Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 127 997
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 350
Скрит текст:
Да и аз харесвам Клое (всички освен най-новия им с мандарина) за цветен парфюм, също и Ели Сааб ин уайт и роял, но последният е по-специфичен и не всеки усеща сладостта на мандарините в него. Иначе такова око съм му хвърлила от много отдавна...страхотен е. : )
Сега ме тресе за мандарините на Искам Чу след описанието на денси.

На привършване ми е Pure Musc и се замислям дали отново да си го поръчам или да пробвам Narciso Rouge или I Want Choo, в който най-много ме привлича прасковата.

# 1 351
Да, имам парфюми които обомянието ми не ги отразява. Това са свежите на Том Форд и на Acqua di Parma повечето. Иди разбери защо, но е факт. Има и други, но на примависта за това се сещам.

# 1 352
Мария, (Христо), вижте може би и Elie Saab Girl of Now forever. На мен ми отговаря на критериите ви, а по сайтовете може да бъде намерен на много достъпна цена. Не си представям да обиди някого и си има трайност и шлейф.
Всеки ще ви каже своите любимци, дано имате възможност за проба. Не затвориха ли пак всичко 😑?
Аз също не харесвам нито Блуум, нито Гучи, нищо не ми е приятно което съм пробвала на тази марка, освен Ръш. Само дизайна на опаковките на цветната серия ми допада,но течностите са ми едни такива блудкави. На Булгари също не усещам добре парфюмите и не помня нито един отчетливо.

# 1 353
  • Бургас/Пз
Мандарината в Джими Чу и мен ме привлече, но ми се носи нещо, което да не е плодово.
Вчера с блога на Денси си припомних, че много исках L'Ombre Des merve  на Хермес, но така и не го купих, та май на него ще заложа. Искам нещо съвсем различно от това, което ползвам години наред вече. Като фен на Нарсисо имам повечето парфюми, които излязоха последните 2-3 години. Червеното кубче го поддържам винаги, но нещо много, ама много ми омръзна и съм го прибрала в дъното на шкафа. Миналата пролет се радвах на Fleur musk, но и там поотмина любовта. Все още абсолютен любимец ми е Либре и най-често посягам към него. Отвреме на време разнообразявам с Клое номад и НР амбрър. Много го обичам последния, но трайността ми при мен не е от най-добрите. Чакам още малко да се позатопли и да извадя новото Туили. То може би е единственото, което много ми се носи, но не и в този студ. Не мога да се похваля с кой знае каква колекция от има няма 10тина парфюма, но пък съм на вълна нови попълнения, че почти 3-4 от тях са на привършване и искам да ги сменя с други, които не съм ползвала. Имам си любимци от предишни години, но определено искам нещо, което не съм имала.
Ще си ви чета с удоволствие ❤️❤️❤️

# 1 354
Привет от мен Simple Smile
Сигурно обсебените няма да ме разберат, но има и такива, които се чувстват като мен. Никога не съм била парфюмно зависима - въртяла съм по 5-6 аромата годишно и не съм искала повече. От началото на пандемията бройката нарасна до 25 /знам, че за вас това си е живо нямане/ , но честно казано мен ме натоварва. Следя промоции и оферти, и купувам ли купувам. Мразя консуматорското си поведение Sad
Съвремените модерни парфюми не ме грабват - повечето от тях са зъбовадци - сладки, сочни, покъртителни масовки. Смятам да се отпиша от темата и да потъна в блажено неведение за новите тенденции. Осъзнато се връщам към стари аромати, тези отпреди 10-15 години, вярно е че и те не са същите, но ми носят емоция и душевна хармония.
Въпреки всичко изписано ми беше приятно с вас. Flowers Hibiscus

# 1 355
Явно при всеки е различно - мен тази тема ме разтоварва Flowers Rose Всъщност, в моменти на стрес се пръскам с любим парфюм и се опитвам да релаксирам.

Иначе нямам 25 парфюма, дори ако броя пробите, а пандемията по никакъв начин не ме накара да харча повече отколкото обикновено. Дори точно обратното, защото заради ограничените социални контакти, не купувам толкова много козметика.

# 1 356
Аэ също нямам 100 парфюма. Към 20 са, като някои от тях са почти праэни вече.

# 1 357
Неконтролираното пазаруване става с пари, все пак Blush Така че нямам този проблем. А и нямам 25 парфюма. Харесвам темите и хората пишещи тук повече от парфюмите. Радвам се, че си споделила ароматните емоции с нас Hug

# 1 358
  • София
Има парфюми, които не усещам, да. Това са Жасмин Ноар, Класическата Прада, както и Прада Кенди.

Загледала съм Iris Splendida. Но мисля, че същото фино, цветно усещане мога да постигна и с Gardenia Petale. Затова пък се влюбих в един мъжки.
Така да ми хареса
https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Bvlgari-Man-Wood-Essence-50602.html

Много ми допадна и Boss the Scent Absolute. За жалост не тая такива емоции спрямо женската версия. Не ме грабна.

# 1 359
Неконтролираното пазаруване става с пари, все пак Blush

Фръц, има разлика дали парфюмите са 25 със средна цена 40-50лв, или 15 със средна цена 150-200лв. Щото в последните теми се въртят едни парфюмни цени на стойност една прилична пералня. Simple Smile

# 1 360
Тенденцията е цените на всичко да вървят нагоре, на парфюмите също, за жалост.

# 1 361
Е, аз тези с цени на пералня ги пропускам. Още не съм минала психологическа граница от 150-160 лв. за парфюм и пропускам много от дискусиите за ниш, примерно. Но с удоволствие чета това, което ме интересува. Simple Smile Всеки си приказва, каквото го вълнува, на мен темата ми е приятна и релаксираща.

# 1 362
Аэ купувам винаги 100 мл или най-голямата бутилка, така че дори с намалeнието ми иэлиэат около 60-100 евро. Но не купувам нишови и честно каэано имам доста по-големи иэкушения от парфюмите, при които ако имам един набор от неща, които обожавам, иэобщо не търся други эа притежаване, само эа проба. На моменти съм-понякога искам много нови, понякога с месеци не купувам.

# 1 363
Привет от мен Simple Smile
Сигурно обсебените няма да ме разберат, но има и такива, които се чувстват като мен. Никога не съм била парфюмно зависима - въртяла съм по 5-6 аромата годишно и не съм искала повече. От началото на пандемията бройката нарасна до 25 /знам, че за вас това си е живо нямане/ , но честно казано мен ме натоварва. Следя промоции и оферти, и купувам ли купувам. Мразя консуматорското си поведение Sad

Аз те разбирам прекрасно по подчертания абзац. Мен също ме натоварва това затрупване, задушава ме.
Като цяло, мразя да се затрупвам с вещи, без значение какви са те. Имам чувството, че ми отнемат пространството, въздуха, свободата на съществуване.
Също нямам много, по "стандартите" на бгмама, парфюми, но пак са ми твърде много и дори в момента се опитвам да разкарам десетина поне.

Само че на мен форумът не ми е "виновен", даже напротив - колкото повече се говори, колкото по-голям хит е, издирват се оферти, дебне се и пр. даден парфюм, толкова по-отблъскващ става за мен, нещо като предварително насищане. Като да си се "нахранил" само с аромата на ястието, което готвиш, и после да не искаш да го погледнеш.
Хубавите описания възприемам по-скоро като художествени произведения, не и като тригър за възжелание и  покупка.

Води ме любопитството и издирването на нова емоция, по-силна и опияняваща от предишната, ключови думи, любими нотки, ей такива работи. И така стават белите...

# 1 364
И на мен темата ми е релаксираща както и парфюмите са ми ароматерапия. Достигнала съм границата си от около 200 лв за парфюм и нататък се моля просто сама да не я прескоча... Прави ми впечатление, че за парфюм с лекота ще дам пари, но за нещо друго, което ми е нужно, трудно ми се дават. Прекалила съм отдавна с количествата. Ако имах 20 парфюма щях да съм лека като перце в душата, а сега малко ме притискат. Напоследък преобразувах чрез размени някои мои в парфюми за мм, пак подарих един два и така намалих бройката общо с 10, което си е постижение. Но нищо не намалява като литраж, защото основно са ми трайни и не се налага често подновяване, с което вървят толкова бавно, че е незабележимо. Да не говорим, че от най-любимите имам по 2 бутилки. Че не е в реда на нещата подобна страст, не е, ама какво да направя. Нищо не ми липсва, от всичко имам по много и трябва да пренасоча вниманието си към нещо градивно, а не да отглеждам тая същност на катеричка и да си трупам запаси от какво ли не, защото за целта човек и по-голяма къща трябва да има... Понякога ми се ще да се отпиша от темата, но пък ще загубя мислите на хора, които пишат тук и които харесвам, и ще имам чувството, че пропускам нещо важно. Simple Smile И за сега си оставам тук.

Общи условия

Активация на акаунт