COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 150
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 025
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Абе, рискове.
Има рискове само да не се образува необходимия имунитет

# 11 026
Аз пак съм нещо в чудене - значи уверяват ни, че тези съсиреци са само след ПЪРВА игла
От какъв зор тогава ни предлагат евентуално ЯНСЕН, при който се докладват съсиреци след единственото му по график приложение - ако евентуално сме се отървали след първа игла астра, сега да се пробваме отново дали ще минем ли.

Въобще има ли самолетът пилот?

# 11 027
Днес д-р Гергана Николова, ако не се лъжа каза, че личните лекари най-добре знаели състоянието на пациентите си и щели да ги посъветват за ваксинацията, да ги прегледат. Това бил плюса за ваксинацията при личните лекари пред Елените коридори.

# 11 028
Въобще търговската война срещу АЗ вече боде очите много сериозно и на най-незапознатите. И ние от политкоректност тук ще си прецакаме кампанията и много хора ще загинат!

# 11 029
покрай новините за спирането на Джонсън&Джонсън започвам да си мисля, че има някаква завера да се унищожат векторните ваксини и да се бият само РНК като "по-модерен" и "усъвършенстван" тип ваксини

Вече Астрата тотално я унищожиха и идва ред на следващата. И ние пак сме най-прецакани, защото сме поръчали милиони от тях. Ама дори и да не ги забраним  (което е най-правилния ход) все тая, защото вече никой не ги иска и ще си мухлясват в хладилниците.

Тези като мен , които вече са си били една астра и нямат никакви оплаквания, задължително да си бият втората!

# 11 030
  • Bristol
Щатите имат достатъчно ваксини и се ваксинират хората.
В ЕС няма и хората се притесняват от АЗ, дава им се опция.
Британците пък експериментират с Пфайзер на 12 седмици, защото са нямали достатъчно бройки и са гонели бързи темпове на ваксинация. Но пък няма масово отказване от АЗ и страх от нея. Затова продължават с АЗ.

Всяка страна преценява самостоятелно, според количеството и видовете поръчани и доставени ваксини, плюс настроението на населението в страната. Целта е ясна, възможно по-голям брой хора да бъдат ваксинирани.
При Ебола, смесването на ваксините давало по-добра имунна защита, защо да не пробват и с Ковид ваксината. Точно в такова време, правителствата трябва да са малко бързи и гъвкави в решенията си.

# 11 031
Проф. Ангелов: „Имаме самочувствието, че България се справя по-добре от другите държави по отношение на мерки и на контрола върху пандемията. Намерихме златната среда и успяваме с този комплекс от мерки да получаваме най-добрия резултат в Европа“. (БТВ „Лице в Лице“ 12.04.2021)

Очевидно е, че министерството на здравеопазването трябва поне да информира какви резултати цели да постигне и по кои показатели се сравнява с останалите страни. По показателя смъртност резултатите са трагични в буквалния смисъл на думата. Смъртността през последната седмица на март е 29.8 на хиляда. На ден са умирали  260 души повече, отколкото през периода 2016-2020.

Освен това министерството на здравеопазването трябва да престане да се обосновава с фалшиви теории. През февруари българските здравни власти пренебрегнаха препоръките на Европейския център за контрол върху заболяванията да не се разпускат мерките. Те се обосноваваха с измислен български модел, при който по някаква неизвестна причина при разпускане на мерките заразените не се увеличават.   

Сега при претоварени болници отново се разпускат мерките и отново се възлага надежда на някаква новосъздадена българска теория за естествения ход на епидемиите, при който има вълни, които не се влияят от поведението на хората. Резултатите от прилагането на тази теория могат да са още по-трагични, защото здравната система няма резерви.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=3743742785736617& … d=100003027982592

# 11 032
Джонсън стопира ваксината си в ЕС до изясняване на случаите
https://www.24chasa.bg/novini/article/9704398

# 11 033
Естествено, че държавите, които вече препоръчват смесването на ваксини като Германия, Франция, Китай не скачат съвсем в тъмното, а се основават на опита, който имаме досега с ваксините. Самата АЗ има проучвания със Спутник и Файзер, точно за повишаване на ефикасността.
СЗО няма смисъл да ги цитирате в случая, защото те са консервативна организация, която нищо няма да кажат или препоръчат, докато няма 100%-ови доказателства за него. Спомнете си твърденията им за "все още няма доказателства за предаване от човек на човек" което за момента може да е било вярно, ама не върши работа за взимане на решения в динамична обстановка.

Е последно, вече стана ясно, че избор за втора АЗ ще има. Предлагам малко повече спокойствие вече и да не се изпада в крайности. Желанието на хората да не смесват ваксини е разбираемо, но и тези, които ще го направят не участват в кой знае какъв опасен експеримент.

Последна редакция: вт, 13 апр 2021, 17:51 от LillyM

# 11 034
  • София
Аз ако около началото-средата на май месец имам избор коя ваксина да си сложа - ще избера иРНК. Само ми е важно все пак да дават сертификат за подобен коктейл, защото и на море трябва да се ходи...

# 11 035
Разбира се, че ще дават сертификат и за коктейл.

# 11 036
Дано коктейлът да не е Молотов. Искрено се надявам. Но аз не бих смесвала, още повече че никой от специалистите не го препоръчва.

# 11 037
Разбира се, че ще дават сертификат и за коктейл.
Не знам от какво се разбира, но Израел отваря от 23 май само за ваксинирани туристи, но освен, че трябва да си ваксиниран, трябва и да имаш ПСР, който ти се потвърждава и с нов тест на израелска земя.
Евреите май нямат никаква вяра на ваксинираните нито на сертификатите им.
https://www.dnes.bg/notifikacii/2021/04/13/izrael-shte-priema-va … -ot-23-mai.486866

За какво тогава се правят изпитания на ваксини , трета фаза и така нататък, като трябвало и без проучвания да се издавали сертификати.

# 11 038
Въобще търговската война срещу АЗ вече боде очите много сериозно и на най-незапознатите. И ние от политкоректност тук ще си прецакаме кампанията и много хора ще загинат!
Астра Зенека има огромни предимства пред другите ваксини в дългосрочен план, евтина, лесно се съхранява, работи, резултатите от Британия го доказват. Много фармацевтични гиганти няма да могат да реализират печалбите които очакват през следващите години, ако не изчезне силен конкурент като АЗ заради качествата си, цена, съхранение, ефективност и не заемат отворилата се ниша да си пласират собствената продукция. В тази връзка е много хубав въпроса на БТВ към ЕМА, защо не се изследват и проучват случаите на тромбоза и след Файзер и Модерна. Защото те имат чисто бизнес интерес, да бъде ликвидирана АЗ. България към кой мислите ще се обърне и от кой ще купува ваксини в следващите години, (на в пъти по висока цена) като бъде отсранена АЗ от пазара за ваксини за да покрие дефицита на ваксини, от елиминирането на Астрата.

# 11 039
Тесла, съгласна съм с теб. Браво на БТВ, обаче аз очаквам от ЕМА същото витиевато становище и нищо не казване, каквото направиха няколко пъти по отношение на АЗ. Просто ЕМА и СЗО ме разочароваха, ЕС също. Имах други представи за хората, които са там. А то излиза че някой им шушне на ушенце какво да правят, а не да се осланят на експертното си мнение и да дават ясни и точни препоръки. Надявам се, че имат необходимата експертиза за това.

Общи условия

Активация на акаунт