COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 202
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 145
Да, трябва, но ако ти минат днес 300 човека през главата, караш кой знае колко часове и смен, и ти ще си на същото положение.
И това е така. Но самият пациент не е виновен за това положение. Пита въпроси за заболяванията, които има и отговор "мен какво ме е интересува" някак не мога да го опрвдая. То си е до възпитание също това. Не е някакъв каприз човек да попита да заболяванията, които има, хората не знаят вече какво да мислят информацията е объркваща.

# 11 146
  • София
Коментираха троснатото отношение на сестрата, защото бе направа връзка между това, че е била намусена и сърдита и видиш ли после човекът го боляло ръката. Много малко са хората, които е ги боли ръката след ваксинация.

# 11 147
  • Там,където се събуждам щастлива.
Здравейте ,

Включвам се да споделя малко информация относно пътуващите и как е положението по границите, тъй като пътувах до Австрия с автомобил на 11.04 . Уж там трябва да има карантина за всички пристигащи и предварителна регистрация за влизане с отрицателен тест - да, ама не . През Сърбия , Унгария и Австрия абсолютно безпроблемно влизане , никой не изисква нищо . Дори не ни погледнаха паспортите в Австрия .Единствено при обратното влизане в България ни попитаха дали имаме ПСР / вече бяха минали 72 часа , откакто беше направен / обаче отново никой нищо не каза. Та с две думи пълна свободия  и всеки си влиза навсякъде безпроблемно .

Транзитното преминаване има по-различни правила от влизане с престой.
Грешка е, обаче, на нашата граница, ако не изискват отново тест, след като са минали 72 часа, което означава, че може би пътуващият е имал престой в дадена държава.

# 11 148
Коментираха троснатото отношение на сестрата, защото бе направа връзка между това, че е била намусена и сърдита и видиш ли после човекът го боляло ръката. Много малко са хората, които е ги боли ръката след ваксинация.
Не не съм имала точно това предвид. Невнимателното поставяне визирах, другото е междудругото.

# 11 149
Може да е една от най-отдалечените общности в UK, но мъничкият Fair Isle - с население от само 48 души - вече може да твърди, че е един от най-безопасните.

Шотландският остров - разположен между Оркни и Шетланд - е известен със своите трикотажни изделия и мигриращи птици.

Той получи надеждно денонощно електроснабдяване едва през 2018 г.

Тази седмица флакони с ваксината AstraZeneca прелетяха с малък самолет, което означава, че всеки възрастен на острова е успял да получи втората си доза.

Това беше практично решение на труден проблем.

Ваксина от Pfizer изисква температури на съхранение толкова ниски, че за малките самолети и лодки, обслужващи тези острови, не можеше да става и дума.

За една крехка общност, много от които са по-възрастни, извеждането на хора поотделно в клиника на континента също нямаше смисъл.

Ваксината AstraZeneca обаче може да се транспортира в хладилна кутия.

Дейвид Парнаби живее тук от 10 години, а двете му малки деца съставляват половината от училището.
https://www.bbc.co.uk/news/uk-scotland-north-east-orkney-shetland-56691073

# 11 150
Ръката боли от самата ваксина.
Масово хората нямат опит с ваксини и говорят наизуст.

# 11 151
Д-р Антъни Фаучи, главен медицински съветник на президента Джо Байдън, заяви, че стадният имунитет е „неуловима концепция“ и няма категоричен процент от населението, който трябва да бъде ваксиниран, за да го постигне.

Той заяви пред BBC Radio 4 Today, че връщането към нормалността ще бъде постепенно и "няма да бъде като превключвател на светлините, който се включва и изключва".
https://www.bbc.co.uk/news/av/health-56731430

# 11 152
В ковид отделението, където бях, нямаше нито един нелюбезен, нито лекар, нито сестра. Не им е било леко и комфортно с костюмите, със сигурност. Даже попитах една сестра как се чувстват в тях, каза, че умират от жега. Чак ми се извини веднъж, че ме е заболяло. Не им е леко, но и пациентите не са виновни, нали, че толкова години ги оставиха с неадекватно ниски заплати, сега поне получават надбавките за първа линия.

# 11 153
В ковид отделението, където бях, нямаше нито един нелюбезен, нито лекар, нито сестра. Не им е било леко и комфортно с костюмите, със сигурност. Даже попитах една сестра как се чувстват в тях, каза, че умират от жега. Чак ми се извини веднъж, че ме е заболяло. Не им е леко, но и пациентите не са виновни, нали, че толкова години ги оставиха с неадекватно ниски заплати, сега поне получават надбавките за първа линия.
Това си е професионализъм, дори да са уморени или да имат проблеми, това не бива  да се вижда. Правилно е да е така.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 13:37 от daisy12

# 11 154
Южна Африка и ЕС спират въвеждането на ваксини J&J

Подобно на САЩ, Южна Африка и ЕС са спрели своите пускания на ваксината Johnson & Johnson.

Не са регистрирани случаи на образуване на кръвни съсиреци в Южна Африка, която е първата страна, която прилага ваксината.

Доставките на ваксината за ЕС започнаха само 24 часа преди J&J да заяви, че ще спре европейското пускане на пазара.

Световната здравна организация заяви пред Ройтерс, че следи ситуацията и чака доклади от американските и европейските регулатори.

Ваксината J&J все още не е одобрена в Обединеното кралство, въпреки че 30 милиона дози са предварително поръчани.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56743085

# 11 155
Хванах Кантарджиев тази сутрин по БНТ в частта пак нещо за кого не е подходяща ваксината с риск от тромбози. Ами, големи глупости си бръщолевят, "повишен риск от тромбоза има за жена в овулация, ако е получила доза ваксина в този период"
Имам чувството, че си ги обобщават разните там умотворения на кафе с цигара и после като имат поле за изява ни ги съобщават в ефира.

# 11 156
Водещ израелски лекар смята, че страната може да е близо до достигане на "стаден имунитет".

Това се случва, когато достатъчно от населението има защита срещу инфекция, която спира да може да се разпространява - и дори хората, които сами нямат имунитет, са косвено защитени.

За Covid прогнозният праг за стаден имунитет е най-малко 65% -70%.
В Израел повече от половината (5,3 милиона) негови жители са били ваксинирани и още 830 000 души са тествали положително за вируса в миналото, което трябва да им даде някакъв естествен имунитет.

Това достига около 68% от населението, което има вероятност да има антитела в кръвта си, които могат да се борят с вируса.

Проф. Еял Лешем, директор на най-голямата болница в Израел, Медицинският център „Шеба“, заяви, че стадният имунитет е „единственото обяснение“ за факта, че случаите продължават да падат, дори когато бяха премахнати още ограничения.

"Наблюдава се непрекъснат спад, въпреки връщането към почти нормалното", каза той.

"Това ни казва, че дори човек да е заразен, повечето хора, които срещат, разхождайки се, няма да бъдат заразени от тях."

И случаите намаляват във всички възрастови групи, включително децата, въпреки че по-младите от 16 години обикновено не се ваксинират.
https://www.bbc.co.uk/news/health-56722186

# 11 157
Кантарджиев беше полезен тази сутрин, за АЗ по отношение на комбинирането с друга каза как може нормативно да е изрядно, медицински също. Имало проучване как влияе комбинирането, до края на месеца ще излязат резултати, на мен ми беше полезно. Ако се добави тази възможност в кратката характеристика на АЗ, то тогава и сертификат може да получат хората след втора игла. Общо взето чака се до края на месеца. За хората които не са дали отговор на ваксина и нямат антитела препоръча да изчакат три месеца и да се ваксинират с друга ако желаят.

# 11 158
Скрит текст:
Кантарджиев беше полезен тази сутрин, за АЗ по отношение на комбинирането с друга каза как може нормативно да е изрядно, медицински също. Имало проучване как влияе комбинирането, до края на месеца ще излязат резултати, на мен ми беше полезно. Ако се добави тази възможност в кратката характеристика на АЗ, то тогава и сертификат може да получат хората след втора игла. Общо взето чака се до края на месеца.
За хората които не са дали отговор на ваксина и нямат антитела препоръча да изчакат три месеца и да се ваксинират с друга ако желаят.

Това да го разбирам ли като съвет "Всички, които са се ваксинирали - бегом марш към лабораториите! Платете си изследванията и си проверете антителата в отговор на ваксината!"????????
Ако нямате такива, ние любезно ще ви предложим друга ваксина......

# 11 159
  • София
Здравейте,
Някой има ли идея дали зеленият коридор за ваксинация на възрастни в "Иван Рилски" в София работи?
Телефонът им е изключен....
И като цяло, има ли някъде място, където да може да ваксинираме възрастен човек с РНК?
Благодаря предварително.

Общи условия

Активация на акаунт