Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 415
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 405
  • София
За най-красивите, мили и слънчеви момичета!

Благодаря за всички предложения и препратки за парфюми във филмите, - някои от тях изгледах! Simple Smile
С Монтал и Мансера и аз тепърва се запознавам. Взех си виалчета от наши сайтове и само Сеншуъл Инстинкт на Монтал придобих на сляпо. Уд-а и Муск-а на Монтал са много специфични, като от Удовите имам Aoud Night и много си го харесвам. От пробичките харесвам Santal Aoud, White Aoud - дали ще ги придобия някой ден, не се знае. Simple Smile Лесно харесваем за мен и много свеж е Aoud Sense, като тук Уд е много леко загатнат и никак не тежи. Парфюмът е и с ниска трайност, нехарактерна за Монтал. Изключително изящен, много женствен за мен и доближаващ се до лукс-парфюмерията е Rose Elixir. В него няма нито уд, нито муск /или аз не усещам/ и е един огромен букет от свежи рози, много свежи и красиви. Intense Pepper  започва много свежо с лимонче, бергамот и малко бял пипер. След 10-ина минутки при мен остава до края характерния Уд. Бих си взела парфюм, който през цялото време излъчва като началото на Интенс Пепър. Red Aoud e интересен. В началото много го харесвах - мирише ми на дамската чанта на баба, в която е имало червилце, кремче,пудра. И тази миризма с добавен Уд. В отминали епохи предпочитам да се пренасям с ароматите на Histoires de Parfums. Simple Smile Roses Musk, Intense Roses Musk, Aoud Purple Rose, Aoud Greedy, Oudmazing, Starry Nights, Intense Cafe не ме впечатлиха.  Leather Patchouli и Bakhor са ми предимно мъжки и хубави парфюми, като харесвам повече втория /опушено дърво и кожа долавям/. Honey Aoud е силно подправков и красив. В началото малко мед, но после суха канела усещам и ми харесва. Vanilla Cake бих сложила само в кухнята, докато пека сладкиши - много сладък, сметанов сладолед с течен карамел. До тук с Монтал-ите. Колоритни и ядрени аромати, за част от които съжалявам, че не се предлагат по 20 мл. в наши сайтове. Няколко такива шишенца ще ми стигнат до живот. Wink
От Mancera имам само 3 виалчета: - Instant Crush, Red Tobacco и Roses Chocolate. Последният при мен започва с дълго употребявана домакинска кърпа /пачавра/, при това мокра и мухлива. За първия много е писано каква красота е, няма да се повтарям. Днес се напръсках /цели 4-5 пръс/ с Red Tobacco и излязох да разходя кучето. С това мощно пръскане добре, че излязох. Навън му беше прекрасно. Началото при мен започва със суров тютюн. Усещам и цветя, - нежни и деликатни, като анонс към термоядрения аромат. И някакви подправки, малко цитруси и уд. /Трябва да се науча да чета пирамиди във фрагрантика Flushed /

Днес си самоподарих една 30-чка La Belle от Notino /новата ми е скъпа и ще изчакам/, една палитра сенки, руж и коректор /от евтините/.

# 406
  • Виена
BBeLLa, от кварталния Мюлер. Мога да ти взема един и изпратя, ако искаш пиши на лични

# 407
  • София
Момичета, честит празник! Бъдете обичани!

Аз придобих мостра на Делина от мила съфорумка.....и сега малко съм луднала и съм тотално влюбена. Днес носих Делина и  е абсолютно пристрастяващ аромат за мен. А не съм розопочитател 😫. Предвид солената цена не мисля за сега да я купувам, но ще се зарадвам на нещо с този вайб. Дали Rose Extase Nina Ricci наистина носи този вайб, или идва вече прекалено и само роза? Розата в Нарцисо Руж също беше лека, но след няколко часово носене ми тежи, докато в Делина е страшно свежа.

# 408
Потърси нещо с личи към розата в пирамидата. Според мен, от там идва най-характерното на Делина...

# 409
  • Варна/Лондон
Честит празник! Flowers Hibiscus
Парфюмани, дайде идеи за самоподарък. Иска ми се нещо чисто, сапунесто/шампоанесто, росливо. Насочила съм се към cartier eau de cartier. Някой с отзив? Става ли за blind buy? Отворена съм и за други предложения.
Сигурно вече сте си избрали, ко пробвайте и Lancôme Idole, https://www.fragrantica.com/perfume/Lancome/Idole-55795.html, Розата е ненатрапчива, като цяло много свеж, нежен аромат, на чисто и спретнато момиче 😊. Поне при мен. Идва ми лек, но ми дава страхотно настроение. Има и добра трайност.

# 410
  • España
Здравейте, Парфюмни! Честит празник !!!💐
Днес най-после държа в ръцете си :  
Още не съм го разносила, но за мен това е “чистата майка природа “ в бутилка . Издържан в  дървесто-цветната гама , открива се с тръпчиво- гальовна лайка , циклама , жасмин...усещането за пасторални пейзажи и цветни поляни се засилва, когато се намесят гарденията, туберозата и жълтите мимоза и иланг-иланг ....и всичко това, поръсено с щипка розов пипер . След известно време се появява и обещаният сандал , но без да детронира цветното ухание. И през цялото време си обзет от едно усещане за нежност , лека и бяла като муск...
Вдъхновител на идеята за този парфюм е моят любимец Браян Мей- легендарният китарист на великите Queen , а средствата от продажбите ще подпомогнат програмата за спасяването на дивата природа и животни на Англия и Европа. Между другото , не усещам( и , Слава Богу) миризмата на любимите му язовци ...😉 Заглавието на парфюма Save me e взаимствaно  от един от големите хитове на Queen и е изцяло в концепцията на каузата .
Скрит текст:
Ако Фреди беше жив , мисля , че също щеше да експериментира в парфюмерията. Може би с друг техен хит за заглавие ...примерно ...Killer Queen , а парфюмът щеше да бъде екстравагантен, помпозен и неповторим  като него самия  😉

Последна редакция: пн, 08 мар 2021, 22:33 от dyvaromi

# 411
Мишчица , пробвай L eau de Issey Pure Nectar,  пак да кажа: до кожа,  обоняние , възприятия и пр. е, но е нескъп аромат   . На моята кожа е във вайба на Delina.
Аз си самоподарих Delina a la Rosee.
Утре Спиди ще ми го донесе.

# 412
  • София
Честит празник! Бъдете усмихнати и обичани Wink
Днес си подарих Делина с едно клик сутринта и утре ще е при мен.
Започнах да усещам по-мощните парфюми. Любимото ми пачули не го регистрирам обаче.
Днес бях с Марфа и си я усещам. Една такава ми е пролетна, весела и ненатоварваща. Там е и стои красиво.

# 413
  • Варна/Лондон
Май само аз си нямам Delina, ей, по - заразни сте от английския щам. Уф, отивам да я търся по тукашните земи, на празнични цени. 😁

# 414
Май само аз си нямам Delina, ей, по - заразни сте от английския щам. Уф, отивам да я търся по тукашните земи, на празнични цени. 😁

И аз си нямам Stuck Out Tongue Няма и да имам, не можах да ахна по нея аз, не ми се стори нещо специално Laughing

# 415
  • София
В този парфюм много дълго време ме отблъскваше розовата бутилка. С едно момиче си разменяхме проби и много ме впечатли, колко дълго миришеше памучето. И има нещо остро в Делина, което ми допада. Не е лолитка, което да увъртa, а напротив - директна и конкретна е.
Чак не мога да повярвам, какво се случва с мен парфюмно. Както ме привличаха тежки парфюми, в чието име винаги присъства Noir, Black, Night, черни флакони и задължителното да има пачули, сега изведнъж белоцветни и нежни. Flowers Tulip
Ще си стискам палци само да не започна да харесвам сладки компоти Animal Speak No Evil

# 416
Мишчица, пробвала ли си White rose de Alix? Има личи в пирамидата, и на мен лично ми е много по - носима от Делината, с която нещо не се разбрахме.

# 417
Казват, че новият Very good girl в червената обувка прилича на Делинa, но аз не съм го тествала.

# 418
Казват, че новият Very good girl в червената обувка прилича на Делинa, но аз не съм го тествала.
много е пристрастяващ и същевременно отблъсква, абсолютно го оценявам, но не знам дали имам нерви за него.

# 419

Нищо общо няма !

Общи условия

Активация на акаунт