От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 3

• 42 845
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
  • София
С Бош Зеолит съм, нямах идея какво означава когато я купувахме, тук ми насочиха вниманието  към нея и се зачетох.
Нямам проблеми със сушенето и миенето в повечето случаи ползвам 1/2 таблетка.

Няма проблеми и вграждането и замяната на уреда след това. От 2013, това ми е 3 бр. 45 см са моите.
Почнахме с Горенье ("наследство" с къщата), през Whirlpool, сега Бош. И трите имат/ха перки на две нива - на дъното и под втората кошница, като Бошът има 2 бр. под 2рата кошница.

Разликите между последните 2 е, че Бошът има някак повече място вътре, може малко да е, но го има. С 3 кошници е, средната е с 3, а не с 2 нива, като не е необходимо да я извадя цялата, за да сменя нивото. Всичко това позволява. да мия тавата от фурната и филтъра на абсорбатора без да вадя средната кошница.
За мен плюс е, че виждам времето по време на работа при Боша - проектира се на пода.
Не знам дали е заради Зеолита, но съдовете и приборите след сушене са много по-горещи от при старите ми миялни. Едва хващам приборите веднага след края.
Най-кратката програма на Била е 1:05 ч., при Whirlpool-a бе 0:45 ч.

Последна редакция: нд, 26 дек 2021, 22:37 от Desem

# 661
  • Бургас
Desem , a може ли модела да споделиш на Боша?
Благодаря предварително!

# 662
  • На брега на реката
DolliGi, след като нямате сериозни ограничения в бюджета, огледайте по-скъпите модели на Миле, Бош и АЕГ.

Аз лично, харесвам да има отделно програма за изплакване или накисване и 1/2 също. Вършат ми работа, когато не мога да напълня машината. За жалост  сегашната ми, няма тези  програми и ми липсват.

Не е вярно ,че автоматичната замества 1/2. Бутона 1/2 може да си го включиш на всяка една програма, а не само на една!
Когато има време, ще погледна и ще посоча някои модели.  Дано междувременно се включи някой с предложение!
Ето едно от мен:

https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-za-vgrazhdane-bosch-smd6tcx00e

Последна редакция: нд, 26 дек 2021, 19:30 от Бубoлина

# 663
  • София
И аз имам автоматична програма и 1/2 зареждане. Ползвам и двете.

# 664
Здравейте! Тези дни се ровя в гугъл, но не откривам това което търся.
Има ли съдомиялни с височина 70 см, ширината не е от значение?

# 665
  • На брега на реката
Имаше едно моделче, но беше около 60 см. Ако не се лъжа, беше на Финлукс, но не зная дали се предлага още!

# 666
  • Велики Преслав
Не има кубчета, но са по-малки

Буболина, вече не се предлага.

# 667
  • София
Осен кубчетата има 60 см с по-малка височина.
Смег имат такива модели, в магазините за транспортни дефекти съм ги гледала. (Имат и бг-сайт вече)
Заграждане са, на 60см ширина, спря ме това, че са малко разпространени. Височината и тя е 60см

# 668
Има ли нова тема

# 669
Няма , и няма нужда

# 670
  • от Луната
Здравейте! Имам нужда от помощ при избора на съдомиялна, свободностояща и 60 см да е размера. В момента съм с една 15 годишна Аристон, която все още работи, но вратата започна да се затваря супер трудно. Прочетох няколко от темите тук и се ориентирах в марките. Бюджета е ограничен и по тази причина избрах https://www.relaxbg.org/sadomiyalna-electrolux-esf-8820-row-a-3-koshnici . Някой ползвал ли е модела, че мисля в България не се предлага? Тази заради цената ми допада повече Wink https://www.relaxbg.org/sadomiyalna-electrolux-esf-5542-lox . В същия магазин има и на АЕГ и БОШ, но са с повече транспортни дефекти мисля, защото пише Уред Група 2 на тях.

# 671
Виктоалиа Т, първия Електролукс ESF 8820 го гледах преди 2 години,когато реших да сменям миялната. Писала съм за него /и питала за мнения/,потърси по-назад ,може да ти е от полза.
В крайна сметка се отказах,пък и щом още не са изчистили складовите наличности ,значи не се купува много-много. Дори и да стои опакована ,без да се ползва, пластмасовите части си стареят,а Господ знае от кога ги имат на склад и кога е била произведена!

# 672
  • от Луната
Благодаря, bgroza!
А по принцип при уреди с транспортни дефекти за какво би трябвало да следя? В смисъл кое би могло да е проблем при тях, както и тези ВУ, които са?

# 673
На пъро четене гледаш как се затваря вратата, да не е посукана. После панела за управление и перките, отваряш отделението за сол. Другите за препарат/таблетки, гланц.
Очите на 8 общо взето.

# 674
Здравейте, вчера си взехме тази съдомиялна https://technovision.bg/produkt/biala-tehnika/malka-sudomiqlna-t … 02w0-6-komplekta/ , някой дали я има и да каже отзиви за нея. Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт