COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 351
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 080
и на майка ми също, с някоя от РНК ваксините, но докато не се случи, няма да повярвам

е, в крайна сметка повярвах Simple Smile сложили са на десетина възрастни днес Пфайзър
друго исках да питам - за втора доза й е определена дата 05.05.2021, което е 26 ден, а не 21, както е по указание на производителя, сигурно е заради Великден и празниците, понеже 5 май се пада първи работен ден, но не знам колко е редно така; все пак ми се върти в главата, че май в UK бяха удължили периода над 21 дни, но не съм сигурна?

Изискването е минимум 21 дни. Спазваха го строго в началото, защото беше жизнено важно лекарите, например, да са напълно имунизирани максимално бързо. Ако не бъркам, втората доза Пфайзер може да се бие до три месеца след първата. Отлагане с 5 дни не е притеснително.

Погледни го и от друга страна...Пфайзер и Модерна са на практика едно и също. Едната е през 21 дни, другата през 28. Причината е, че така е направено клиничното проучване за всяка. Вероятно и двете могат да се слагат на същия интервал като другата със същия успех.

# 10 081
да, благодаря, precious и Hope4C, попрочетох сега, и наистина не е фатално да се отлагат, поне за САЩ пише, че до 42 ден е съвсем ок, то и наистина няма как имунитетът изведнъж да се срине точно на 21 или 28 ден... няма да го правя на проблем тогава и да търся ваксинационни центрове по празниците, ами, живот и здраве, да си иде пак при личния лекар

# 10 082
  • на пъпа на Златията
Нали се писах доброволка да слагам ваксини, да кажа от личен опит за припадъците...Онзи ден 4-ма души припаднаха горе-долу по едно и също време в нашия център. Едната девойка като се освести, каза, че много я било страх от игли, та за това. Другите трима, общо-взето, припаднаха от солидарност...Та така...Ваксинирахме с Модерна

Може ли човек да си вземе едно валерианче за всеки случай???

# 10 083
ЕС купува 1,8 млрд. дози второ поколение ваксини срещу нови щамове на COVID-19

https://news.bg/world/es-kupuva-1-8-mlrd-dozi-vtoro-pokolenie-va … _campaign=sidebar

Вече се резервират май и третите игли Wink

# 10 084
  • Под сянката на разлистените кактуси
Нали се писах доброволка да слагам ваксини, да кажа от личен опит за припадъците...Онзи ден 4-ма души припаднаха горе-долу по едно и също време в нашия център. Едната девойка като се освести, каза, че много я било страх от игли, та за това. Другите трима, общо-взето, припаднаха от солидарност...Та така...Ваксинирахме с Модерна

Може ли човек да си вземе едно валерианче за всеки случай???

rorik, не знам със сигурност. Билковите препарати имат точно толкова взаимодействия с лекарствата, колкото и другите лекарства, не знам хората защо го подценяват. За ваксините чак се съмнявам, но аз и парацетамол не пих след първата доза, макар че доста ме болеше ръката, от страх да не си прецакам скъпоценния имунитет нещо Grinning

# 10 085
Да попитам и тук,че в темата за ваксините не ми отговориха.От известно време,леко ме наболява гърлото.Минава,пак се появи болка.В такова състояние мога ли да се ваксинирам?

# 10 086
  • Бургас
Да попитам и тук,че в темата за ваксините не ми отговориха.От известно време,леко ме наболява гърлото.Минава,пак се появи болка.В такова състояние мога ли да се ваксинирам?
Аз имам такива оплаквания от седене вкъщи. Климатиците, включени на отопление пресушават въздуха. И от там през две седмици ми дразни гърлото за няколко дни.
Ако се притеснявате си направете тест и след него на ваксина. Аз си направих антиген преди ваксината и се наредих за боц Simple Smile

# 10 087
Цитат
Ако се притеснявате си направете тест и след него на ваксина.
Ами не се сетих по-рано.....Нали ми минаваше,днес пак ме задразни.Всъщност нямам време за тест.Освен да видя как ще се чувствам утре и да решавам.Питам,понеже преди много говореха по тв,че ако имаш лека хрема или гърлобол,пак може да се набодеш.Ако някой има подобен личен опит,нека пише.Иначе знам,че всичко си е индивидуално.

# 10 088
Можеш

# 10 089
Е, защо, аз пих Парацетамол след ваксината. Даже, ако бях пила през 6 часа, можеше да избегна треската.
За втората доза вече знам.

# 10 090
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Аз се ваксинирах точно с болки в гърлото, хрема и втрисане.

# 10 091
Можеш, мен от ваксината ме болеше гърлото няколко дни. Ето и листовката на AZ:
https://www.azcovid-19.com/content/dam/azcovid/pdf/bulgaria/bg-epil-AZD1222.pdf

# 10 092
Вчера един приятел с две дози ваксина излезе положителен. Бяхме напълно шокирани
Имам една огромна молба към всички. Когато разказвате нещо подобно, давайте повече подробности - каква е ваксината, колко дни след втора доза е проявил симптоми и/или е дал положителен тест, леко или тежко го кара, и т. н. Все пак се опитваме да споделяме и полезна информация освен емоциите си.

# 10 093
Не мисля, че много хора ще се учудят ако разберат, че около 10% от всички хора няма да изградят имунитет чрез ваксинация или преболедуване поради различни особености.

# 10 094
  • В заешката дупка
Вчера един приятел с две дози ваксина излезе положителен. Бяхме напълно шокирани
Имам една огромна молба към всички. Когато разказвате нещо подобно, давайте повече подробности - каква е ваксината, колко дни след втора доза е проявил симптоми и/или е дал положителен тест, леко или тежко го кара, и т. н. Все пак се опитваме да споделяме и полезна информация освен емоциите си.

Никаква полезна информацияне не може да се извади от подобни разкази всъщност, с каквито и да е детайли. Ако човек е рационално мислещ, ще го разбере.

Общи условия

Активация на акаунт