COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 293
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 10 035
В България няма да се случат нещата с възрастните , защото голяма част от тях няма да се ваксинират доброволно.
Като програма макс е около 3 милиона общо ваксинирани според мен и то ако не се срива доверието във ваксините. Е още не са дошли и първите дози с новата ваксина и започнаха вече негативните реакции.
Есента ще имаме поне милион, два по складовете и ще започнем да даряваме.

# 10 036
Днес ЛЛ на родителите ми се е обадил да ги ваксинира с Модерна. Те вече се ваксинираха в коридорите, та са отказали.

# 10 037
След средата на юли казаха в Европа ставаме със стаден имунитет, т.е. може да се тълкува и като "вирусът си заминава", тук ще е, но ще може да се контролира. Кунчев каза сутринта, че у нас над 50% от ваксинираните били хора над 60г. възраст.

# 10 038
Да, аз просто казвам какво трябва да се направи, вече дали ще го направим е друг въпрос, по-скоро не.

# 10 039
След средата на юли казаха в Европа ставаме със стаден имунитет, т.е. може да се тълкува и като "вирусът си заминава", тук ще е, но ще може да се контролира. Кунчев каза сутринта, че у нас над 50% от ваксинираните били хора над 60г. възраст.

Това в Европа. Ние по мерки и поведение сме в графата на Бразилия и Танзания.

# 10 040

Това в Европа. Ние по мерки и поведение сме в графата на Бразилия и Танзания.
Ние като антиваксърите ще се надяваме чуждия стаден имунитет да ни пази Laughing

# 10 041
Днес ЛЛ на родителите ми се е обадил да ги ваксинира с Модерна. Те вече се ваксинираха в коридорите, та са отказали.
и на майка ми също, с някоя от РНК ваксините, но докато не се случи, няма да повярвам

# 10 042
Най-хубавото от цялата работа е, че производството на ваксини не зависи от нас. Убедена съм, че до края на годината другите държави ще са ваксинирали голяма част от населението си, производството на ваксини ще е на макс, и тогава ще ни натиснат сериозно и нас - ще ни залеят с ваксини, и ще ни задължат най-демократично да ги употребим по предназначение.

# 10 043
Слуховете, че КОВИД-19 ваксините могат да свързват хората с Интернет са толкова разпространени, че австралийското правителство се видя принудено да... отговори официално на сайта на Министерството на здравето! Отговорът, разбира се, е НЕ.

https://www.health.gov.au/initiatives-and-programs/covid-19-vacc … -to-the-internet?

# 10 044
  • Там,където се събуждам щастлива.
Тестването с бърз тест от аптеката е за избягване на карантина и тeзи, които са съвестни ще си стоят вкъщи, а другите или членове на семейството им си ходят напред, назад. Обаче, може да изиграе лоша шега. Бях писала, че  позната успя с връзки да вкара баща си в Токуда, при едно освободено за деня легло. Записали й телефона за връзка и й се обадили от РЗИ, че като контактна е в карантина. Тя беше преди две седмици болна, тест от аптека (мъж ходещ на работа, деца виждащи се с приятели) и сега по никакъв начин не може да отмени карантината. Има големи проблеми в работата (работи към духовно място и правят някакви шашми с договор, здравни и т.н.)

Иначе ние имахме два  случая с наши ученици, които са доста показателни, че тестване и карантина са част от успешната борба и как отрицателните тестове са нож с две остриета. Две деца, в контакт със заразен съученик, веднага се бяха тествали. И бяха негативни. След 5 дена се бяха тествали отново и излязоха положителни. Бяха в карантина и никой от семейството не е заразен, за да кажеш, че е от тях. Тестваха се с ПСР.
Благодарни сме, че повечето родители са умни и тестват децата.

# 10 045
mmm75,
Нищо няма да ни задължат, защото ще си изберем Чорбанов за здравен министър и Мангъров за главен държавен санитарен инспектор Simple Smile ох написах го

# 10 046
European Medicines Agency (EMA) започва разследване на Джонсън (Янсен) за възможна връзка с кръвни съсиреци, след 4 доклада с 1смъртен случай

# 10 047
Тази ваксина досега изобщо слагана ли е в Европа? Или това са случаи от САЩ?

Има някои съмнения, че същия тип рядка тромбоцитопения може да я има и при останалите аденовирусни ваксини.

# 10 048
European Medicines Agency (EMA) започва разследване на Джонсън (Янсен) за възможна връзка с кръвни съсиреци, след 4 доклада с 1смъртен случай
Ако не се лъжа преди малко я спряха в Щатите, заради много случаи на припадъци.

# 10 049
Понеже явно отговарям за Джонсън днес, но друг път няма да направя тази грешка... Laughing

Един от случаите е по време на клиничното изпитване и тогава не е открита връзка, останалите 3 са се случили в САЩ при 5 милиона ваксинации.

Общи условия

Активация на акаунт