ковид, нямам вкус и обоняние и ми е голяма мъка, че никакъв аромат не усещам - дори и най - мощната бомба... Засега само ви чета кротко..

# 430
Вчера в Лили в новия Геритидж имаше много намалени парфюми, прибрах се с 50% намален Paradiso (класическия).
Той ми е находка, родена от много пробване. Първо марката не ме влече, второ - нулеви препоръки за него, обаче на моята кожа пасва идеално. Включвам се само да го отчета като аромат, старт с цитрус, след уталожването пак стои свеж, без да е флорален или с някаква отчетлива водеща нотка.

# 431
WaltherP99, това Черно лале мирише ли на лалета? Намирам, че La Tulip Byredo мирише на лалета, примерно, но ми е не особено осезаем и траен, а харесвам аромат на лалета (както и макове), обаче май си го интерпретирам по мой начин и никой още не го е измислил точно този аромат на лалета в парфюм.

Има лалета да  , но имат поддържаща , а не основна роля във филма Grin

Black Tulip наподобява ДОСТА миризмата на много популярен в Англия кекс Plum tray bake with white chocolate  , миксиран с лалета и дървесни нотки.

Представи си,че седиш в края на дълга дървена маса , традициоона за повечето английски пъбове ,  на която има кекса , букет лалета   .Най-близо до теб е кекса , след това са лалетата .

+

+

Основно имаш кекса да повторя , после лалетата и накрая дървесните нотки. Кекса между другото е супер вкусен , естествено ако е домашен , а не евтин полу-фабрикат.  С кафенце е рай Stuck Out Tongue Closed Eyes
Само не ме питай за рецепта , потърси ако ти е интересно в Гугъл Plum tray bake with white chocolate

# 432
..... Pearl Mancera.....
Приятна флорална смокиня. Пробвай първо обаче , на някои хора им излиза силен жасмин в базата , и ако ти е неприятна нотка може да се изненадаш , защото го няма в началото. Indolic момента го има леко...........
Успях да го пробвам и много,много ми хареса! Тук идва проблемЪТ- никъде не мога да го намеря, за да го поръчам.Вече от две места след поръчка ми се обадиха,че не е наличен ........много е кофти така Confounded

# 433
Plum!... Мням. 🤤 Представих си! Обичам сливи. Отдавна го заглеждам този парфюм... Ще взема да си го купя най-после. Благодаря ти, WaltherP99!

# 434
Хубав е Black Tulip . Съфорумка ми го подари и ми носи много хубави емоции винаги, когато го пръскам.

Общи условия

Активация на акаунт