Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 157
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 975
Не е и нужно да е първа красавица. Но принципно има прекрасни черти, мило и младежко излъчване, и е много чаровна, не може да се отрече. Но тук е като отчаяна съпруга с полуизтрито червило.

# 976
Мн харесвам Нина, заради нея изгледах и прочетох всички "Дневниците на вампира" Heart
Ето я отново за Диор - Слънчева, усмихната и тя Heart
Парфюм за деня беше La Chasse aux Papillons Extreme https://www.fragrantica.com/perfume/L-Artisan-Parfumeur/La-Chass … Extreme-4680.html

# 977
Нина е очарователна. С годините ми харесва сериозният й поглед, изглежда още по-женствена според мен. Но и преди като момиченце я харесвах страшно-перфектно тяло (поне преди, сега не знам как е, предполагам също), страхотна дълга коса в топло кестеняво или тъмно пепелно-винаги й отива, красиви български черти, топли кафяви очи Heartbeat и уникална кожа. : ) Поддържана е жена е!
Не ми харесваше по едно време като си беше отрязала косата само...

# 978
Основната ми критика към външността на Нина Добрев са нейните вежди, които са някак захлупени. Това много лесно се коригира по принцип, но тя сякаш нарочно ги прави още по-плътни и още по-захлупени, което прави очите ѝ малки и ѝ придава тъжен и намусен вид.

Иначе в тяло много ми харесва.

# 979
Нина ако има малки очи... смятай. Особено с този грим на снимката са подчертани немалките й очи според мен.  :Д ок са й веждите. : )

# 980
Нина ако има малки очи... смятай. Особено с този грим на снимката са подчертани немалките й очи според мен.  :Д ок са й веждите. : )

На сложената снимка наистина не изглеждат малки заради много силния грим. На мен Нина не ми харесва, но няма значение, всеки си има свой вкус и харесва различни неща, както и при парфюмите.

# 981
Здравейте, досега не съм писала тук. Почти никъде не съм... Искам просто да ви благодаря (на всички тук списващи), за прекрасната, благоуханна тема, която сте създали. Макар да не пиша, понякога ви чета и се чувствам като след СПА - едновременно релаксирана и тонизирана. Приятно е човек да намери такъв остров на приятни изживявания, макар и само виртуален. Обичам уханията и аз, но не умея да ги описвам. При мен са по-простички нещата - основният ми критерий е - "Това ме кефи, а това - не особено:))".  Реших, че след като ви наблюдавам, е редно да се запиша. Надявам се, че приемате новодошли.

# 982
Време за гордост от българите по света и Нина Добрев в днешния ден!

Чудесна новина, но защо този тревожен поглед? Или е нов тренд в рекламата, за който не съм разбрала?
На Йовков чак ме избива.
Хахаха, смея се с глас! 🤣🤣🤣 
Обожавам мненията ти.

# 983
  • Варна/Лондон
Clotide, и аз така започнах, но имай предвид, че темата наистина води до пристрастяване, личен опит. Спирам я за година - две, и хоп, пак тук. И пак без пари. 😁

# 984
Добре завърнал се в темата, Уолтър. Винаги с полезни постове, благодаря.
....
Уолтър, какво ще кажеш за тeзи парфюмни масла ползвал ли си тази серия на Margiela?

Bowtie
Не знаех,че има парфюмни масла на марката.

Предполагам твоят проблем може да се оправи и с онези уреди за отливки, но аз лично не притежавам такъв и нямам опит.
Какво представлява този уред за отливки?
Това https://exo.bg/prezarezhdasht-flakon-za-parfyum
https://youtu.be/Zb6tCyNMfrg

6лв е абсурдна цена за реплика на Травало , това са малките , които в АлиЕкспрес са на ~$0.5 и по-малко , ако си вземеш повече бройки.Има по-хубави,здрави,които много рядко протичат за ~$0.9-~$1.5 , зависи колко бройки си вземеш.

WaltherP99, трудно ми е да те цитирам през телефона, но на въпроса ти - Phylosikos-ът е EDT.
Обожавам аромата, но е неприятно нетраен и се замислям за EDP, след като го приключа.
Имат ли осезаема разлика?
Днес се влюбих в парфюма на един младеж... толкова беше хубав и различен от масовките, а съм почти сигурна, че беше нещо ретро. Хем свежо, хем плътно, леко билково и горчиво, съвсееем леко сладнеещо и тръпчиво като пелин... чудо, чудо.
Браво! Страшно обичам хора, които имат свое виждане, и не следват сляпо тълпата, модата и пр.
Не посмях да го питам, че моментът и мястото не бяха удачни за small talks, но ще го запомня с добро. 🙂

1. Има да , не забравяй обаче ,че по-високата концентрация на масла не ти дава задължително по-добър пърформанс , в смисъл в повечето случаи дори EDT имаш по-добре проекция и сиаж първите час и нещо , но после угасва , а с EDP имаш по-голяма трайност , но парфюма е по-прибран. Единия е по-млечен и имаш повече плода , а другия повече листата и дървесните нотки . Имам EDP бутилка на поне 5-6 години .  но не съм си го слагал може би от година.
2. Парфюма , или ярешкото ти допадна не разбрах...или и двете?

Майтапиш ли се ментета в Дъглас?
Оригинали са. Трайността е различна при всички кожи и хора.
Изобщо даже. Също така, за съжаление, част от структурата на бутилката му се разлепи, което при другите ми два парфюма от серията, закупени от чужбина, не се случи. Това пак не е доказателство за каквото и да било. Ясно е, че трайността варира, но тази на тестера в магазина беше значително по-голяма от тази на получения парфюм, поръчан от сайта им. С други оттам, закупени директно от магазина, не ми се е случвало, факт.
Прикачих и изображение на това, което се разлепи.

И.... защо не го върна просто ?!? Случвали са ми е и по-големи безумия , два пъти  дори с  парфюми купени от бутици на съответната марка. Пукнати капачки , неработещ пулверизатор , тече шишето , случва се. Есента имаше цял бач на хитов нишов парфюм,който го изтеглиха целия , след като масово хората започнаха да се оплакват.
Последно отворих кутията на малка ниш/инди марка , а вътре имаш друг техен парфюм . Писах им , пратих им видеото , извиниха ми се , оставиха ми първия парфюм , и ми пратиха на ново този , който исках.
При всякакви покупки онлайн,дори да са за 10лв винаги си снимам клип как отварям пакета.Това ме е спасявало при една камара диспути онлайн , а също е и гаранция за търговеца,че ти не си измамник.

Страхотно Heart Eyes
И в ръцете й...Tobacolor, много искам да го душна това творение!

Зависи какво очакваш може или да се влюбиш,или доста да се разочароваш. Това че имаха временен ексклузивитет за Дубай , и сега го пуснаха може да им изиграе лоша шега. Хубав доста аромат , макар и да ми напомня малко на миш-маш от няколко други парфюма , но за МНОГО хора ще е прекален ... Имаш сериозно отклонение от Maison линията , това определено е най-сладкия , и парфюма с най-голяма трайност , сиаж и проекция от цялата линия , като цялата му "мощ" може би отстъпва само на винтидж Oud Ispahan , когато беше част от  La Collection Privee .
За моя вкус е супер , но на някои пуристи със сигурност ще им дойде шоково , особено началото.Ако някой ми го беше дал да го пробвам , без да ми каже марката , никога нямаше да кажа,че това е парфюм  на Dior , и особено от Maison линията.

Парфюм за деня

Парфюм за спорт

Парфюм за вечерта

# 985

Предполагам твоят проблем може да се оправи и с онези уреди за отливки, но аз лично не притежавам такъв и нямам опит.
Какво представлява този уред за отливки?
Това https://exo.bg/prezarezhdasht-flakon-za-parfyum
https://youtu.be/Zb6tCyNMfrg

6лв е абсурдна цена за реплика на Травало , това са малките , които в АлиЕкспрес са на ~$0.5 и по-малко , ако си вземеш повече бройки.Има по-хубави,здрави,които много рядко протичат за ~$0.9-~$1.5 , зависи колко бройки си вземеш.
Възможно е. Аз си имам истински Travalo, но за да не ставам да снимам, показах тези като пример какво се има предвид под "уред за отливки"
Скрит текст:

# 986
Нина е сладка, ама защо са и сложили бял кичур? Така умишлено са я състарили.
Иначе парфюмът ми е много любопитен.

# 987
И аз това се чудех , възможно ли е таргета да са по-зрели жени ?

# 988
И.... защо не го върна просто ?!? Случвали са ми е и по-големи безумия , два пъти  дори с  парфюми купени от бутици на съответната марка. Пукнати капачки , неработещ пулверизатор , тече шишето , случва се. Есента имаше цял бач на хитов нишов парфюм,който го изтеглиха целия , след като масово хората започнаха да се оплакват.
Последно отворих кутията на малка ниш/инди марка , а вътре имаш друг техен парфюм . Писах им , пратих им видеото , извиниха ми се , оставиха ми първия парфюм , и ми пратиха на ново този , който исках.
При всякакви покупки онлайн,дори да са за 10лв винаги си снимам клип как отварям пакета.Това ме е спасявало при една камара диспути онлайн , а също е и гаранция за търговеца,че ти не си измамник.
И като ги изтеглят от пазара какво става с тези стоки ми е любопитно. Изхвърлят ли ги, рециклират ли бутилките. А течността вътре в "мивката" ли заминава Wink Или тези партиди се озовават някак си при онлайн търговци тип дискаунтър, за да не стават зян?
Аз също си записвам видео и гледам да плащам с paypal при поръчки от чужбина дори и да става въпрос за официалния сайт на някоя марка. Презастраховам се, макар че сериозните търговци не правят проблеми, ако вината е тяхна.   

SOTD: Atkinsons The Odd Fellow Bouquet https://www.fragrantica.com/perfume/Atkinsons/The-Odd-Fellow-Bouquet-18973.html
Мирише ми на тютюн за лула

и букет разнородни цветя
и сладост от бензоин.

Последна редакция: ср, 17 мар 2021, 12:07 от ScorpionKing

# 989

Скрит текст:
WaltherP99, трудно ми е да те цитирам през телефона, но на въпроса ти - Phylosikos-ът е EDT.
Обожавам аромата, но е неприятно нетраен и се замислям за EDP, след като го приключа.
Имат ли осезаема разлика?
Днес се влюбих в парфюма на един младеж... толкова беше хубав и различен от масовките, а съм почти сигурна, че беше нещо ретро. Хем свежо, хем плътно, леко билково и горчиво, съвсееем леко сладнеещо и тръпчиво като пелин... чудо, чудо.
Браво! Страшно обичам хора, които имат свое виждане, и не следват сляпо тълпата, модата и пр.
Не посмях да го питам, че моментът и мястото не бяха удачни за small talks, но ще го запомня с добро. 🙂

1. Има да , не забравяй обаче ,че по-високата концентрация на масла не ти дава задължително по-добър пърформанс , в смисъл в повечето случаи дори EDT имаш по-добре проекция и сиаж първите час и нещо , но после угасва , а с EDP имаш по-голяма трайност , но парфюма е по-прибран. Единия е по-млечен и имаш повече плода , а другия повече листата и дървесните нотки . Имам EDP бутилка на поне 5-6 години .  но не съм си го слагал може би от година.
2. Парфюма , или ярешкото ти допадна не разбрах...или и двете?

Хаха, ярешкото беше само бонус към парфюма. 😀

Благодаря за сравнението!
Определено харесвам точно млечността на ЕДТ, но не мога да си позволя по една бутилка на всеки 2-3 седмици, толкова пък да е нетраен. 😔

Парфюм през последните няколко дни:

Смесвам ги и с Филосикос, става чудно! 💛💚💙

Общи условия

Активация на акаунт