Лидл 149 - Мартенска, предпролетна :)

• 145 676
  • 2 767
  •   1
Отговори
# 1 725
От гръцките неща ще вземам сладки неща, какаовата халва, кисело мляко, големите зелени маслини, кръглите консерви готови манджи, сиренца, вити банички. Зехтин на Ериданус вземах веднъж и ми се видя съвсем без вкус, като слънчогледово олио ¯\_(ツ)_/¯

Керамичните тави от новата брошура хубави ли са?
Ако имаш предвид правоъгълните формри за печене, супер са, имам от известно време, лесно се мие, не лепне, и не е мръднала.

картофените крокети с фета хубави ли са?
На вкус са окей, яде се, ама на текстура са папие-маше. Няма да вземам пак. Витите банички харесвам, мазни, но вкусни, хрупкат.

Месечинка виторога, на лоницерата й сложи катерушка,
Скрит текст:
може един кръг от тел или "палатка" от три клечки, и я увивай около тях.

# 1 726
Извинявам се, че не е по темата, но:
"Потребностите на организма от натрий не са високи – 1,5 г/3,75 г сол дневно при хората на възраст от 10 до 60 г. При по-малките деца и по-възрастнте хора количествата са още по-малки. Според Световната здравна организация максималната горна граница за безопасен дневен прием, над която вече съществува риск за здравето, е 5 грама сол (една чаена лъжичка)." Източник РЗИ Ямбол - първото, което ми попадна.

Е как като потребители в кухнята да преценим това количество? На етикетите на готовите храни го има (как е сметнато, божА работа).

Разгледах де що има сол вкъщи и ми прави впечатление, че на някои пише минимално количество натриев хлорид ХХ%.
Явно в "безсолната" сол просто е по-малко.

# 1 727
  • София
Аз другата седмица ще се разоря, честно..ще взема Халуми, от всички кремове за мазане,разядка, сусамовите пръчици, йогурт в гръцки стил, Пино Гриджо, че ми е от любимите, пенливо вино, смятам да пробвам и френското Chavalier de Fauvert. Тези форми за печене по-малките стават ли за козунак? До сега винаги съм правила козунака в кръгла тава, а тази година ми се иска да има по-изискан вид и да направя няколко в малки правоъгълни тавички. Моля ако някой в темата види подходяща да сигнализира.

# 1 728
Аз съм купувала такава продълговата. Имам няколко вода даже. Ако не забравя ще ги снимам..почти съм сигурна, всичките са от Лидл Wink

# 1 729
  • София
Тези сосове в малки кутийки ги бях взела преди няколко месеца, три различни купих - състава е ужас, а вкуса още по - голям ужас. 2 криво - ляво ги хапнахме, трето отиде директно в кофата. Питах и тук в темата, защото се чудех за мариноване ли са или за директна консумация. Някой каза, че и за двете неща стават, ние ги ядохме с пържоли на скара.
Кои са вкусните замразени кроасани, при замразените гръцки питки ли са? И кое е замразеното тесто за пица, което хвалите, ако може и снимки?

Прясно мляко вземам всякакво от Лидл, общо взето харесваме всички пълномаслени без UHT Pilos (с него основно кафе пием, за това става). Харесваме и РС 3.7%, Верея, Ведраре, Пилос 3.2%.

# 1 730
  • Sofia
Извинявам се, че не е по темата, но:

Вместо извинение слагаш скрит текст ей така:

"Потребностите на организма от натрий
Скрит текст:
не са високи – 1,5 г/3,75 г сол дневно при хората на възраст от 10 до 60 г. При по-малките деца и по-възрастнте хора количествата са още по-малки. Според Световната здравна организация максималната горна граница за безопасен дневен прием, над която вече съществува риск за здравето, е 5 грама сол (една чаена лъжичка)." Източник РЗИ Ямбол - първото, което ми попадна.

Е как като потребители в кухнята да преценим това количество? На етикетите на готовите храни го има (как е сметнато, божА работа).

Разгледах де що има сол вкъщи и ми прави впечатление, че на някои пише минимално количество натриев хлорид ХХ%.
Явно в "безсолната" сол просто е по-малко.

Така виждам за какво става дума в  скритото и ако ме вълнува чета, ако не подминавам.

На мен повече ми харесва козунак печен без форма (така пека вече)... така външния вид не е на нива... така да се изразя.

Скрит текст:

Преди съм пекла във всякакви форми и в йена, та ако порцелана ще е нещо подобно, не виждам защо да не става. Simple Smile

# 1 731
Клемарис нямаше днес при нас. Исках да взема за майка ми няколко. Но за жалост  са ме изпреварили. Служителката каза, че щяло да има ново зареждане в събота и е вероятно да има отново.
Много се ядосах. Да и мен не поблазни цената..

# 1 732

Някой ползвал ли е тези почистващи гъби с покритие - най - вече ме интересува тази в бялата опаковка .
и синята също

# 1 733
Клематис съм купувала, но след пресаждане просто увехна.Имаше големи хубави корени и си мислех, че няма начин да умре.Беше с развита коренова система, а нагоре хилав и блед.

# 1 734
Клематис съм купувала, но след пресаждане просто увехна.Имаше големи хубави корени и си мислех, че няма начин да умре.Беше с развита коренова система, а нагоре хилав и блед.
Клематисите са така за съжаление. Свекърва ми гледаше един на балкона, сигурно 4 години. Вървеше хилав, никакъв. Закарах го в градината при майка ми, пресадих с цялото количество пръст, без изобщо да го разбутвам. Чак на втората година взе да се съвзема и да цъфти по-уверено. Въпреки това все още   върви слабо в сравнение в другите около него.
И по темата - пилешките филенца с купона как са? Стават ли за ядене?

# 1 735

Някой ползвал ли е тези почистващи гъби с покритие - най - вече ме интересува тази в бялата опаковка .
и синята също
От години ползвам белия "камък", преди беше в друга опаковка. Стига ми за повече от половин година, като поне два пъти седмично мия мивки, смесители и търкам плочките в банята. То е нещо като Cif, но за мен е в по-удобна за ползване форма.

# 1 736
  • Русе

и синята също
От години ползвам белия "камък", преди беше в друга опаковка. Стига ми за повече от половин година, като поне два пъти седмично мия мивки, смесители и търкам плочките в банята. То е нещо като Cif, но за мен е в по-удобна за ползване форма.
Снощи мислех да пиша по темата, но беше вече късно. Мисля, че новата паста не е като старата и не се справя така добре. Дали, защото я разделиха на 3 вида? Купих си бялата и снощи чистих котлона с нея. ММ беше изкипил леща преди първа смяна на вода, т.е. реално вода си беше загоряла. Голям зор видях, докато изчистя. Гъбата е все едно пластмасова и някак си стърже. А и пастата сякаш е с друга консистенция. Следващия път ще я пробвам със старата гъба. Що така се разочаровах? Thinking

# 1 737
Коя е старата, био пастата с глина ли?

# 1 738
Привет на всички!
Отивам вчера в Лидл с идеята да су купя сгъваем чадър и гледам-ми то няма!!! Отварям приложението и чета- "този продукт вече не е наличен"...
Що така станА???

# 1 739
Коя е старата, био пастата с глина ли?

Много лошо, ако са я развалили! Побързах да си купя, защото старата ми е на привършване, но новата не съм я пробвала още.

Общи условия

Активация на акаунт