Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 127 867
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 635
  • Стара Загора
Черната Мадмоазела при мен е сладко опушена. В началото се усеща сочна, тръпчива от къпините и зеления чай, но после от базата се показва ванилията с малко кожа.
Консултантката ми казва, че била подобна на Номада, ама аз нищо общо не намирам. Втория обожавам, но Мад.... не ме плени. При мен Черната рокля е смоуки, хубав черешов ликьор с бадеми. Нея я харесвам също, но Рочаса не ми се открои.

Flora Futura имаше преди дни в parfimo. Пуснаха го на 69 лв, след часове стана 63, после вдигнаха на 67, падна на 63,40 лв и преди да се изчерпа пак стана 63 лв. 😁

# 1 636
  • на майната си
Днес времето беше прекрасно! Най-после Пролет! 🌺
Ма'ам аз крачоли по улиците, вея коси от вятъра, който полъхва и разхождам Hayati! 😘
Аз го разхождам, а той ме кара да летя - толкова прелестен, при всяко движение на главата си го усещам цял ден, което ме кара да се усмихвам, като лудите, самичка! 🤣
Веднага още сутринта, моя син отбеляза:
- Мам, ухаеш прекрасно!
Мен ми стига това... ❤️

И като казах моя син, да ви попитам за парфюм, за празник, за завършването му. Дайте предложения! Не е претенциозен, не е парфюмно зависим (един парфюмно луд в семейството е достатъчен 😂), ако му дам за бала да се пръсне с дезодорант, ще каже
 - Ок!, но на мен ми се иска нещо по-така от досегашните му свежаци, леки, ненатрапчиви, тийнейджърски аромати. Някоя яка секси хитачка, тупалка (младежка, разбира се), Deetron, къде си? 😉
Мнението на мъжете в темата наистина ще ми е от полза!
Le Male Le Parfum Jean Paul Gaultier удачен избор ли е за моя златен синковец?
Не, че някой след време ще помни или ще го пита с какъв парфюм е бил на бала (това да не е майка му, лудата🤣), нооо все пак това е ден, празничен, един основен цикъл от живота му приключва, започва нов, между двата искам да има и нова парфюмна идея (може и епопея... 🤣)!
Предлагайте, моля! 🤗
Allure homme sport е точният избор за мен - свеж, елегантен и ненахален, става за носене навсякъде и по всяко време(все пак университетът предстои, предполагам). Да-ще започнат сравнения с мъжкото версаче, но по-класният аромат за мен е шанелския.

# 1 637
Здравейте отново 😊
На сляпо ми се иска да поръчам Mademoiselle rochas in black, става ли за ориентир това, че имам и много харесвам Black perfecto by la petite robe noire
Тоест щом харесвам единия, по описание ми се виждат със сходни съставки, имам ли нужда от другия,...
Някой, ако може да коментира прилики и разлики, ще съм благодарна! 🌸
Не ме бива да описвам и не познавам много парфюми. Общо взето съм на субективното харесва ми/не ми харесва. В случая на Вашето питане бих казала така. Black perfecto ми е любов (с уговорката че се оказах луд фен на германските рокли до степен, че мога само с тях да живея). Черното мадмоазелче от друга страна му бях навита, но добре че минах да го душна (без да го пробвам, на кожа може и да е чуден) просто не ми допадна хич на блотерче аромата. Т.е. за мен двата парфюма не си приличат. Т.е. най-добре е да се пробва според мен не е за на сляпо, но пък аз толкова често така купувам че хич не съм човек който има право да го дава този съвет Thinking

# 1 638
Здравейте отново 😊
На сляпо ми се иска да поръчам Mademoiselle rochas in black, става ли за ориентир това, че имам и много харесвам Black perfecto by la petite robe noire
Тоест щом харесвам единия, по описание ми се виждат със сходни съставки, имам ли нужда от другия,...
Някой, ако може да коментира прилики и разлики, ще съм благодарна! 🌸
Нямат нищо общо. Не харесвам и нямам от Роклите, а Черната Roshas много обичам.

# 1 639
Аз също не съм фен на Роклите, единствената която харесвам е флорал.Черната Роша няма нищо общо с Роклите, има някакъв полъх от Burberry Her , който не харесвам . А Черната Роша много харесвам .

# 1 640
Пробвах Флора-та, в началото е много приятно, но остава на една сапунена миризма. Толкова ми е неприятно това усещане на сапун. От коя съставка е? Да си знам да я избягвам. Passanger също го усетих така, пробвах го на блотер обаче.

# 1 641
  • Бургас
Нищо сапунено няма при мен във Флората обаче нещо не ми е толкова траен, а на мен това ми е важно.Ще заложа на Alien eau Sublime или класическото извънземно.Черната Роша и аз не я харесах, няма прилики с Роклите.

# 1 642
  • Чукарландия
Аз пък съм хвърлила око на Alien Fusion Mugler. Само го дебна изгодно. Мисля, че ще е по-траен от Alien Flora Futura. 😉

# 1 643
  • виртуално
Fusion изкарва около 5-6ч при мен. Напълно задоволителна трайност за летен фланкър

# 1 644
Здравейте. Може ли коментар на този парфюм

# 1 645
Моят нос отчита едно почти 90% еднаквост при Flora Futura и Insolence edp. Подозирам че този нощен кактус има аромат на виолетки. Smiley Тъй като Мюглер ми беше сляпа покупка (и заради розовата бутилчица Relaxed) очаквах нещо различно. Но пак казвам това е според моето обоняние.

# 1 646
Фюжън е по-сладък и плътен от Флора Футура, доста повече за моя нос и ми е тежък, но е по-траен определено.
Флора Футура не ми мирише и грам на Инсолънс, нито на ЕДП, нито на ЕДТ. И слава, Богу. Simple Smile

# 1 647
Вчера пристигна и моя versace bright crystal absolut. Фъснах се плахо само 2 пъти зад ушите. Ии харесах го. Притеснявах се да не ме отблъсне. Обаче ще го нося с удоволствие.
В този ред на мисли, вие по колко пъти се пръскате? Врат, китки, а по дрехи?
Радвам се, че Ви хареса. Днес съм с Bright Crystal Absolu - сутринта се напръсках 6 пъти - 2 на врата, 2 пъти по косата, 2 пъти върху блузата (не с всички става за съжаление). На обяд поднових с 3 пъти върху дрехата, но беше излишно, всъщност. Последно време не понасям да ми мирише силно. Тези дни ще си поднося мострата на Intense Cafe Montale,  много ми харесва, има нещо което не ми достигаше в Roses Vanille на Mancera.
Alien-ите не съм ги доближавала не знам от кога , а с такова желание си ги избах и въобще не на сляпо Sad . Все към по-леки аромати посягам.

P.S. Сега видях, че имам лекета по блузата. Спирам с пръскане върху дрехите, че не ми е за първи път.
Вие как ползвате върху дрехите?

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 16:41 от Dari_77

# 1 648
Не ползвам парфюм върху дрехи.

# 1 649
Сапунената нотка обикновено е муск. Аз съм много мнителна към него, защото при мен е или сапунен, или потен, и като цяло избягвам да вземам насляпо парфюми с муск.

Общи условия

Активация на акаунт