Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 127 949
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 650
Привет, момичета 🌷 Чувствам се длъжна да споделя за Hayati , понеже много от нас искаха да се докоснат до него..Аз имах този късмет, но това е най-бързо размененият парфюм в парфюмната ми практика . Щом излязох от Спиди, пръснах на китките и в деколтето и след 10 минути го пуснах в размените , като след 2 минути вече беше уговорен и го пуснах по Еконт 😁
Та това, което усетих в Hayati беше плодова лимонада, която след малко премина във ванилия и след час нямаше никой. Очаквах плътен и дълбок аромат, но нямаше такова нещо. Лек, момичешки аромат за топло време 😊

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 17:02 от macadamia

# 1 651
Аз пръскам и по дрехите, освен ако не е някой оцветен сок, а дрехата е светла, тогава избягвам. Не съм имала лекета от парфюми досега.

# 1 652
А като трайност как е втория?
Зелените чайове вече не ме блазнят. Приятни, но нетрайни са ми повечето пробвани. Оставих си само Смокиновия, който много харесвам. 🥰 Липсва ми единствено Ninfeo Mio, съжалявам че преди години не го купих като се намираше все още в красивата бутилка.

на мен чайовете започнаха да ми омръзват, за първа година нямам класическия, но аз го ползвам откакто е излязал първия чай - буквално беше вторият или третият ми истински парфюм Grinning
смокиновият не ми хареса, но имам няколко други смокини и не съжалявам за него

помелото на шлесер не мисля, че ще бъде трайно - сега в хладното време не се задържа много, а бутилката е 150 мл., т. е. предвидено е да се пръска много и често

# 1 653
Някой може ли да каже 2-3 думи за това ГучЕ, бутилката ме привлича неудържимо... Мазна и тежка ли е гарденията в него, или не?
https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Flora-Gorgeous-Gardeni … n-2020-60945.html

# 1 654
Привет, момичета 🌷 Чувствам се длъжна да споделя за Hayati , понеже много от нас искаха да се докоснат до него..Аз имах този късмет, но това е най-бързо размененият парфюм в парфюмната ми практика . Щом излязох от Спиди, пръснах на китките и в деколтето и след 10 минути го пуснах в размените , като след 2 минути вече беше уговорен и го пуснах по Еконт 😁
Та това, което усетих в Hayati беше плодова лимонада, която след малко премина във ванилия и след час нямаше никой. Очаквах плътен и дълбок аромат, но нямаше такова нещо. Лек, момичешки аромат за топло време 😊

Лимонада-това е добре:smile:
На мен ми мирише на една течност за електронна цигара,която мъжът ми изсипал в кафето ми,като си помислил че няма да го пия.Изпих кафето барабар с тази течност и после падна голямо повръщане:smile:
Повече даже и не искам да го помирисвам.

# 1 655
Пръскам само върху черни дрехи и после премятам косата отпред. Така попива аромата без да пръскам по нея.

Тези дни разнасям минита на Chopard.
Скрит текст:

Aigle Imperial ми хареса най-много. Дървесно, амброво ароматен. Топъл, мек, объл, като да погалиш с ръка гладка дървена статуя. Oud - ът го му придава елегантност.
Nuit de Rois -мед, мед, мед, преливащ от каците и заливащ целия свят пресен мед. Добре, че още няма оси, защото си представих как цял рояк пищи от радост, че ме е открил. Въпреки целия този мед не е сладък, дървесно - водните ноти го балансират. Ще го пробвам пак в някоя прохладна лятна нощ, държейки Райд в ръка.
Orange Mauresque трябва да е цитрусов, но цитруси почти не усетих. От началото до края, който настъпи бързо, подушвах предимно нероли. Напомни ми Неролито на Tom Ford. За мен няма нищо общо Eau de Merveilles, с който е сравнен във Fragrantica.
Vetiver d'Haiti au de vert пък ми напомни Erba Pura - и двата изкарват някаква остра миризма на моята кожа. Не, че много си приличат, просто такава препратка направи мозъкът ми. Остана си с едно пръскане на китка.
Като цяло си личи, че не са се скъпили на съставки. Трайността не е забележителна.

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 20:18 от Аlly

# 1 656
Alien Eau Sublime, Flora Futura и Fusion са много различни, но всички са прекрасни (за мен). Цитрусова ванилия, Сок от кактуси с извънземния жасмин,  и портокалов цвят с канела (без жасмин).
И трите си заслужават. Two Hearts Фюжън вече изпръсках. Флора Футура беше чудесно освежаващ и сочен през лятото, скъсах се та тичам с него, но става за носене целогодишно. Фюжън е най-сладък, и лятото не го исках
.
Флора Футура е в пъти по-хубав на кожа, на блотер го отхвърлях неколкократно като скука пълна. После го усетих върху хора, и много ме грабна, но не знаех какво е. По случайност улучих, и страшно му се зарадвах.
По същия начин Туили е скука и половина на блотер, но на кожа! Ах, на кожа е приказка! Още го нямам, но и неговия ред ще дойде скоро.

Разнасям за втори път Rasasi Jasmin Wisp- много сочен, сладък, тропически, и реалистичен кокосов коктейл без алкохол. Кой търсеше кокос? Жасмин няма.
Светложълта, ароматна малка круша, праскови, и настърган сух кокос. Много е приятно това чудо. Малко избива на хубав ароматизатор, напомня ми за казината във Вегас и Кейти Пери Мяу (сочна круша с млечна ванилия).
Ароматизатор ли е, детски ли е..колебая се как да го определя. Нещо между двете. В началото ма някакъв подтон, който създава дисонанс, нещо като кора от грейпфрут. После изчезва, и остава кокоса.
По-добре Dolce Garden. Koлкото и да е химичен, поне няма да го сбъркам с хотелен ароматизатор.
https://www.fragrantica.com/perfume/Rasasi/La-Yuqawam-Jasmine-Wisp-44897.html
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 18:47 от Dez

# 1 657
Аlly, мерси за разбора на малките Шопарчета 🙂. Тези дни много се чудех на Orange Mauresque, че още го има в мейкъп, но пък неролито на ТФ го имам, та сега май се възпрях... 🤔

# 1 658
И аз ги погледнах, но не намерих нищо интересно и пропуснах.

# 1 659
Tuali, не са еднакви. Шопар-ът е малко по-богат. Сякаш са ползвали Неролито за база и са добавили и малко сладост. Но път си е там.

# 1 660
И аз ги погледнах, но не намерих нищо интересно и пропуснах.

Жасминчето е много красив аромат, макар и не невиждано. Най-много исках Miel d'Arabie от тези, дето ги имаше в мейкъп, но някой ми го отмъкна под носа.
 А в нотино им вдигнаха цените на големите бутилки брутално и май са вече на официални цени, а бяха почти наполовна🙄

# 1 661
Miel d'Arabie също го бях поръчала, но мило момиче  от makeup се обади, за да каже , че в склада им са го бракували Confused.

# 1 662
  • Пловдив
Аз пък съм хвърлила око на Alien Fusion Mugler. Само го дебна изгодно. Мисля, че ще е по-траен от Alien Flora Futura. 😉
Бела, Fusion ми е най - трайното извънземно. Със сигурност доста повече от Flora Futura. Имам вече 7 фланкъра и използвам предимно тях, откакто ги взех ❤❤ По - траен е само първообраза ЕДП.

# 1 663
“Лимонада-това е добре:smile:
На мен ми мирише на една течност за електронна цигара,която мъжът ми изсипал в кафето ми,като си помислил че няма да го пия.Изпих кафето барабар с тази течност и после падна голямо повръщане:smile:
Повече даже и не искам да го помирисвам.”

Радвам се, че има и друг човек на когото не му допада Hayati, притесних се да не е от ваксината, която си сложих предния ден 😁

Последна редакция: сб, 27 мар 2021, 19:58 от macadamia

# 1 664
Аз нахлуван с питане. Обожавам Insolence, имала съм и EDP,  и ЕDT, и стари, и нови бутилки, най на сърце ми лежи EDT в старото бутилче. Чета сега обаче, че бил спрян или ще го спират, а аз трудно преживявам разделите с любимци, затова ми скимна, че може да си насоча вниманието към нещо друго още отсега, докато го имам. Та да си питам - има ли подобни аромати? Умирам си за виолетка, но точно тази - бонбонената. Гледах във fragrantica, но трудно ще се ориентирам кой какъв е, а сега няма как и да се пробва.. Cry

Общи условия

Активация на акаунт