COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 206
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 295
Не знам ваксината на АЗ кого разболява, кой развива редки тромбози, кой побеждава в междуваксиналната война, но.....

UK
Около 8 170 081 души са получили втората си доза, а 32 326 604 са получили първата доза ваксина.

Днес  са регистрирани 38 смъртни случая на хора, които са починали в рамките на 28 дни след положителен тест за коронавирус.

Новозаразените са 2 491

# 11 296
Една за мен супер-сензационна новина.

Над 1 млрд. COVID ваксини се предлагат на черния пазар

ЕС е установил, че престъпници предлагат на черния пазар 1,1 милиарда дози ваксини на стойност 15,4 млрд. евро. Това съобщи Европейската комисия при представянето на предложения за подобряване на противодействието на организираната престъпност, предаде БТА.
https://offnews.bg/evropa/nad-1-mlrd-covid-vaksini-se-predlagat- … 9.html?ref=notify

Откъде има престъпният свят 1 милиард ваксини. За да ги предлага на черният пазар. Организирани престъпни групи в различни държави в Европа ли ги произвеждат, покрай синтетичната дрога да речем. Или са отраднати да речем от заводи на фармацавтични компании, или от складове на държавите. Пък и се чудя как е възможно да има черен пазар за ваксини в такъв мащаб. Защото чета че след победата на РНК във войната на ваксините, и решението на Европа да преустанови покупките на векторни ваксини, започват преговори с Файзер за над 1 милиард дози които да получи ЕС през 2022 и 2023 г. То излиза че престъпният свят разполага с ваксини да сложи край на пандемията из цяла Европа. Разбира се не знам за истински ваксини ли става дума. Да речем РНК, векторни, с инактивиран вирус, или ваксини менте. Което ми е другата чуденка как е възможно да има черен пазар в такъв мащаб, това означава че много народ е навит да прескочи фазите из Европа и да се добере по бързо до ваксина, и е готов да си купи ваксина от мафията за която не знае нищо.

# 11 297
Астра давала по-силен клетъчен отговор от Пфайзер при възрастните. В статията също се казва, че това е по-добре при среща с вариантите. Обмисля се комбиниране на ваксини - Модерна за много антитела и Новавакс за силен клетъчен имунитет.

https://www.google.bg/amp/s/amp.theguardian.com/society/2021/apr … ponse-study-shows

# 11 298
Дания се е превърнала в първата страна, която напълно е спряла да използва ваксината AstraZeneca поради опасения за редки странични ефекти.

Сега чешкото правителство иска да купи остатъчните запаси от Дания.

Вицепремиерът на Чехия Ян Хамачек написа в туитър, че е поискал от чешкия посланик в Копенхаген да договори закупуването на всички нежелани датски AZ ваксини. Това са около 2,4 милиона дози.

"Търсим ваксини по целия свят. Желаем да закупим AstraZeneca от Дания. В понеделник летя до Москва, където искам да организирам възможни доставки на Sputnik V след одобрението му от Европейската агенция по лекарствата", каза той .

Чехия, подобно на няколко държави от ЕС, казва, че усилията й за ваксиниране са затруднени от недостатъчните доставки.

Страната е регистрирала 1,59 милиона инфекции, а над 28 000 души са починали.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56743085

# 11 299
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Незнам за друго, но средно по 1000 души на месец получават инфаркт у нас

Черните пазари за ваксини няма как да се организират без участието на правителства.
Например в Африка или Латинска Америка.
Големи пратки доставени дарени ваксини се пренасочват за пазари на черно- така си го представям. Иначе няма как.

Или пък учени, участвали в разработките са привличани срещу големи суми ..

# 11 300
Чорбанов много пъти е казвал, че тестът за антитела е само моментна снимка дали ваксинацията е успешна. Има някакъв некомерсиален Т-клетъчен тест за специфични популации, но се прави само с научна цел и е адски скъп.
Дава пример, че ако си измерите антителата срещу полио или морбили, от които категорично сте защитени, ще покаже 0, но това не значи, че ако се срещнете с вируса, организмът ви няма да ги изработи.

Сигурно ли е, че Чорбанов точно това е казал? Защото аз съм си мерила антитела срещу рубеола и морбили и хич не бяха нула. Мерих ги преди време точно с идеята за бустер ако е нужно. Забелязвам, че много от специалистите говорят някакви неща по такъв начин, че в повечето случаи са разбирани грешно от не специалистите. И тръгват някакви легенди. Също като със "стерилизиращият имунитет" дето се получи, че някои го разбраха, че ще станат стерилни след ваксинация.

За полио не съм мерила, но преди време бях пуснала антитела за варицела (преболедувала) и морбили (ваксинирана преди 100 години). И за двете имах високи титри, за варицела бяха по-високи. Но по принцип е прав Чорбанов, че антителата са само една част от имунитета и липсата им на теста не значи, че нямаш имунитет.

# 11 301
Много е вероятно "ваксините" на черния пазар да са или дестилирана вода, или физиологичен или рингер разтвор. В по-лошия вариант - нещо токсично. Всеки днес може да напълни флаконче с нещо, да му лепне нужния етикет и да го продава.

# 11 302
Лейдибърд, тези 8 милиона всички с АЗ ли са или общо? И колко са с АЗ? Има ли случаи на въпросните тромбози след втора доза?

# 11 303
При наличие на специфични условия за съхранение, наистина е странно да има черен пазар. Или той е по-скоро сив...ваксинираш се на легално място, ама не си баш в съответната група...

# 11 304
Лейдибърд, тези 8 милиона всички с АЗ ли са или общо? И колко са с АЗ? Има ли случаи на въпросните тромбози след втора доза?

Не знам, но предполагам, че повечето  втори дози са на Пфайзер, тъй като с него се започна 1м. по-рано ваксинацията.

# 11 305
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Норвегия са специален случай.
Всички случаи на нарколепсия след вакината за свински грип, май са от Финландия, Норвегия и UK.  Сега са с най- високи нива на ваксинално индуцирани тромбоцитопении сред цялото население на Европа.

Не зная колко е редно да се усреднява
Те са в друга еко-система там на север

# 11 306
Много е вероятно "ваксините" на черния пазар да са или дестилирана вода, или физиологичен или рингер разтвор. В по-лошия вариант - нещо токсично. Всеки днес може да напълни флаконче с нещо, да му лепне нужния етикет и да го продава.
Ужас, не ми се мисли какво може да стане... Дано няма кой знае какъв пазар за тези ваксини на черно.

# 11 307
AstraZeneca каза, че зачита решението на датските здравни регулатори да спрат да използват ваксината Covid на компанията поради възможна връзка със случаи на много рядък тип кръвен съсирек.

В изявление до агенция Ройтерс AstraZeneca казва: "Ние признаваме и уважаваме решението, взето от Sundhedsstyrelsen (здравната агенция) в Дания."

Компанията добавя, че въпрос на всяка страна е да вземе своите програми за ваксинация въз основа на местните условия.

„Ще продължим да си сътрудничим с регулаторите и местните власти, за да предоставим всички налични данни, за да информираме за техните решения“, казва компанията.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56743085

# 11 308
Нали знаете, че много обичам мишки, antea и тя ги обича по някаква причина, и затова нека пак да се върнем към мишките, за които има няколко изследвания за комбиниране на ваксини, но ще постна едно китайско, защото е най-пълно.

Изпробвали са комбинации от векторна (CanSino/Ad5-nCoV), инактивирана (BBIBP-CorV/Ad5-nCoV), протеинова (ZF2001/Zhifei) и иРНК (ZF2001/Walvax) китайски ваксини, като са изследвали както хуморалния така и клетъчния имунитет.

Heterologous prime-boost: breaking the protective immune response bottleneck of COVID-19 vaccine candidates
https://www.tandfonline.com/doi/full/10.1080/22221751.2021.1902245

На тази две картинки са комбинациите между различните ваксини и сравнението на титрите на неутрализиращите и свързващите антитела.

Комбинациите между: Векторна (rAd), инактивирана (INA) и протеинова (rRBD) ваксини:
Скрит текст:

Комбинациите между: Векторна (rAd) и иРНК (mRNA) ваксини:
Скрит текст:

Това са и клетъчните отговори при различните комбинации:
Скрит текст:

Какво са установили? Нищо особено, освен очакваните доста по-добри резултати и в двата аспекта на имунитетa най-общо казано. Конкретно комбинацията от векторна + иРНК ваксина може да доведе до "най-доброто от двата свята" т.е. висок титър неутрализиращите антитела и силен клетъчен имунитет.

Препоръчвам на всички да си ваксинират хамстерите комбинирано, оплаквания за евентуално последвало мутиране и нападения над хора и животни няма да приемам, дръжте си ги на къса каишка.

# 11 309
Цитат
Конкретно комбинацията от векторна + иРНК ваксина може да доведе до "най-доброто от двата свята" т.е. висок титър неутрализиращите антитела и силен клетъчен имунитет.

По този повод се замислям за втора доза РНК. От друга страна пък ми е важно да сложа втора доза възможно най-скоро, така че след 2-ри май се ваксинирам с каквото има налично. И вече наесен бустъри.

Общи условия

Активация на акаунт