Парфюмни размисли и страсти (март 2021 г.) - 258

• 124 406
  • 1 914
  •   1
Отговори
# 1 755
  • Бургас
И аз не го харесвам Jour d'Hermès Absolu, не го препоръчвам без тест, както и никой друг парфюм.Както и предния път писах, пиша и сега като нямаш къде да тестваш поръчвай си проби, иначе следват разочарования.Един път ще нацелиш, пет пъти няма и това са пари на вятъра.За мен един парфюм може да е красив, а за друг ужасен, няма да стане без лични проби.

# 1 756
Съгласна съм, че трябва тест, ама то винаги трябва Simple Smile аз не харесвам разни рокли, ла ви и всякакви по които повечето припадат... не знам авторката какво харесва, видях, че пита за трезор - и него не харесвам Simple Smile

# 1 757
# 1 758
Ерме Абсолю никога без тест, при него грейпфрута се развива при някои като пиклива нотка. Аз го харесвам много и си го нося лятото.

Аризона, много интересно изглежда този Том Форд, тъкмо си го сложих за тест и видях, че има мед. Нещо не мога да се разбера с меда в парфюмите, все греда досега.

# 1 759
Silver Pearl , не е свежа и не е като пресни плодове. Най-близкото което ми идва на ум, като определение  е, че звучи като конфитюр от смокини, но не съвсем буквално все едно си се полял с него, не е и силно захаросан, а е поднесен по много елегантен начин, много премерено и примесено с малко корички от смокиново дърво. Интересен е определено, не ми хрумва нищо в момента, което да съм пробвала и на което да ми прилича. Gris Chanel и аз харесах, макар, че не  си взех бутилка. Сега се замислям, че и в него има акорд смокиня - ирис, но двата парфюма като цяло са много различни и никак не си приличат. Flowers Tulip

# 1 760
Благодаря, вълнуващо звучи, ще го мисля. Flowers Hibiscus
Много ме привлече сравнението с Violet Ida и L' Ange noir - този акорд, който намирам общ в тях, откривам и в La Fin du Monde, към който съм се пристрастила и нося непрекъснато.
Със сладко от смокини в добавка си го представям чуден!

# 1 761
Пристигна JPG La belle. Красив парфюм. Обаче голямата ми любов дотук е Доброто момиче. Невероятен парфюм, точно мой, и ми звучи "луксозно".
Сега да видим JPG как ще е с трайността.

# 1 762
  • by the sea
Вчера и днес попаднах на две интересни ютуб видеа.
едното е интервю с Francis Kurkdjian  другото със Ben Gorham (Byredo)
Скрит текст:
интервю с Francis Kurkdjian  https://www.youtube.com/watch?v=VUyLAx7z6Us&t=4105s
Нещо което FK сподели и ме впечатли, е че първо решава как ще се казва парфюмът, след това започва да визуализира и превъплъщава тази дума и усещането за нея в парфюм. Споменава,  (19:14) че му липсва от 80те трепетното чувство за очакване какво ще излезе този сезон, изненадата на какво ли ще мирише този парфюм от ревютата и рекламите и звучеше малко тъжен, че сега не е точно така. (малко намигване на феновете на blind-buying) .
А  другото със създателя на  Byredo  не ми е интересно като съдържание, но се изненадах колко е готин:sweat_smile:
https://www.youtube.com/watch?v=lGuWvEEl0Nk

та това са моите размисли и страсти от днес Grinning 

# 1 763
Здравейте. Хвърлила съм око на тестер на  Black opium. Обожавам оригинала, този няма къде  да пробвам, Дали е хубав?  https://www.parfimo.bg/yves-saint-laurent-black-opium-2018-eau-d … eni-90-ml-tester/

И мнение за този Calvin Klein  https://www.parfimo.bg/calvin-klein-obsession-eau-de-parfum-za-jeni/. Усеща ли се тамяна?

# 1 764
BoMarina, при мен какаото в никакъв случай не е прашно, нито сухо или пък горчиво. Но не е мега сладко като от десерт.

Има го очевидно, но в никакъв случай не е гурме какао. Нито е мъжкареещо какао както понякога застава Good Girl. Някакъв идеален баланс. Буквално😃

Сега погледнах пак нотките и ако не бях видяла женско биле (лакриц) в състава, никога не бих предположила, че го има. Не го усетих въобще.

Но този парфюм за мен е изключително интересен, защото всички съставки буквално са сложени в един блендер и пуснати на най-висока скорост за доста време. Наистина са съвършено смесени и нищо не вземе превес и не се усеща отчетливо.

Същевременно обаче е хем много луксозен и скъпарски, хем много уютен, хем фееричен и дори една идея вечерен и даже кабаретен. Но в никакъв случай ретро или лъстив.

Адски интересен парфюм! 🧚♂

Но това са моите усещания и виждания Simple Smile))

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 21:05 от Jollie

# 1 765
Jollie много ти благодаря! Ориентирах се чудесно Flowers Cherry Blossom Звучи ми, като много да ми хареса!

# 1 766
Twilly за подарък става ли  , да не е тежък или старомоден?
Жената ( средна възраст) обича ориентал и сладки, 212 sexy , paco rabanne xs, etc

P.s. ще го поръчам от разстояние,  онлайн, за пристигне при нея  и нямам къде за го пробвам сега.
Хареса ми шишенцето с шалчето

Последна редакция: пн, 29 мар 2021, 21:24 от dany_nik

# 1 767
BoMarina, парфюмът е много силно ориенталски. Много. И за мен отделните нотки не се усещат, а са блендирани насляпо. Много силен, траен и шлейфов. Никога не го купувай насляпо. Около мен абсолютно никой не го хареса, защото е много силен. Само за студено време и открити пространства. Унисекс, но мъжете може би повече ще го харесат. Аз бих го купила, но на половин цена.

# 1 768
  • Чукарландия
Моля, който познава - тата от серията на Armani, да сподели, кой от всичките е най-подходящ за лятото, да има добро излъчване и също така трайност! 🤗

# 1 769
Twily не е нито ориенталски, нито сладък, нито секси. Просто горчив портокал.

Общи условия

Активация на акаунт