COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 587
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 820
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Тази болест я има и у нас, но е много рядка...

Не казвам, че тези същите хора, страдат и от ваксината

А че тези нарушения свързани с съсирването на кръвта са по- чести горе на север
Това е мутация на някакъв ген

А тези в Индия са толкова немарливи и умират от вскакви чудновати болести, че се чудя дали биха забелязали изобщо

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 23:43 от Роузи

# 11 821
Хората, които са с първа доза на "АстраЗенека", могат да поставят и втората си доза от тази ваксина. Становището e на двата ключови експертни съвета у нас - по имунология и по хематология. Окончателното решение на здравните власти обаче се чака до дни.

https://novini.bg/zdrave/lekarstva/657292

# 11 822
Роузи, а отделно пък лупус антикоагулант, който считат че е причина за тромбози при Ковид явно се намира повече при жени, което би обяснило защо по-често жени страдат от тази тромбоза при ваксинация. Не знам, дано нещо кажат повече за спецификата на предразполагащите фактори при ваксинация. Явно и местоживеенето и пола са от значение.

# 11 823
  • При семейството си
Може ли да гледаш човек възрастен, с придружаващи заболявания, за който риска от ковид е огромен и да го пратиш за зелен хайвер да чака ваксини, които в момента не са налични. Всичко това по време на голяма вирусна вълна, без реално да има причина за това. Това е изключително лоша практика, много меко казано.

А не трябваше ли точно тези хора да са в приоритетните групи и за тях да има налични, избор на ваксини, а не всякакви измислени и включени в 3-та група сфери и дейности? Защото и тук, и в другата тема чета за успели да се ваксинират вече с две дози всякакви, които работят в моя полза, демек обществото.

# 11 824
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
lovely, ето потвърждаваща информация.
Изглежда, че още миналата година са направили връзка

И тук

и Тук

И аз все пак залагам на αIIbβ3 интегрин

# 11 825
Надявам се, че консенсусът около изборът на д-р Симидчиев за председател на Комисията по здравни въпроси към НС ще донесе спокойствие и подреденост в управлението на кризата. Знам за критичните бележки на част от съфорумците към неговата личност, но съм убедена, че времето ще покаже, че решението е било правилно.
Напротив, изобщо не е така. Управлението на кризата и пандемията е работа на изпълнителната власт. Парламентът може единствено да гласува закони.
Дори си мисля, че нарочно са го направили, за да няма възможност да се озове на позиция, от която зависи управлението на кризата.
И за огромно мое съжаление най-вероятно при ново правителство в щаба да влезнат хора като М. и Ч.

Недоволна, разбира се, че са го направили нарочно, затова написах и "консенсус". Няма нищо притеснително в този факт. Д-р Симидчиев ще е важна фигура в този процес. Моето лично мнение е, че Мангъров приключи с изявите и няма да бъди включен в щаб или подобно. И това ще е политическо обусловено решение. Дано не бъркам.

# 11 826
  • В заешката дупка
Нашият главен епидемиолог каза, че според данни от ваксинациите, има хора в Исландия, които отказват АЗ, но не са много и не нарушават ваксинационния процес. Всички дози се използват.  В момента се ваксинират основно над 70 г с нея, но има и над 65г.

До края на юни със сигурност ще бъдат вакинирани 140 000 души (т.е. около 40% от цялото население, вкл. децата). Това на база само очаквани доставки от Файзер. Така че се очаква реално да се повче - поне около 200 000 (около 55%). Зависи най-вече от развитието със ситуацията при АЗ и Янсен.

Епидемиологът ни коментира и че Исландия не може да очаква дози на АЗ от Дания, защото решението им да спрат с ваксината са на база на нивото на разпортранение на вируса и ако стане по-голямо, може да се наложи да я ползват. 

Ваксинираните в Исландия към днешна дата по възрастови групи:

# 11 827
Фани, честито!
Страхотен резултат, на максимума си! Hug

# 11 828
В коя държава има такова нещо като избор на ваксини, дори за приоритетните групи? Викат те за ваксина и ако откажеш, тогава отиваш накрая на опашката.

С това не искам да оправдая безумното връзкарство с РНК ваксините, но разберете, че това не е причина човек в риск да не бъде ваксиниран с наличната много добра ваксина на Астра Зенека. Дори и по начало малкия риск от тромбози изглежда е още по-малък сред по-възрастните, така че наистина няма никакви оправдания.

# 11 829
В коя държава има такова нещо като избор на ваксини, дори за приоритетните групи? Викат те за ваксина и ако откажеш, тогава отиваш накрая на опашката.

В други държави има центрове за ваксинации, в които се знае предварително какви са ваксините. А за неразбралите, например, отиваш, и още преди да се наредиш се казва, "Ваксинираме с Модерна. Окей ли сте с това"?

Ваксинира се и в аптеки, в които може да се направи час за специфична ваксина АКО я има. На някои места има само една, но това се разбира при правенето на час.

Разбира се, че възрастните трябва да минат в първата приоритетна група. Това не е ли било така в България или не са имали избор само?

# 11 830
  • При семейството си
Да, личните лекари трябва да бъдат озаптени с техните препоръки, абсолютно измислени и не почиващи на никакви реални доказателства. Дори доктор Илиев е говорил за това, че буквално без да знаят си измислят препоръки и противопоказания.

И кога личните лекари имаха и извикаха тези хора да им поставят РНК ваксини, пък те отказаха, та сега да седят на опашката за наличната АЗ, ЛилиМ?

# 11 831
В момента в България всеки, който иска може да се ваксинира. Всъщност всеки, който силно е искал да се ваксинира, вече го е направил, дори трудноподвижни хора. Някои сега се оплакват, че за тях няма от "връзкарските" РНК ваксини, докато 250 хиляди дози от "ваксината за простолюдието" на Астра Зенека стоят в хладилниците. Аз пък казвам, че явно ваксинирането в такъв случай на тях не им е особено спешно и тогава да чакат.
Сигурна съм, че като дойдат и повече РНК ваксини ще се ваксинират една група желаещи и това ще приключи. Видяхме вече сред учители, лекари или последно в групата около изоборите, където ги ваксинираха с РНК ваксини колко бяха желаещите.

# 11 832
  • В заешката дупка
Предлагането на “избор” е предпоставка за изчакване и неискане на АЗ. Ако те пратят най-отзад на опашката, ще видим дали много хора ще са склонни да чакат дълго. Та пак опираме до тъпата, без извинение, ваксинационна стратегия в България. Ама то и не могат да пратят някой на края на опашката, защото то опашка няма въсщност, понеже и приоритети няма. Българската гениална стратегия!

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 21:58 от ЧеКа

# 11 833
Ами те реално чакат дълго и то по време на голяма вълна.  Някои от тях не успяват да дочакат. Но не виждам нещо, което може да ги уплаши или вразуми, щом вируса не успява, значи нищо не може.

Чека, твоите родители ваксинираха ли се вече?

# 11 834
  • В заешката дупка
“Стратегията” в България създава реални предпоставки да се случва, това което се случва.

Общи условия

Активация на акаунт