От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 3

• 43 048
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
gfrty, за изискванията, които имаш, бих ти препоръчала като марка АЕГ - разгледай моделите и си харесай като цена.
Аз съм с 45-см модел на АЕГ, но е купуван преди 4 години, така че предполагам, че вече има други на пазара.
Съветът ми обаче е да помислиш и ако имаш възможност да вземеш 60-см. Аз можех да сложа 60-см, но се запънах по други причини и сега си умирам от яд. В голяма миялна можеш да сложиш и много, и малко, докато в малка - само малко.

# 331
  • София
Нямам възможност за 60 см. кухнята ми е малка.
Може ли някакъв по конкретен модел

# 332
  • София
Здравейте, моля за препоръка за съдомиялна. Четох назад в темата, но много сте писали и не можах да се ориентирам. Simple Smile))
Търся съдомиялна за вграждане на 45 см. Искам вратата да се отваря автоматично след края на програмата и да мие добре. Ако има възможност да не е от най-скъпите Simple Smile)

Аз съм с Electrolux 45 см и съм супер доволна. Примерно този модел отговаря на характеристиките.

# 333
  • София
Бош 45 см, не съжалявам за избора на размер, не мия нищо на ръка, събира всичко в т.ч. тавата и частите на фурната, филтъра на абсорбатора.
Като тази с 3то чекмедже е:
https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-spv4emx20e

# 334
  • Казанлък
Здравейте, в търсене съм на съдомиялна 45см. за пълно вграждане - за около 1000 лв.. До скоро бях с Миеле, но я занесохме на село, тъй като е доста стара. И тук идва проблемът... всичко, което гледам го сравнявам с Миеле-то.
Бях се насочила към Бош, но след като изчетох темата сериозно се разколебах - с Миеле-то никога не съм имала проблем с неизсушени съдове, конденз по стените на съдомиялната или някакви лоши миризми, дори и съдовете да са престояли няколко дена на затворена врата.
Другото, което ме притеснява са пластмасовите кошници и перки при масово предлаганите съдомиялни. Изглеждат ми доста кекави и лесно чупливи /направо си наподобяват на части от детски играчки/. Моля споделете дали това е така? Има ли съдомиялни, освен Миеле, които да са с метални кошници и перки?
Моля, тези от вас, които имат съдомиялни с автоматично отваряне на вратата /като при BOSCH SPV4EMX20E/ да споделят дали тази опция може да бъде спряна или не.
Някой може ли да даде мнение за съдомиялните на Teka и в частност за модела Teka DFI 74910?

# 335
  • На брега на реката
На малкия ми син е Тека 45 см. и не са доволни. Модела обаче, не го зная.

# 336
Защо трябва да се спира опцията за отваряне на вратата? Иначе всички могат според мен. Аз пробвах и двата вариант, с отваряне по- ми харесва

# 337
  • Казанлък
Защо трябва да се спира опцията за отваряне на вратата? Иначе всички могат според мен. Аз пробвах и двата вариант, с отваряне по- ми харесва

Мен лично не ме устройва влагата, която неминуемо ще излезе от съдомиялната, имайки предвид и изложението на жилището, в което живея.

# 338
Нищо не излиза, нарочно съм гледала

# 339
  • София
plaminita, предвид бюджета Миеле втора ръка вариант ли е?

# 340
  • Казанлък
plaminita, предвид бюджета Миеле втора ръка вариант ли е?

Това вече не е вариант за мен. След като разкарах по-старата си Миеле на село си взех втора употреба Миеле преди месец, за който е измила максимум 5-6 пъти безпроблемно /през останалото време даваше грешка и не можеше да си изкара програмата до края/. На мъжа ми му писна да разкачва и закачва съдомиялни и да ги мъкне до сервиза, а аз не смея даже да мрънкам, че мия чинии на ръка, защото сама си я избрах Sweat Smile . Повече уреди втора употреба не искам.

# 341
  • София
С Бош напълно вградена съм. Не се отваря автоматично врата, не съм имала проблем с неизсушени съдове или конденз, парят обаче, ако се отвори веднага вратата. Поне на 3 г. е вече, сигурно затова не се отваря врата и няма връзка (wi-fi). Три кошници.

# 342
Този wi fi нещо не му схващам идеята, при условие, че всяка има отложен старт

# 343
Аз понеже също съм в търсене на съдомиялна 60см за вграждане, се чудя пък дали Бош без опция автоматично отваряне ще суши добре или да търся друга, която да я има тази функция. Вижда ми се по-удобно вечер като пусна миялната, след края сама да се отвори и на сутринта всичко да е сухо, а не цяла вечер да са стояли влажни съдовете и тепърва сутринта да пускам допълнително изсушаване. Чета, че Бош не сушат добре, та се чудя на кое да заложа - със или без автоматично отваряне?

# 344
Аз също четох кофти неща за Бош, но приятелката ми със зеолит, те са без отваряне и е доволна. Но програмите и са дълги, 1 час няма, а на мен това пък ми и важно. 2 часа ми е прекалено за ежедневно миене

Общи условия

Активация на акаунт