COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 143
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 925
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Talk with your healthcare provider about antibiotic resistance:
- Ask whether an antibiotic is likely to be beneficial for your illness
- Ask what else you can do to feel better sooner
Do not take an antibiotic for a viral infection like a cold or the flu.
Do not save some of your antibiotic for the next time you get sick. Discard any leftover medication once you have completed your prescribed course of treatment.
Take an antibiotic exactly as the healthcare provider tells you. Do not skip doses. Complete the prescribed course of treatment even if you are feeling better. If treatment stops too soon, some bacteria may survive and re-infect.

Do not take antibiotics prescribed for someone else. The antibiotic may not be appropriate for your illness. Taking the wrong medicine may delay correct treatment and allow bacteria to multiply.
If your healthcare provider determines that you do not have a bacterial infection, ask about ways to help relieve your symptoms. Do not pressure your provider to prescribe an antibiotic.

Ето как да избегнем резистентност. Лошото е, че след това масово изписване на антибиотици за Ковид, ще се сблъскаме с ужасни бактерии, неподатливи на съществуващите антибиотици

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 13:50 от Роузи

# 11 926
Това е така за държави, в които никой не е ваксиниран. Когато обаче почти всички са ваксинирани, тогава ще е много трудно да избухне епидемия, а малък клъстър бързо се овладява.

# 11 927
Лейдибърд, не е нужно да се спира транзита. Може да се контролира. Да се отворят пунктове специално за транзитно преминаващите по магистралите, където(само там) да им е разрешено да спират за почивка/освежаване. Много лесно се проследяват камионите да не спират другаде. Създаваш условия за тях, да има къде да спрат, така че да е безопасно. Слагаш ваксинирани да работят там, тъкмо отваряш работа за известен брой безработни. Отваряш специални гишета на границата, откъдето да минават само те.
За туризма се решава в момента на световно ниво- паспорти, базирани на ваксина ИЛИ имунитет, доказани с тестове. Оставяш си вратичка, че ще можеш да тестваш на свое усмотрение туристи, ако се усъмниш в паспорта.

Много интересно, значи моят отговор се трие( за пореден път) а коментара, в който има ОПАСНА ЛЪЖА си седи?!
Защо така?

# 11 928
Щом Тайланд успява в борбата с КВ. Защо да не приложим техния опит: карантинни хотели и входящ ПСР.

В този случай "задраскваш" международния туризъм, а за транзитно преминаващите или правиш коридор, или те се пренасочват през други страни - и в двата случая губиш много.

# 11 929
  • София
Има редица епидемии, които са овладени със смесица от мерки, но със сигурност ваксините са били част от тези мерки.
Пример - https://www.dw.com/bg/%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B7-1947-%D0%BA%D0%BE … %D1%82/a-56536906
А скоро ще виждаме все повече държави с пълните им барове и ресторанти и ще осъзнаваме, че има само един начин и ние да живеем спокойно...

# 11 930
TafTaf, би ли споделила повече за това изследване за алергии към съставките на Модерна ? Към всички съставки ли или само към полиетилен гликола и къде може да се направи такова изследване ? Благодаря.
Майка ми ходи в Александровска. Със сигурност е включен полиетилен гликола, но имаше и други. Ще я питам по-подробно и ще пиша на ЛС. Прави и 5 дни профилактика преди ваксинацията с анти-алергични лекарства.  Имаше три дни температура, сърцебиене (тя е и със сърдечни проблеми) и умора след това. Предполагам, че и самият страх от реакции имаше значение, специално за сърцебиенето. Слава богу, сега е добре.

# 11 931
Лейдибърд, не е нужно да се спира транзита. Може да се контролира. Да се отворят пунктове специално за транзитно преминаващите по магистралите, където(само там) да им е разрешено да спират за почивка/освежаване. Много лесно се проследяват камионите да не спират другаде. Създаваш условия за тях, да има къде да спрат, така че да е безопасно. Слагаш ваксинирани да работят там, тъкмо отваряш работа за известен брой безработни. Отваряш специални гишета на границата, откъдето да минават само те.
За туризма се решава в момента на световно ниво- паспорти, базирани на ваксина ИЛИ имунитет, доказани с тестове. Оставяш си вратичка, че ще можеш да тестваш на свое усмотрение туристи, ако се усъмниш в паспорта.

Много интересно, значи моят отговор се трие( за пореден път) а коментара, в който има ОПАСНА ЛЪЖА си седи?!
Защо така?

Това с контрола и организацията....... могат да го направят тези, които контролират епидемията и организират адекватна ваксинална политика.

# 11 932
Каквото и да губиш, със сигурност е по-малко от държавите, в които повече от година има вълна след вълна. За това вече не би трябвало да има спорове.

Но дори и Тайван се ваксинират и то с Астра Зенека. Това е крайната цел при всички положения.

# 11 933
назад стана дума за д-р Симидчиев, и реших да споделя моето разбиране за него
като изключим, че беше първият лекар, който още в началото на юли миналата година осведоми по-интересуващата се публика, и то на доста ясен и достъпен език за едно от най-честите усложнения /микротромбозите в белите дробове/ на болестта, която основно дотогава се смяташе за кашлица и температура, в следващите месеци нееднократно доказа, че следи всички световни научни открития по темата, както и статегиите за справяне с проблемите, винаги се е изказвал последователно, разумно и спокойно, и усещането, че е ерудиран, се дължи изцяло на личността му, а не на липсващите му измислени доцентски и професорски титли, които, установихме, в България години наред са се раздавали на кило на всякакви лумпени

така - това беше впечатлението ми до двайсти и някой декември, когато след направен скенер и при мен се установиха въпросните микротромбози, така че, вече достатъчно добре информирана през предходните месеци, знаех, че няма как да неглижирам подобно състояние; достатъчно разтревожена, и чакайки да дойде часът ми на следващия ден при пулмолог, се сдобих с личния му телефонен номер, и понеже по характер съм си малко свенлива в това отношение, с голямо неудобство все пак се обадих

първи шок - вдигна на непознат номер; втори - не просто не затвори, след като разбра, че не се познаваме, нито съм му пациентка, а проведохме 20-минутен разговор, докато той самият беше в движение, през което време обясних какъв ми е случаят, а той обратно - ми обясни, отново спокойно и разумно, защо се случват такива неща, предлагайки да си кача и изследванията и скенера някъде, и да му пратя линк, за да ги разгледа и да даде мнението си; вечерта, в свободното си лично време, след като беше проучил всичко - това бяха много мегабайти информация, ми писа и отново отдели минимум половин час, в който подробно ми разказа какво вижда лично той на скенера /а не просто да прочете направеното описание/, какво точно е състоянието ми според него  (не за подценяване, но не и животоопасно за момента) и какви мерки е редно да се предприемат; неколкократните ми опити да предложа заплащане за времето и консултацията, бяха отхвърлени категорично.

след два дни майка ми пък му беше намерила имейла и му писала с молба да й каже мнението си за състоянието ми, пак с ясното съзнание, че надали ще получи отговор; трети шок - беше й отговорил, че се е чул с колегата си пулмолог, при който му бях казала, че ще ида на преглед, и знае, че съм приета в болница, където колегите-лекари знаят как да се погрижат за мен

та, на първо място, за мен това е абсолютно достойна личност и като човек, и като лекар,  с чисто безвъзмездно отношение към друг, чак на второ място изобщо бих го разглеждала като политик, все пак се радвам, че се намериха достатъчно разумни хора, които да помогнат да влезе в парламента и поне да се опита да направи нещо смислено

за да няма недоразумения, подчертавам, че съм никоя, без грам близки контакти и връзки в медицинските среди.

# 11 934
Mama_nana, в кой град си?
В Стара Загора съм. Ваксинираха ме с Пфайзер.
Според мен проблема не е в портала, а в кабинетите/местата, които са дадени като такива за ваксиниране. Те трябва да подадат информация, какви/колко ваксини имат/нямат, какво работно време предлагат.
Това са  параметрите, които базата следи и съответно дава свободно или заето.

# 11 935
В момента правилата в Англия позволяват до 30 човека да се събират за погребение. Правилата са за всички.

За погребението на принц Филип/съпругът на кралицата/ също.

Няма ама аз съм с 2 дози ваксина, ама имам антитела, ПСР тест, бърз тест...... Има правила!

# 11 936
В момента има няколко "огнища" в Англия на южноафриканския и индийския щамове.

Смята се, че Астра Зенека (с която е ваксинирано преобладаващата част от населението!) няма да успее да се справи с внезапно повишаване на броя на заболелите от тези два щама.

Утвърдени вирусолози ежедневно предупреждават за голяма опасност. Justin Trudeau онзи ден говореше за това, че Великобритания очаква "трета вълна".

Индийският щам е основна тема във всички вестници тази сутрин (включително Daily Fail). Борис (Джонсън) ще ходи на посещение в Индия да договаря търговска сделка (нали станахме "глобални" след Брексит!) и всички медии в един глас настояват за отлагане на посещението, докато отмине пикът в Индия и, преди всичко, за включване на Индия в "червения списък", изискващ карантина след пътуване. Има голямо население, особено в Англия, свързано с Индия и Пакистан и се пътува много в двете посоки (особено сега около Рамадан).

Лошото все още не е зад гърба ни...

# 11 937

Лошото все още не е зад гърба ни...

Не е разбира се. Проста аритметика.

Ние от снощи сме с вечерен час, което обявили вчера, в сила от 00:00 часа. В немската тема писах вече, че се прибирахме като партизани, защото бяхме на гости при спазени правила за брой хора, но след 00:00 часа разбрахме за вечерния час. Без фарове съм карала. Едни приятели в нашето положение се прибирали прескачайки огради на дворове за да не вървят по улицата. 😆

# 11 938
  • София
Значи Англия да си овладяват вариантите, че от тях тръгна британския, сега ако тръгнат индийския и юарския - лято няма да има.
Особено в България, която поддържа "изключително тесни връзка" с кралството.
Англия на практика смачка кривите. Какво им коства още месец-два, да смачкат в зародиш и новите варианти, преди да са текнали към останалата част от Европа.....

# 11 939
  • София
Те могат да дойдат в Европа и по други пътища, не само през Англия. Малко ли народ щъка насам-натам.

Общи условия

Активация на акаунт