COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 461
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 280
Е, Тесла, много хора уверяваха, че с този хард подход и спиране на ваксини, за да се разследват разни случаи 1 на милион по време на най-тежката пандемия от 100 години насам,  ще се повиши доверието във ваксините, като видят хората колко са строги регулаторите и как гледат под лупа, но май точно обратното стана, изплашиха се и хора, които по принцип са за ваксините.

Иначе ваксините колкото и да са тествани, такива разни 1 на милион няма как да се хванат в клиничните проучвания, които се правят с няколко десетки хиляди доброволци. Затова има постмаркетингово наблюдение и обикновено тогава се хващат, след като се ваксинират милиони. Та не знам кой какво е чакал да излезне около ваксините, но каквото и да излезне, то няма как да е нещо голямо, а ще е нещо от този род - нещо супер рядко.

# 11 281
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Абсолютно. Ако Агенцията си бяха казали, рискът е пренебрежимо малък и не изнасят повече информация, както правят в Русия, Китай...никой нямаше и да разбере.
Хората вместо да се успокоят, че контролът е засилен и на ниво, изпадат в паника.
Но за това са виновни медиите. Нашата журналистика е с много нисък капацитет и винаги е емоционално заредена

# 11 282
добре, рискът е 1:250000, засега и статистически, но това не значи, че трябва да минат точно 250000 ваксинации, за да изскочи случай, нали? т.е. може да възникне един случай още в първите десет ваксинирани, и после втори, точно малко преди да са станали 500000? какво ще стане, ако при някаква смесица от ваксини се случи такова нещо още в първите примерно 10000 ваксинирани, спират отново всичко? и казват риск 1 към 10000, въпреки че втори случай може и да не възникне в следващите няколко милиона?

продължавам да недоумявам как се жертват всичките тези вече вложени ресурси, вместо да се търси решение за превенция и лечение, ако възникне рядко усложнение

# 11 283
Това са 4 на милион
Няма как да изскочи, защото това е много рядко състояние

Може да е дори предимно разпространено в северните държави.
Няма как да знаем.
За сега у нас не е регистриран случай и според мен няма и да има

Как може да се превентира, ако е генетична мутация?
Няма как

Населението на държави, които растат без слънчева светлина и тези, които израстват предимно под слънцето, реагират различно на различни неща. Ние сме по средата.

# 11 284
В Св. Анна няма кабинет за 65+. Ваксинират само по списъка от системата. Току що бяхме там.

# 11 285
Аз пък прочетох в групата Ваксини, че в Пирогов им изписвали аспирин протект след Файзер. Дори не знам как да го коментирам това.

# 11 286
Абсолютно. Ако Агенцията си бяха казали, рискът е пренебрежимо малък и не изнасят повече информация, както правят в Русия, Китай...никой нямаше и да разбере.
Хората вместо да се успокоят, че контролът е засилен и на ниво, изпадат в паника.
Но за това са виновни медиите. Нашата журналистика е с много нисък капацитет и винаги е емоционално заредена
Демек да покрият инфо,и да експериментират с милиони хора?Сериозно ли?

# 11 287
Демек да покрият инфо,и да експериментират с милиони хора?Сериозно ли?

Това не е покриване. Агенцията по лекарствата на САЩ не реагират така на случаите на тромбоцитопения и ваксинациите продължават

Например този факт  "Някои медикаменти - главно Chinidin, но и Chinin, Penicillin, сулфонамиди, Heparin и др., могат да предизвикат автоимунна тромбоцитопения. " не спира лекарите да използват хепарина като антикуагулант, при лечение

Примерно, при жена починала от Ковид, се установява, че е приемала комбинацията от аспирин +  Пеницилин + Сулфонамиди. Както се вижда отгоре, две от лекарствата причиняват тромбоцитопения ...но не съм чула да се коментира така широко в обществото този риск, който е по- висок

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 17:42 от Роузи

# 11 288
Първото изследване, сравнило пряко имунната реакция на ваксините срещу Квид-19 на "Пфайзер"/"Бионтех" и "АстраЗенека" във Великобритания, установи сходни нива на антителата у хората над 80 години след първата доза, съобщи Ройтерс.

https://novini.bg/zdrave/bolesti/656832

Даже май тези с АЗ са с по-добър клетъчен имунитет. Така, че ваксинираните с АЗ да не се чувстват прецакани.

# 11 289
Не реагират така само на РНК ваксините Wink

Иначе Джонсън го спряха след 6 случая от 7 милиона ваксинирани. И там има много критики по този повод. Но общо взето това го правят държави, които имат алтернативи и могат да си го позволят.

От линка на 0001:

Цитат
Изследването обаче показа, че важен компонент на имунната система - Т-клетките, показват по-силна реакция у получилите ваксината на "АстраЗенека" в сравнение с "Пфайзер", предава БТА.

Докато антителата могат да блокират способността на коронавируса да заразява, Т-клетките действат като по-широка защита, защото атакуват и убиват заразените с вируса клетки.

Астрата всъщност е една много добра ваксина, жалко, че така стана с нея.

Последна редакция: ср, 14 апр 2021, 17:43 от LillyM

# 11 290
Това "медицинско лице" не звучи много коректно, защото една част от работещите в болниците изглеждат като от малцинствата и с основно образование.

Възрастна сестра при общопрактикуващ лекар. Пациентите им са предимно възрастни хора.
E, възрастна сестра при ОПЛ отдавна е забравила каквото и да е от медицината. Сестрата на моята ЛЛ (около 60 г.) пък си чакаше Астрата преди разправията за нея, защото била позната ваксина, докато лекарката отдавна е с Пфайзер. Не съм я засичала скоро в квартала, за да питам ваксинирала ли се е.

# 11 291
Аз пък искам, когато дойде време за нова ваксина, да си сложа от тази, която вече веднъж е позната за тялото ми, ама това май са утопии.

Не са утопии, но при ваксините конкретно имаш най-голям интерес да слагаш такава, която не е позната на тялото ти, за да има по-добър резултат. Именно прекалено доброто познанство с аденовирусите при векторните ваксини по принцип намалява ефективността им.

И като цяло не е особено полезно директно да се прехвърлят всякакви житейски мъдрости върху доста специфични области, но както и да е, спирам до тук.
Едва ли лаическата ми мъдрост върху специфична област ще подведе някого. Тук си пишем каквото по подразбиране мислим, защото никоя глава не ни дава ясен знак какво следва. Само виж от появата на АЗ на пазара и в частност у нас, какви послания получаваме от главите и моля те, наистина приеми, че сме ужасно объркани, безпътни, безпросветни и се хващаме за личния си разум, който поне да ни бъде опора. Ми то няма накъде иначе.
Радвам се , че с Лейка не ни изоставяте, хокайте ни, но бъдете тук

# 11 292
Аз отдавна подозирам, че голяма част от пишещите тук сме доста по информирани, от голяма част от медицинските работници в България, особено тези на възраст. В дебелите книги нищо не пише за новия вирус, точно защото е нов и трябва да се доверим на страните имащи условията да го проучват него и ваксините за него.
А проучвания за смесването на ваксини може да има чак след няколко месеца, засега се знае само как действат две дози от един вид.

# 11 293
не е особено полезно директно да се прехвърлят всякакви житейски мъдрости върху доста специфични области, но както и да е, спирам до тук.
Ти затвори целия форум Smile

# 11 294
  • София
Чорбанов много пъти е казвал, че тестът за антитела е само моментна снимка дали ваксинацията е успешна. Има някакъв некомерсиален Т-клетъчен тест за специфични популации, но се прави само с научна цел и е адски скъп.
Дава пример, че ако си измерите антителата срещу полио или морбили, от които категорично сте защитени, ще покаже 0, но това не значи, че ако се срещнете с вируса, организмът ви няма да ги изработи.

Сигурно ли е, че Чорбанов точно това е казал? Защото аз съм си мерила антитела срещу рубеола и морбили и хич не бяха нула. Мерих ги преди време точно с идеята за бустер ако е нужно. Забелязвам, че много от специалистите говорят някакви неща по такъв начин, че в повечето случаи са разбирани грешно от не специалистите. И тръгват някакви легенди. Също като със "стерилизиращият имунитет" дето се получи, че някои го разбраха, че ще станат стерилни след ваксинация.

Общи условия

Активация на акаунт