COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 246
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 805
Австрия завърши 2020 год. с над 11 % надвишена смъртност, а имаха тежки локдауни и блокировки. Това не е успех! Това е провал!
9 % , пуснала съм и официален източник - чак пък провал.. Нищо, де, няма да се обяснявам излишно за глупости. Реално мен темата не ме и интересува чак толкова много, нямам търпение да отворят.

# 11 806
  • София
Най- после си взех резултата от изследването за антитела.
Шест седмици след втора доза Модерна ваксина
 Поздравиха ме дори, бил много хубав резултат, ама тук гледам много по- добри и повече , но..

Фани, колко много по-добри резултати се очакват от 97,7 %?
Може би 257%? Grinning
Честито!

# 11 807
Фани, честито. Hug
Няма как да имаш по-добър резултат, поне така мисля.
Продължавай да се пазиш, но вече можеш да си малко по-спокойна и според мен.
Тези, които са с четирицифрени резултати са друг тест. Там се мерят брой антитела.
А този е какъв процент от антителата, които имаш атакуват вируса. Така че, резултата е страхотен.

# 11 808
Премерен брифинг,  по-добре щом нещо и НОЩ не са сигурни, да не създават критерий коя възрастова група и пол е подходяща за ваксина Х.

Малко ЕЖК, не знам дали е вярно, вчера си говорих с близки, които имат роднини в Израел,  били им две дози ваксина на въпросните,  говорело се, че ще трябва и трета. Седнали на кафе, дошли от персонала и първото нещо се изрепчили дали имат ваксина, че сядат.
По ТВ тук дават кадри от там на всенародно добруване и връщане на живота, но явно под форма на строго подчинение.
И аз имам колеги от Израел, хората са много дисциплинирани, доста са напред във ваксинацията.

# 11 809
папагалчето fanfanito има цяла армия от модерни войничета...
Все пак е добре да не стига до близост с африканци и бразилци с българи може Wink

# 11 810

Фенрис, това не е задължително. Норвежците също започнаха да забелязват случаи след като Дания се обади, че има такива. А и твоите подмятания, че другите държави крият нещо и участват в конспирации, начело с ЕМА...
 Но случаите в Норвегия може да са просто случаен по-голям клъстър,това също се случва. В момента всички държави гледат под лупа и горе-долу вече се очертава честота на случаите между около 1 на 100 хиляди докъм 1 на 300 хиляди.

Не са мои подмятания, а изказвания на лекуващите лекари и експертите, които разследват случая там. Както и тогава писах, според тях има случаи и в други държави, които ще излязат наяве, ако се проверят данните.
Иначе ако имаш предвид дали им вярвам, вярвам им. Когато в Дания възникна случай и после в Норвегия, норвежците биха големия тъпан, а невярващите твърдяха, че едва ли не това е нещо уникално за Норвегия щом други държави не са съобщили. Е, други държави съобщиха за същото след това. Сега какъв е извода след един месец разследване и регистриране на случаи? Че норвежците далеч не са единствените.

# 11 811
Надявам се, че консенсусът около изборът на д-р Симидчиев за председател на Комисията по здравни въпроси към НС ще донесе спокойствие и подреденост в управлението на кризата. Знам за критичните бележки на част от съфорумците към неговата личност, но съм убедена, че времето ще покаже, че решението е било правилно.

# 11 812
  • София
Фани, важно е, че уточни, че си пуснала теста 6 седмици след 2 доза, а повечето пускат 2 седмици след втора доза. Може би и след тези две седмици след втора доза продължава да нарастват тези вирус неутрализиращи антитела...., знам ли!?

# 11 813
Не знам и аз защо толкова критики към Симидчиев. И той има някои спорни изказвания, никой не е перфектен, но на фона на останалите герои, човекът си е много добре.

# 11 814
Надявам се, че консенсусът около изборът на д-р Симидчиев за председател на Комисията по здравни въпроси към НС ще донесе спокойствие и подреденост в управлението на кризата. Знам за критичните бележки на част от съфорумците към неговата личност, но съм убедена, че времето ще покаже, че решението е било правилно.
Напротив, изобщо не е така. Управлението на кризата и пандемията е работа на изпълнителната власт. Парламентът може единствено да гласува закони.
Дори си мисля, че нарочно са го направили, за да няма възможност да се озове на позиция, от която зависи управлението на кризата.
И за огромно мое съжаление най-вероятно при ново правителство в щаба да влезнат хора като М. и Ч.

# 11 815
  • София
АЗ, за съжаление, беше много компрометирана. Към неяснотите за страничните ефекти се добавя и несигурността какво ще последва, ако си с първа доза от нея. Фактите са, че в момента има много желаещи, които чакат РНК ваксини. Беше създадено очакването за избор, информацията в момента е за много скорошно изобилие от тези ваксини. Така че реалността е тази - почти никой в момента не иска да се ваксинира с АЗ и ако държим по-бързо да се придвижим към стаден имунитет, ще трябва да се съобразим с това. Не сме изключение, в повечето европейски страни настроенията са същите. Дискредитирането на ваксината дойде най-вече отвън, а не от нашите управници  и е утопия да се очаква масово и бързо връщане на доверието в нея.

В момента върви груба търговска война в полза на скъпите ваксини. За сметка на евтините такива. Астра Зенека е компрометирана. Спряха Янсен в САЩ. Спутник не е навлязъл масово, че да го оплюят и него. Затова пък Бурла обещал печалба на акционерите, защото ще трябват и бустъри.

# 11 816
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Ето какво пише за болестта на Вилебранд:

"КАКВО  ПРЕДСТАВЛЯВА  БОЛЕСТТА  НА  ВИЛЕБРАНД? Болестта  на  Вилебранд  представлява  вродено,  най‐
често наследствено нарушение на съсирването (коагулацията) на кръвта, дължащо се на липса или наруше‐
на структура на фактора на Вилебранд. В много страни това заболяване е най‐честата вродена коагулопатия
засягайки 1 – 2% от населението. Счита се, че по света има между 60 и 120 милиона болни с болест на Ви‐
лебранд.

ЗАЩО  СЕ  НАРИЧА  БОЛЕСТ  НА  ВИЛЕБРАНД? Болестта  на  Вилебранд  носи  името  на  своя  откривател  Ерик
Адолф фон Вилебранд, финландски лекар, който  описва болестта през 1926 г. Той описва заболяване, про‐
тичащо с повишена склонност към кървене в няколко семейства на Аландските острови и нарича болестта
„Аландска хеморагична болест”"

Различни сме със северните народи
Този фактор, според мен е един от участниците в процеса на тромбоцитопения след ваксинация

Но това си е мое "изследване"

Причинява ето това
Platelet-type von Willebrand disease is an inherited platelet disorder characterized by thrombocytopenia with large platelets caused by gain-of-function variants in GP1BA leading to enhanced GPIbα-von Willebrand factor (vWF) interaction.

Последна редакция: пт, 16 апр 2021, 20:37 от Роузи

# 11 817
Аз продължавам да се чудя защо спряха да добавят дати за ваксиниране след 4ти май. Надявам се няма да започнат съвсем наново с друг план за ваксинация оттам, защото ще настане още по-голям хаос.

# 11 818
Ето какво пише за болестта на Вилебранд:

Скрит текст:
"КАКВО  ПРЕДСТАВЛЯВА  БОЛЕСТТА  НА  ВИЛЕБРАНД? Болестта  на  Вилебранд  представлява  вродено,  най‐
често наследствено нарушение на съсирването (коагулацията) на кръвта, дължащо се на липса или наруше‐
на структура на фактора на Вилебранд. В много страни това заболяване е най‐честата вродена коагулопатия
засягайки 1 – 2% от населението. Счита се, че по света има между 60 и 120 милиона болни с болест на Ви‐
лебранд.

ЗАЩО  СЕ  НАРИЧА  БОЛЕСТ  НА  ВИЛЕБРАНД? Болестта  на  Вилебранд  носи  името  на  своя  откривател  Ерик
Адолф фон Вилебранд, финландски лекар, който  описва болестта през 1926 г. Той описва заболяване, про‐
тичащо с повишена склонност към кървене в няколко семейства на Аландските острови и нарича болестта
„Аландска хеморагична болест”"

Различни сме със северните народи
Този фактор, според мен е един от участниците в процеса на тромбоцитопения след ваксинация

Но това си е мое "изследване"
[/spoiler]

Роузи, и аз много бих искала да е така, но за съжаление излизат и други случаи.
Затова  ми е любопитно какви ще са данните за Индия - там колко случаи ще докладват.
Ако някой е попадал на подобни данни, нека ги сподели, моля. Не искам превод.

# 11 819
  • София
Скрит текст:
АЗ, за съжаление, беше много компрометирана. Към неяснотите за страничните ефекти се добавя и несигурността какво ще последва, ако си с първа доза от нея. Фактите са, че в момента има много желаещи, които чакат РНК ваксини. Беше създадено очакването за избор, информацията в момента е за много скорошно изобилие от тези ваксини. Така че реалността е тази - почти никой в момента не иска да се ваксинира с АЗ и ако държим по-бързо да се придвижим към стаден имунитет, ще трябва да се съобразим с това. Не сме изключение, в повечето европейски страни настроенията са същите. Дискредитирането на ваксината дойде най-вече отвън, а не от нашите управници  и е утопия да се очаква масово и бързо връщане на доверието в нея.

В момента върви груба търговска война в полза на скъпите ваксини. За сметка на евтините такива. Астра Зенека е компрометирана. Спряха Янсен в САЩ. Спутник не е навлязъл масово, че да го оплюят и него. Затова пък Бурла обещал печалба на акционерите, защото ще трябват и бустъри.
Съгласен съм.
Богатата Европа ще си купува скъпите РНК ваксини.
Астра Зенека ще си продава по 2 евро ваксините на Африка, Южна Америка, Индия, etc...., ще има пазар за тях, спокойно.
Но купуването на скъпи РНК ваксини ще е чудесен повод на държавниците във всяка страна на ЕС да вдигнат данъците, щото нали.... ваксините безплатни!?

Общи условия

Активация на акаунт