COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 941
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 205
Да чакаш 2 месеца след 1-ва доза и тогава x2 ваксини Файзер така ли?

# 11 206
Браво, но защо чак сега
Когато от самото начало се знаеше, че РНК ваксините са ювелирно произведение- максимално ефективни и безопасни
Иначе предполагам, че навсякъде е имало много "опитни" експерти с мантрата за това кои ваксини са "стари и изпитани"... с което не казвам, че са опасни или лоши, но просто много от недоизучените проблеми с векторите като дози и интервали, а също така и странични ефекти естествено се проявиха в тези огромни мащаби, в които се прилагат, а неособено адекватните реакции на всички замесени и най-вече на онези с "опита" доведоха и до настоящия хаос.
Векторните ваксини не са стари и изпитани. Най-старите и изпитани с времето ваксини са естествените ваксини - взема се истински вирус, убива се и се вкарва в организма. Вируса не може да те зарази, защото е инактивиран, в същото време организма открива чуждото тяло и създава антитела срещу него. Това е - чисто и просто, изпитано с времето, работещо решение, без никакви странични ефекти.
За какво им трябваха вектори от маймуни и не знам си още какви глупости, след като нещата са отработени и действат при грипните ваксини примерно. Само проблеми с тези векторни ваксини. Да се чудиш организма към вектора ли създава имунитет или към вируса. Да не говорим за проблемите да си вкарваш в тялото маймунски аденовирус. Просто такава глупост, как можаха да го измислят, уж умни хора от Оксфорд.
А китайците си заложиха на сигурно и изпитано - ваксината на Синовак е убита ваксина, както е грипната ваксина, няма никакви странични ефекти, прерфектна ваксина. Истинска, традиционна и най-вече напълно естествена ваксина. Няма ГМО вируси от шимпанзета, няма ГМО РНК. Не знам какво чакат още и защо тази напълно безопасна ваксина я няма още в България.

# 11 207
Сигурно защото е с ефективност 50,4% , не е тествана с новите варианти и е най-скъпата на пазара, а и не е одобрена от ЕМА. Аз пък преценявам, че няма никакъв смисъл да си слагам ваксина фифти-фифти.

# 11 208
Скрит текст:
Браво, но защо чак сега
Когато от самото начало се знаеше, че РНК ваксините са ювелирно произведение- максимално ефективни и безопасни
Иначе предполагам, че навсякъде е имало много "опитни" експерти с мантрата за това кои ваксини са "стари и изпитани"... с което не казвам, че са опасни или лоши, но просто много от недоизучените проблеми с векторите като дози и интервали, а също така и странични ефекти естествено се проявиха в тези огромни мащаби, в които се прилагат, а неособено адекватните реакции на всички замесени и най-вече на онези с "опита" доведоха и до настоящия хаос.
Векторните ваксини не са стари и изпитани. Най-старите и изпитани с времето ваксини са естествените ваксини - взема се истински вирус, убива се и се вкарва в организма.
Вируса не може да те зарази, защото е инактивиран, в същото време организма открива чуждото тяло и създава антитела срещу него. Това е - чисто и просто, изпитано с времето, работещо решение, без никакви странични ефекти.
Скрит текст:
За какво им трябваха вектори от маймуни и не знам си още какви глупости, след като нещата са отработени и действат при грипните ваксини примерно. Само проблеми с тези векторни ваксини. Да се чудиш организма към вектора ли създава имунитет или към вируса. Да не говорим за проблемите да си вкарваш в тялото маймунски аденовирус. Просто такава глупост, как можаха да го измислят, уж умни хора от Оксфорд.
А китайците си заложиха на сигурно и изпитано - ваксината на Синовак е убита ваксина, както е грипната ваксина, няма никакви странични ефекти, прерфектна ваксина. Истинска, традиционна и най-вече напълно естествена ваксина. Няма ГМО вируси от шимпанзета, няма ГМО РНК. Не знам какво чакат още и защо тази напълно безопасна ваксина я няма още в България.

Коя е тази ваксина без никакви странични ефекти?

# 11 209
Насочете ме какъв трябваше да е видът на теста за антитела, моля!
Неутрализиращи антитела се изследват, поне аз така знам.
ето нещо от Петрунов за антителата и ваксините (може и да сте го пускали)
https://www.plovdiv-press.bg/2021/04/12/%d0%b0%d0%ba%d0%b0%d0%b4 … _e4d5PufXjOXq1o-4
Аз се изненадах, че в лабораторията в Токуда ме гледаха странно, когато казах, че искам неутрализиращи антитела.

Дъщеря ми си прави точно там за неутрализиращи антитела. 22 лева е теста.
28 е за неутрализиращи тела, 22 лева е теста за общите антитела.

# 11 210
Проблемът със смесването с 1АЗ и 1Пфайзер е само дали ще ви защитят повече от 50 55процента, не е от гледна точка на здравето и никога не е била, а дали ще има ефект срещу вируса дори в Германия се чудят. Затова се предлага след 2 3месеца, когато 1АЗ вече не дава много защита, вместо да получиш 1Пфайзер с 50процента, да получиш 2 дози за 90плюс защита

# 11 211
Ама какви 2-3 месеца и няма добра защита с АЗ? Сега пък това ли е новата мантра? Направо ни побъркаха, честно.

# 11 212
Докато не се разбере коя част точно от ваксината АЗ евентуално предизвиква редки тромбози ще е много трудно да се обосноват със смесването на ваксините....

Ако частицата ковид предизвиква тези редки случаи, то ще трябва да измислят ваксина без частица ковид......

# 11 213
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Най-старите и изпитани с времето ваксини са естествените ваксини - взема се истински вирус, убива се и се вкарва в организма. Вируса не може да те зарази, защото е инактивиран, в същото време организма открива чуждото тяло и създава антитела срещу него.

Не става така просто, според мен, ако е "умрял", каквото и да значи това, ще го разтикат други антитела и няма да има създаден имунитет
Атенюирания е жив, но с редуцирана способност да се възпроизвежда. Става по- бавен и тялото успява да създаде антитела, по- бързо, отколкото той се е разпространил. Но не е "мъртъв"

Не зная какво значи мъртъв вирус, кажете ми
Лили, знаеш ли какво е това и има ли го ?

Може би с увредено РНК?

Реално, антителата не убиват вируса, те се прихващат към неговите шипчета и не му дават да навлезе в клетката, докато тялото го изхвърли

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 14:17 от Роузи

# 11 214
Ваксинирам се редовно за грип, редовно вдигам температура от нея и ме боли ръката с дни.  Точно същото, което получих като реакция и от АЗ. Да не говорим, че не са и с особено висока ефективност ваксините за грип, така че не разбирам прехласването по тях.

# 11 215
Нещата стават все по съмнителни от към лобизъм.
Няколко дни в Брюксел били подложени на доста натиск от журналисти заради на Борисов изказванията, че пфайзер от 12 евро, станали 19.5 , а АЗ само им бърка плановете с 2 евро за брой. Демократично обаче си повтарят за търговска тайна, иначе постоянно ни обясняват колко било важно да имало прозрачност и обществени поръчки и търгове, а не тайно договаряне.
Нещо друго ми направи впечатление, че май в ЕС са притеснени не от африканския, а от френския вариант.
Явно това най много са го обсъждали и ББ го е запомнил и нали обича да си приказва свободно, го казва вече за втори път последните няколко дни.

# 11 216
След ваксинация с Файзер за какво е добре да се следи ? Какви медикаменти е добре да се вземат превантивно (за Т, и т.н.) ?

# 11 217
В св. Анна в София имало всички ваксини за възрастни над 65 години. Това от новините на Нова.

# 11 218
"Мъртъв" вирус е такъв, който не може да се размножава, но е запазил формата си и може да предизвика съответния имунен отговор. Ваксини с такива вируси са инактивирани, докато тези с размножаващи се вируси са живи.

# 11 219
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Може би това отговаря по един лаишки начин на въпроса

"Каква е разликата между мъртъв и жив вирус?
Няма, защото вирусите не са живи.

Вирусът пресича размитата граница между живи и мъртви. Ето защо биолозите и лекарите говорят за „инактивирани“ или „атенюирани“ вируси, а не за „мъртви“ вируси.

Полезно е да мислим за вируса като за машина. Всъщност по много начини това е машина, която е по-проста от вашата кола. Каква е разликата между жива и мъртва кола? Няма, защото колите не са живи."

През Google translate, че не ми се пише толкова

Мъртъв вирус е такъв, който не може да се размножава, но е запазил формата си и може да предизвика съответния имунен отговор. Ваксини с такива вируси са инактивирани, докато тези с размножаващи се вируси са живи.

Да, но тогава не се образува имунитет май, ако не се репликира през клетката, той се прихваща от други клетки и се извежда, без да предизвиква имунен отговор ...или не е така ?

Общи условия

Активация на акаунт