От коя марка съдомиялни сте доволни? - Тема номер 3

• 43 029
  • 738
  •   2
Отговори
# 270
Здравейте, от 5 месеца съм с whirlpool, недоволна тъй като не изсушава, но ги бърша допълнително и се преживява. От известно време, обаче имам неприятна миризма в шкафа с чаши и купи и започнах да го държа отворен, за проветряване. В съдомиялната също има нетипичен мирис. Сякаш на навлажнен талашит. Страшно е неприятно, тъй като се усеща, като отпиваш от чашите и като си отваряш шкафовете. Възможно ли е да е от недобре изкушавани те съдове, въпреки че ги минавам с кърпа. На път съм да изхвърля нова работеща машина. Случвало ли ви се е. Благодаря

# 271
Здравейте, от 5 месеца съм с whirlpool, недоволна тъй като не изсушава, но ги бърша допълнително и се преживява. От известно време, обаче имам неприятна миризма в шкафа с чаши и купи и започнах да го държа отворен, за проветряване. В съдомиялната също има нетипичен мирис. Сякаш на навлажнен талашит. Страшно е неприятно, тъй като се усеща, като отпиваш от чашите и като си отваряш шкафовете. Възможно ли е да е от недобре изкушавани те съдове, въпреки че ги минавам с кърпа. На път съм да изхвърля нова работеща машина. Случвало ли ви се е. Благодаря
Аз бих проверила шкафовете дали наистина не са мокри. Извадете ако можете съдомиялната и вижте дали не олива по малко. Точно толкова, че да ти мокри шкафовете но да не тече навън.

# 272
Те са високо и далеч от машината. Но ги проверих, като са празни не миришат. Просто съдовете носят миризмата. Четох за препарат за изплакване, който спомагал за сушенето. Ще зареждам и от него. До сега никога не съм ползвала, но вече се чудя какво да правя, преди да я бракувам. Притеснявам се при гости с тази миризма по чашите, а и за мен не е нормално и не носи усещане за чистота

# 273
Nora06, a какъв препарат за измиване ползваш? Филтрите почиствани ли са наскоро? Пускала ли си я с препарат за почистване?
Вратата на миялната затворена ли стои, когато не работи?

# 274
Да, там някъде и причината сигурно. Ползвам Сомат Гел, възможно е и да не слагам достатъчно количество. Чистя долу филтъра редовно.хапчета за почистване веднъж месечно.  Вратата все е отворена, тя е и с такава функция. Ще взема препарат за изплакване. Старата ми Индезит нямаше тези проблеми с тази експлоатация 15 години. Защо не я поправихме ?!

# 275
Нора, а на каква програма обикновено миеш, да не би да е кратка и градусите да нямат достатъчно време да си свършат работата?
А да не би проблемът с миризмата да идва от канала за обратна вода, в който е вързана миялната - пробвай да сложиш препарат за почистване и в него.

# 276
Да, там някъде и причината сигурно. Ползвам Сомат Гел, възможно е и да не слагам достатъчно количество. Чистя долу филтъра редовно.хапчета за почистване веднъж месечно.  Вратата все е отворена, тя е и с такава функция. Ще взема препарат за изплакване. Старата ми Индезит нямаше тези проблеми с тази експлоатация 15 години. Защо не я поправихме ?!
Nora06, ММ ви е в гаранция.Извикайте си сервиз.На дъното, където е дренажната помпа, има  възвратен клапан, може би е наполовина отворен, или защото е полуотворен, или защото остатъците от храна му пречат да се затвори. В миялната машина се издига миризма на канализация.
За лошото сушене сигурно има и друга причина

Последна редакция: вт, 25 май 2021, 10:06 от niljaniljo

# 277
Ползвам все дълги програми, именно заради това. А миризмата в машината не е на канал. Нещо като застоял въздух, предполагам от влагата. Благодаря ви за съветите

# 278
Здравейте хора,
предстои ми закупуване на съдомиялна, 60см 12-14 комплекта, свободно стояща. Бюджета, който мисля да затворя в тази покупка е между 600-800лв
Изчетох ужасно много назад в темата, и да ви кажа, освен да се объркам, нищо друго не се получи Grinning
Бях се спрял на този Whirlpool - https://www.emag.bg/sydomijalna-whirlpool-14-komplekta-8-program … 26p/pd/DBYRYSBBM/ , обаче като чета тук из темите, се отказах май от марката, въпреки, че ми се стори за тези пари да има добри екстри.
Позагледах се и в тази - https://www.emag.bg/sydomijalna-samsung-13-komplekta-klas-a-5-pr … -ec/pd/DW1HHZBBM/ , ама тук изобщо не се споменават наблюдения за samsung.
Бош също намирам в този диапазон , примерно този https://www.emag.bg/sydomijalna-bosch-12-komplekta-6-programi-ho … 54e/pd/DVBRR7MBM/
Та, общо взето съм много объркан, понеже до сега не сме имали съдомиална и нямам практически опит, та ми се струва, че всичките имат каквото трябва...
Имаме сушилня за дрехи Бош, и честно казано съм много доволен. За 2 години работа, нямам абсолютно нито една забележка. Но тук за съдомиалните прочетох доста противоречиви мнения. Едни ги хвалят, други казват, че не са доволни от Бош-а и т.н. Едни хвалят Беко, други го плюят... в крайна сметка, доста разнородни мнения и объркана ситуация Grinning

Та, за бюджет до 800лв (+- 50-тина лв може) , какво бихте ме посъветвали като конкретен модел да си взема. Да споделя, че съм от Варна, тук водата е доста твърда, ако това има някакво значение разбира се.

Благодаря предварително.

Последна редакция: пн, 31 май 2021, 14:19 от Иван Ганчев 696470

# 279
Вземете Бош_а .

# 280
  • София
Така обобщено по марки... желая Ви успех, но не ми се вярва да вземете информирано решение. Разбира се, че от всяка марка ще има доволни и недоволни; да не говорим как ще има да четете "тези стават за перални, но не за миялни; другите стават за котлони, но не стават за сушилни"...
Не знам за Whirlpool защо сте решил, че не са окей - аз от моята съм съвсем доволна вече година и половина почти; но моята е вградена, та знам ли какво ще Ви кажат 2-3ма собственици на свободностоящи...
Когато бях във Вашата дилема, си взех бюджетен уред (не евтин, среден клас марка; с параметри, които ми бяха важни на мен - автоматично отваряне, половин зареждане, чекмедже за прибори, поне 2 перки) с възможно по-дълга гаранция и си стиснах палци. Засега изобщо не съжалявам.

# 281

Благодаря за съвета, но бихте ли ми казали в случая въпросния бош, с какво превъзхожда останалите.
От гледна точка на издръжливост във времето ли да очаквам да се представи по-добре, или има някакви други предимства, които са за предпочитане споямо другите марки?

ToniShu, за това дадох конкретни модели, от долу-горе един ценови клас Simple Smile

# 282
  • На брега на реката
Ето ти едно примерно предложение :

https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-electrolux-esf5555lox

Електрорукс и АЕГ май ще излязат най-читави и с готини програми!

# 283

Мда, този Електролукс го прочетох по-назад в темата, като имаше добри отзиви. Ей сега го мятам и него в кошницата и двуоменето става още по-голямо Grinning

# 284

Мда, този Електролукс го прочетох по-назад в темата, като имаше добри отзиви. Ей сега го мятам и него в кошницата и двуоменето става още по-голямо Grinning
https://www.tehnomix.bg/sadomiyalna-aeg-ffb53630zw

Общи условия

Активация на акаунт