COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 062
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 11 985
  • София
Лейка , кой е този левент? 😂
За Ковид и рака четох аз. За самото преболедуване, като ставаше дума конкретно за лимфома. Има няколко документирани и доказани случаи, в които след боледуване от К19, раковото заболяване е преминало в ремисия. Обяснаваше се със силната имунна реакция на тялото. Засега се проучва, като лекарите се въздържат да предполагат, влияе ли К19 на други видове тумори. По-склонни са да го отхвърлят. Ще потърся линк, но беше бг медия.

# 11 986
  • София
Скрит текст:
Назад писах за мой колега, който се ваксинира вчера с Pfizer. Неговата лична лекарка също беше върло против той да се ваксинира, защото го изкара и то не особено леко. Сега някак си смени палачинката. Но имаме подобен на Kalinka случаи - семейство на 60-65, личната им лекарка се оказала яростна антиваксърка. Смятала, че от ваксините се получава стерилитет, но тъй като при пациенти на тази възраст не минава това, им наприказва куп други ужасии. Не се ваксинираха, дни след това се заразиха, жената беше в болница с температура, която ужасно притесни лекарите, защото дни наред не спадаше по никакъв начин. Явно е, че не е изолирано явление...
Колкото до смъртността - среща се и обратната теза - че всъщност смъртността от коронавирус е изключително ниска, тъй като има безсимптомно и лекосимптомно протичане и изведнъж хора се оказват с антитела, без да са усетили особено.
Скрит текст:
Аз не знам защо се водят такива ожесточени спорове, че и с нападки, с обиди, с високопарен тон - абсурдно е в момента да си правим някакви генерални заключения. Времето за равносметки е мноооооого далеч от сегашния момент - и за смъртността, и за заболеваемостта, и за мерките.
Аз съм точно така –  края на октомври и особено през ноември около мен беше пълно с болни, не се разболявах, края на номеври ли беше или началото на декември пуснах тест за антитела и се оказа, че имам. Мисля в темата за ваксините писах за познато семейство – мъжът беше болен ноември, сравнително тежко, на жена му ѝ нямаше нищо. Скоро тръгнали да се ваксинират при личната им, тя им казала първо да пуснат антитела, и двамата имат много, като на жената бяха повече, отколкото на мъжа ѝ. Във фитнеса, в който ходя, също има безсимптомно изкарали ковид.
Нямам никакви съмнения, че смъртността е по-ниска, отколкото се води в момента.

# 11 987
Дева, аз също, не вярвах, че са останали такива всеотдайни лекари!

# 11 988
Всъщност центърът на имунната система на човек е в храносмилателният тракт. Няма и унифициран тест за клетъчен имунитет, всяка лаборатория може да оспори резултатите от тестовете на друга поради разликата в методиката. Пробовземането за точна оценка за имунитета се прави от тесен специалист гастроентеролог и не е никак лесно, в България дори не мисля, че има такъв.

Последна редакция: сб, 17 апр 2021, 20:27 от pehoko

# 11 989
  • София
Ето това е инфото за лимфома и К19. Не съм търсила достоверен източник, защото към момента ми се струва, че  по-скоро тези случаи се водят щастливи случайности. Със сигурност, ако има достатъчно данни, няма да остане скрито.
http://m.dnes.bg/koronavirus/2021/04/14/moje-li-covid-19-da-leku … zva-kysmet.487016

# 11 990
единственото, което ме възпираше досега да споделя личното ми впечатление от него, беше, че на някой можеше да му се провиди предизборна агитация, а съм твърде далеч от такива неща

но, да, ако не ми се беше случило лично, трудно щях да повярвам, че е възможно подобно безкористно отношение, просто животът в последните месеци ни обрече на лек цинизъм и при цялото натоварване на лекарското съсловие, ми беше още по-голяма изненада

единствено се надявам силно новото му качество на депутат да не измести човека и лекаря, защото от такива хора полза има цял народ, а не само лично засегнатите от вируса

# 11 991
  • София
От понеделник - всички на тиймбилдинг, но с маска и при спазване на дистанция от 1.5м.
Считано от понеделник, 19 април, посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца, се допускат при използване на не повече от 50% от капацитета на помещението и носене на защитни маски за лице от персонала. Това нарежда министърът на здравеопазването с издадена днес заповед.
Със същата заповед се допуска провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма, при използване на не повече от 50% от капацитета на помещенията, спазване на физическа дистанция от 1.5 м. и носене на защитни маски за лице от участниците.
от ТУК
Никой не се съмнява, че на тези мероприятия всички ще носят маски и ще спазват дистанция - нали? Smirk
Защо въобще ги пишат тези неща и кого лъжем, че ще се спазват?

# 11 992
Цитат
Нямам никакви съмнения, че смъртността е по-ниска, отколкото се води в момента.
Така е. Нищо че е колкото при една война.

Цитат
През 1918 г. след Първата световна война сме загубили 151 000 души. След Балканските войни - 121 000. Това са най-големите числа в цялата ни демографска история”, коментира в студиото на „Здравей, България” по NOVA Магдалена Костова, директор на дирекция „Демографска и социална статистика” в НСИ. 

„Като цяло смъртността в България наистина е висока. Ковид допринесе за задълбочаване на това. Ако видите данните от миналата година по седмици, високата смъртност следва вълните на ковид. През миналата година имаше седмици, в които умираха по над 4 500 души, което е изключително висок показател”.

При около 1800-2000 на седмица преди ковид.

# 11 993
  • София
Това по какъв начин променя казаното от мен?
През 1918 г населението на България е било много по-малко, което прави смъртността тогава много по-висока.
Така че, да, смъртността от ковид е по-ниска, отколкото се изчислява в момента.

# 11 994
През 1918 г населението на България е било много по-малко, което прави смъртността тогава много по-висока.
Към 31 декември 1920 г.
Общ брой на населението – 4 846 971 души

6 910 500 Настоящо население

# 11 995
  • София
Прочетох новата заповед, но не откривам пряко написано нищо за езиковите и други подобни школи.
Вие как тълкувате това, че продължават да са онлайн ли?

# 11 996
Цитат
В смисъл - двойно увеличена в сравнение с нормалната седмична смъртност нищо не е?
На същата бройка население до преди година сме имали два пъти по-малко починали седмично. По всякакви причини. Само това заболяване причинява също толкова смъртни случаи, колкото всички останали причини - болести, нещастни случаи, катастрофи - заедно.

# 11 997
  • София
За езиковите и други школи някой може ли да ми отговори? Отварят ли присъствено?

# 11 998
  • Буркина Фасо
За езиковите и други школи някой може ли да ми отговори? Отварят ли присъствено?
ако не са упоменати в най-новата заповед за тях би трябвало да важи старата заповед.

# 11 999
Смъртността от ковид в България е доста висока като надвишена смъртност имаме дори в групата 40-60 години, едни от малкото в Европа.
Роналд, това много хубаво, сега предстои да видим Чорбанов как ще овладее епидемията в България.

Общи условия

Активация на акаунт