Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 128 014
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 260
Имам си ново попълнение на Мансера- Wild Cherry Bowtie и три мострички подарък от приятел Nerd
Дълго време я мислих и отлагах черешата,но в крайна сметка реших,че искам да я пробвам и разнося и тогава да и давам присъдата- твърде сладка за мен:mask: Хубава е, и го няма велура от Черната рокля,който усещах като я пробвах лятото!

# 1 261
Ре, ще чакам с интерес да напишеш за Amber Fever и Crazy for Aoud 🧚♂

# 1 262
Ре, ще чакам с интерес да напишеш за Amber Fever и Crazy for Aoud 🧚♂
АAmber Fever е почти идентичен,с една идея по-лек от Прешъс ууд. Прешъса е малко по силен и има мало по-осезаемо уиски. За мен Амбре е 90 % Прешъс ууд.!
Crazy for Aoud- усещам сух ууд,без сладост и кожа.............излизат и малко цветя. Не бих казала,че ми харесва много,но аз обичам да има някаква плодова сладост в Ууда, като в Прешъс Ууд! Нямат нищо общо двата!

# 1 263
Преди време имаше дискусия за парфюми, наподобяващи ароматизаторите в магазините на луксозни марки. Та да дам и аз, макар и късно моя отговор - Cycle 001 на Maison Violet https://www.fragrantica.com/perfume/Maison-Violet/CYCLE-001-61394.html.
Започва с много сухо велурено усещане, което предполагам е от съчетанието на мускус и амброксан. След това срамежливо се показва хелиотропът, който е съвсем леко сладък и също леко пудрен, но не с тази пудреност, която направо гъделичка носа. Ангеликата се появява и изчезва когато си поиска.
Като цяло ме пренася в просторен нов шоурум, в който настилката е гланциран бял гранитогрес на огромни плочи, отразяващи светлините от лампите,  мебелите също са бели и всичко блести от чистота и защото е ново. Такъв, в който ти е приятно да постоиш. Уютен парфюм е, съжалих, че нямам мек бял пуловер, с който да го съчетая. Нов Ягуар също ще му подхожда, но и такъв нямам. То и стар нямам.
Другите парфюми на къщата, които пробвах, също ме впечатлиха. Като цяло започват доста „хард“ и са толкова променливи в течение на деня, че чак се чудя дали това е същият парфюм.
Un Air d’Apogée е страхотен тютюнев аромат. Той пък ме пренася в пиратска каюта, в която капитанът (който разбира се е мъж с характер), облечен в кожи,  седнал на пропукан дървен стол, се е облегнал на масивна стара лакирана маса, върху която има лула с посипал се от нея тютюн, бутилка ром и стара карта. Това за мен би бил и парфюмът на Жорж Санд и Ани Ленъкс - предизвикателни, открояващи се, самоуверени, но и чувствени момичета, не признаващи рамките, в които искат да ги сложат, облекли мъжки смокинг, за да заявят на мъжете "Не ме преценявай по външността ми, а по това какво мога, защото го мога по-добре от теб.".
Nuée Bleue ми е виолетково – ирисово удоволствие. Tanagra – така трябва да ухае добрата героиня от тийнейджърски сериал. Sketch предстои да го разнося тези дни.
Обичам парфюми, които ми разказват истории.

# 1 264
Ре, честити черешки!
Gold Incence e разкошен сладостен аромат, сигурно ще ти допадне и той!
Amber fever ако прилича толкова много на Precious Oud, го пропускам като малка гара 😀

# 1 265
Ре, честити черешки!
Gold Incence e разкошен сладостен аромат, сигурно ще ти допадне и той!
Amber fever ако прилича толкова много на Precious Oud, го пропускам като малка гара 😀
Мерси:)
Пръснах и от Gold Incence, но Amber fever е толкова силен и нахален,че нищо друго не усещам Stuck Out Tongue Утре ще го поробвам самостоятелно, явно е доста деликатен и срамежлив Smile

# 1 266
А какво ви е мнението за Sisheido Ginza? Става ли за на сляпо?

# 1 267
Моля някоя дама, която има LVEB Soleil Cristal и La nuit Tresor nude да ги опише колко си приличат и различават. Имам втория и до сега удържах поривите да купя и Кристала, но колкото повече ви чета, толкова по-малко воля имам 😄
Може ли мнение за nude tresor?

# 1 268

Според мем нямат нищо общо. Но на мен са ми крайно интересни мненията на другите хора тук. За тези двата почти не се е писало май Simple Smile

# 1 269
  • The Evergreen State
Флакона на Ginza Shiseido много ме впечатли, и аз съм любопитна за него, ще се радвам някой да сподели мнение Flowers Hibiscus

# 1 270

Според мем нямат нищо общо. Но на мен са ми крайно интересни мненията на другите хора тук. За тези двата почти не се е писало май Simple Smile
За Прешъс има доста писано, но за Amber fever май няма.Сега видях във франгрантика,че наистина го оприличават на Прешъс ууд. После ще ги пръсна паралелно двата, за да усетя къде точно е разликата,но за моя нос са си взеимозаменяеми Simple Smile

# 1 271
  • Виена
Ginza Shiseido аз го тествах набързо, сякаш не  е правен за европейския пазар, напълно чужд от европейския вкус, синтетичен, остър, скован и нетраен

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 16:48 от bombolino

# 1 272
И какво бихте препоръчали за първа покупка от Jo Malone?
Аз след ровене и четене в net-а за първа покупка "на сляпо" на  Jo Malone избрах English Pear & Freesia и съм много доволна, според мен е лесен парфюм, но въпреки това красив , но аз по принцип харесвам нежни полодово-цветни аромати. Зависи вие какъв тип аромати предпочитате.

SOTD: Narciso Rodriguez Fleur Musc for Her EDP
Най-накрая започнах да го усещам дълго този аромат, от два дена съм с него. Днес си го усещам само с две пръскания на кожата, и едно на яката отвътре. Сякаш е близо до кожата, но е там. Не знам защо досега ми изчезваше 15тина минути след нанасяне, може би сега му е времето, въпреки че съм го тествала през различните сезони тези две години и все се криеше. Сега поне съм доволна.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 16:40 от Dari_77

# 1 273
Може ли мнение за YSL moon Paris floral?

# 1 274
Цитат
Провери за мостри в сайта парфюми-шоп.
Също и в brasty.bg, където мострите са по 10 мл и всъщност са малки парфюмчета.
А в темата "Изпитани сайтове за парфюми март 2021", на страница 1 са посочени сайтове с мостри.
От parfumi-shop.net си поръчах 4 миниатюри, според мен са по-добрият вариант за качествено разносване и преценка харесва ли се или не, отколкото мострите по 0.8-1-1.5 мл.
Shiseido Ginza:
Ако е за този Гинза - https://www.fragrantica.com/perfume/Shiseido/Ginza-65234.html - не ме впечатлява пирамидата особено, докато другият, за съжаление липсващ на бг пазара, ми е пре-любопитен : https://www.fragrantica.com/perfume/Shiseido/The-Ginza-64678.html.

Последна редакция: пн, 22 мар 2021, 18:09 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт