COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 312 062
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 105
И сега - зелени коридори, ама не съвсем и ако остане ваксина за деня. Нали щяха приложение да пускат от трети март за записване. Хората не могат да се лутат от една болница в друга, да чакат с часове и да се окаже, че за тях ваксина не е останала. Хубаво е че групите имат приоритет, но останалите нека и тях да ги организират.

# 106
И сега - зелени коридори, ама не съвсем и ако остане ваксина за деня. Нали щяха приложение да пускат от трети март за записване. Хората не могат да се лутат от една болница в друга, да чакат с часове и да се окаже, че за тях ваксина не е останала. Хубаво е че групите имат приоритет, но останалите нека и тях да ги организират.
Да, но трябва да има ваксини. А май тази седмица ще са налични само около 70 000 - ще свършат в средата на седмицата. Не се говори за очаквани нови доставки.

# 107
Онзиден баба ми /89 годишна/ ми разви теория, че нямало нужда аз да се пазя, щом самата тя не го правела. В крайна сметка какво като съм майка на две малки деца. И тя е майка и има дете /70 годишно, което има внуци/, и е все тая дали моите деца биха останали без родители или нейното без нея. Едно и също било. И каква била тази глупост да искам ваксина - ето тя не искала. И щом тя не иска на тази възраст, значи можело и аз да не се ваксинирам. Нямало разлика между нас двете - нали и двете сме майки. Ей такива бисери направо ме побъркват. И няма сила на света, която да я убеди, че разлика има

# 108
Явно първото тримесечие ще е трудно, дано влезе и новата ваксина да помогне и тя с количества.

# 109
Онзиден баба ми /89 годишна/ ми разви теория, че нямало нужда аз да се пазя, щом самата тя не го правела.
Аз пак се връщам на темата за колективната отговорност - няма да се ваксинирам, няма да ви ползвам болниците, няма да ви спазвам мерките. Индивидът не е узрял да мисли за обществото. Там се къса нишката.

# 110
Някой да е споменал днес електронния регистър? Нали на 1-ви март трябваше да стартира?

# 111
Не на първи, на трети март. И аз попитах за него.

# 112
  • sofia
Коридорите отново затварят...

# 113
Тази идея да пренасочат ваксини към ЛЛ е добра по принцип, обаче самите ЛЛ....лежерна работа. Сутринта слушах една такава по ТВ - дали и дози в неделя, тя ще ги слага другия четвъртък и то не всичките, щото видите ли имала записани други пациенти, а трети март е почивен ден. Да не си разваляме почивката нали? Тук някой писа, че сме на война. И не може да чакаме една седмица за десет души ваксинирани. Доникъде няма да стигнем така. Зелените коридори бяха добро решение, обаче няма ваксини и....ще чакаме ЛЛ да ваксинират засега.

# 114
  • Бургас
За Бургас дали ще има коридори или изобщо има ли някъде?
Още в края на Януари заявих желание при ЛЛ, но така и не ме е извикала.

# 115
Не на първи, на трети март. И аз попитах за него.
Аз съм сигурна, че бяха казали първи, но явно са го променили. Има много статии, в които даже пише краят на февруари.
https://btvnovinite.bg/bulgaria/do-kraja-na-fevruari-shte-imame- … e-vaksinirat.html

# 116
  • София
Първо беше края на февруари, после стана първи март, после трети март. Трети е празник - значи след трети март. На брифинга в четвъртък очаквам да кажат след осми март.
Идва и първа пролет.

# 117
Националните празници са само в главите на личните лекари. Ковид не признава трети и осми март, както и първа пролет. Да ги набождат там наличните дози на хората час по-скоро.

# 118
Това с васкинацията при ЛЛ е пълна каша и хаос. На кого дават, колко, кога - мъгла.
Преди малко се обаждах на ЛЛ на малкия по друг повод, и тъй като при нея са записани и баба ми и дядо ми, я поразпитах как ще процедира с ваксините.(Моите старци искат да чакат Пфайзер, но са записани и в нейния списък). Каза, че нищо не е ясно. В списъка и има записани над 300 човека, повечето с хронични или възрастни. Някои колеги се редили миналата седмица в РЗИ за ваксини, част се вредили с по 2 флакона(повече не давали), но до нея не стигнали, свършили. Вчера не е ходила, чака да докарат по-голяма доставка, та да стигнат за цялата опашка ЛЛ. Ориентировъчно са и казали към края на този месец или следващия. Толкова за организацията.

# 119
Да и това че ЛЛ ходят с чантичките в РЗИ и висят на опашки също е недопустимо. Не може ли да им разнасят по практиките заявените количества, тези хора в това време лекуват болни, не могат да висят по опашки.

Общи условия

Активация на акаунт