COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 918
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 220
  • София
Проблемът със смесването с 1АЗ и 1Пфайзер е само дали ще ви защитят повече от 50 55процента, не е от гледна точка на здравето и никога не е била, а дали ще има ефект срещу вируса дори в Германия се чудят. Затова се предлага след 2 3месеца, когато 1АЗ вече не дава много защита, вместо да получиш 1Пфайзер с 50процента, да получиш 2 дози за 90плюс защита
Откъде е информацията, че след 2-3 месеца АЗ не дава много защита?

# 11 221
ЕС ще намали своето „портфолио от ваксини“ в бъдеще. Европейската комисия няма да поднови договорите за ваксини с Astra Zeneca и Johnson & Johnson през следващата година.

Вместо това Комисията ще се съсредоточи върху ваксините срещу covid-19, използващи технология mRNA, като Pfizer и Moderna.

(Ройтерс) - Европейската комисия реши да не подновява договори за ваксини срещу COVID-19 догодина с компании като Astrazeneca и Johnson & Johnson (J&J), съобщи в сряда италианският всекидневник La Stampa, позовавайки се на източник от италианското здравно министерство.

„Европейската комисия, в съгласие с лидерите на много страни (ЕС), реши, че договорите с компаниите, произвеждащи (вирусни векторни) ваксини, които са валидни за текущата година, няма да бъдат подновени при изтичането им“, пише вестникът.

Европейската комисия търси разяснения от J&J относно "напълно неочакваното" съобщение на компанията за закъснения при доставките на тяхната ваксина за ЕС, заяви представител на ЕС пред Ройтерс във вторник.

https://www.reuters.com/article/us-health-coronovirus-eu-vaccines-idUSKBN2C10MU

# 11 222
Интервю с професор Александрова за тромбозите след ваксина

https://politika.bg/bg/a/view/prof-radostina-aleksandrova-ot-ban … 4-na-milion-86102

# 11 223
Абсолютно ми е непонятно вече защо ЕС вземат такива радикални решения.
То нали много одобрени ваксини има, че да не подновяват договорите.
Взех да се питам кои мозъци ни управляват от такава висока трибуна.
И ако се окаже, че ваксинираните с АЗ имат по-дълготрайна защита, от иРНК и догодина искаме пак от нея, какво става?
Или ще ни пробват до безкрай с всичко ново, което излиза от някой цех.

# 11 224
Швеция е с най- високия 7 дневен индекс в Европа. 436 новозаразени на 100 000 човека. Следващи в класацията са Франция, Полша и Унгария съответно с индекси 396, 377 и 372. Смъртните случаи в Швеция обаче не са се увеличили засега в синхрон със новозаразените, нито пациентите в интензивни отделения. Средно по 18 човека на ден са починалите през последните 7 дни.

https://www.n-tv.de/panorama/Schweden-hat-hoechste-Inzidenz-Euro … icle22488746.html

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 13:17 от Анонимен

# 11 225
Абсолютно ми е непонятно вече защо ЕС вземат такива радикални решения.
То нали много одобрени ваксини има, че да не подновяват договорите.
Взех да се питам кои мозъци ни управляват от такава висока трибуна.
И ако се окаже, че ваксинираните с АЗ имат по-дълготрайна защита, от иРНК и догодина искаме пак от нея, какво става?
Или ще ни пробват до безкрай с всичко ново, което излиза от някой цех.
Абсолютно!
Иска ми се да мине и втората доза, и поне няколко години да не мисля за ваксини и идиотщини 🥴

# 11 226
В св. Анна в София имало всички ваксини за възрастни над 65 години. Това от новините на Нова.
Това за записани ли или някакъв зелен коридор?

# 11 227
Иска ми се да мине и втората доза, и поне няколко години да не мисля за ваксини и идиотщини 🥴

Завиден оптимизъм е това.

# 11 228
Швеция е с най- високия 7 дневен индекс в Европа. 436 ново заразени на 100 000 човека. Следващи в класацията са Франция, Полша и Унгария съответно с индекси 396. 377 и 372. Смъртните случаи в Швеция обаче не са се увеличили засега в синхронен със новозаразените, нито пациентите в интензивни отделения. Средно по 18 човека на ден са починалите през последните 7 дни.

https://www.n-tv.de/panorama/Schweden-hat-hoechste-Inzidenz-Euro … icle22488746.html

То зависи кой как тества - например Швеция тества двойно повече от Германия на глава от населението. 10-12% са положителните тестове през последните 11 седмици в Швеция. Хоспитализирани в момента общо 2155, смъртността е изключително ниска от февруари, защото правилните хора са защитени и ваксинирани. Както пишат в шведския форум - пак започнаха да развяват Швеция като черна овца само защото хваща заразените, а че иначе има само 2000 общо хоспитализирани и е на последните места по смъртност през последните два месеца, се игнорира.

тестове Германия-Швеция
https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?z … p;country=SWE~DEU

смъртност Германия-Швеция
https://ourworldindata.org/explorers/coronavirus-data-explorer?z … p;country=SWE~DEU

Последна редакция: чт, 15 апр 2021, 10:07 от Анонимен

# 11 229

Това няма значение вече при наличието на нови варианти, просто не е на дневен ред, "дълготрайността" беше фактор, само ако се смяташе, че ваксинирането ще е "веднъж". Какво значение има, че си защитена на срещу миналогодишния вариант, ако не си срещу днешния...

Да припомня пак нещо, което надълго и на широко беше коментирано преди, че самия производствен процес на векторите е доста труден и изисква да се натрупа доста опит и то във всеки отделен завод по отделно, което води и до различен добив, а от там и до чести забавяния, които не са заради нечии капризи и няма на кой да се сърдим за това. Дори руснаците имаха проблем с по-нисък добив на единия от векторите си, което се сещате колко е неприятно...

# 11 230
И аз се учудих на оптимизма на Lemy.

# 11 231
Аз пък искам, когато дойде време за нова ваксина, да си сложа от тази, която вече веднъж е позната за тялото ми, ама това май са утопии.
Ще има да ни бодат с каквото са поръчали, да се наблюдаваме после с месеци и така до безкрай.
Вече сериозно се замислям в какво участваме.
Страх от ковид, страх от ваксина, страх от лекарства, страх и пак страх дори да дишаме. Докога.

# 11 232
  • София
Колкото повече чета за новите прибързани и все по-радикални решения спрямо нарочените за опасни ваксини, толкова повече се убеждавам, че всичко това въобще, ама хич не е случайно. В конспирации не вярвам, но в боричкане на търговци за кокала - вярвам, и още как.
С първа доза АЗ съм и си искам втората, пък там да се конкурират производителите на ваксини - както и колкото си искат. Ако се наложи повторно да се ваксинирам - ще му мисля, когато му дойде времето. Но да ме боцкат с всичко налично, поред на номерата, щото някой някъде така били решил - ами не, не съм съгласна. Аман от глупости!

# 11 233
Ами след първа АЗ дава защита до 50 55процента и започва да спада след 3м, затова се бууства с втора АЗ и защитата става 65 70процента за още 9месеца, т.е. общо 12м защита.
ЕС няма да договаря АЗ и Джонсън за 2022, ще има само иРНК

# 11 234
Проблемът със смесването с 1АЗ и 1Пфайзер е само дали ще ви защитят повече от 50 55процента, не е от гледна точка на здравето и никога не е била, а дали ще има ефект срещу вируса дори в Германия се чудят. Затова се предлага след 2 3месеца, когато 1АЗ вече не дава много защита, вместо да получиш 1Пфайзер с 50процента, да получиш 2 дози за 90плюс защита

[/quote]
Току що чух, че има вариант, тези с 1 доза АЗ да изчакат 2 месеца и после в рамките на 28дни да получат ДВЕ дози Пфайзер, което има логика - не се намаля защитата с 1 АЗ и 1 Пфайзер, а получаваш пълна защита с 2 Пфайзера

Откъде е информацията и по двата въпроса? Има ли някъде данни, че при смесване на Астра Зенека и Пфайзер се намалява защитата? Или че 2-3 месеца защитата на Астра Зенека намалява?

Общи условия

Активация на акаунт