COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 736
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 075
И без зелени коридори, млади потребителки във форума се жертваха за ваксини.
А първите ваксинирани от зелените коридори, казваха, че са на другата опашка, не на тази за продавачки на таблети и телефони от един мобилен оператор, които са с от другата ваксина.
От зелените коридори 99% са ваксинирани с АЗ, а връзкарите 100% с пфайзер и модерна.
И после хората да вярват, че всички ваксини са еднакво добри Simple Smile
Доживяхме хора сложили си пфайзер два дни преди отварянето на коридорите с АЗ, да критикуват коридорите.

Ако не бяха коридорите и както в средата на март оплюха АЗ, сега нямаше да има и толкова ваксинирани. Коридорите са едно от най-правилните неща които направиха за обикновените хора.

# 12 076
Дадоха акад. Петрунов по новините.
Скоро у нас няма да има стаден имунитет. Надеждите били 70процента ваксинирани и тези дето са преболедували да станат над 80 процента , но няма скоро изгледи. Дори се говорело да има 90 процента защита на населението , за да има спокойствие и да се нормализират нещата. Вижда някъде януари-февруари у нас някакъв шанс, но изобщо не е убеден да го постигнем, за лятото, както се е мислело е абсурд.  Дори изследвания били показани в другите страни, че трябва много по-голям брой хора да са ваксинирани, за да се надяваме на някакъв имунитет стаден.
Каза, че е за втора доза АЗ хората да си сложат, против е да се смесват ваксините. Не вижда проблем в това и смята, че е по-добрия избор. Не звучеше оптимистично хич.

# 12 077
  • София

Доживяхме хора сложили си пфайзер два дни преди отварянето на коридорите с АЗ, да критикуват коридорите.

Коридорите започнаха именно с Пфайзер и Модерна. Питай Балтов и Мутафчийски колко ваксини са отишли ей така и защо всички ваксинационни кабинети извън ВМА и Пирогов, вадеха хора от следващите списъци в опит да предотвратят пълния провал на ваксинацията, поради липса на план и организация за изпълнението му. И защо отвориха зелените коридори, които затвориха след 10 дни, де, но за 10 дни имаше наплив. Сега вече хората не искат да се ваксинират уж, а преди това също, пък в същото време, който е искал и е бил в списък е бил с връзки. Логическите вериги са толкова много, че ме мързи да проследя всички места, на които се късат. Но целия ПР на Боци е такъв, Севда навремето ми беше стажантка, уви, за съвсем кратко, иначе можеше да научи и повече, та да не се оплитаме така сега.

# 12 078
Зелените коридори въобще не са тръгнали с пфайзер и модерна.
Много добре помня деня в който тук се обяви , че във ВМА има организация за ваксиниране на всички желаещи.
От десетки ваксинирани тук, включително тайс, Лили и други, не успяха да се вредят за пфайзер и модерна.
Ако не се лъжа, Шарлот каза, че е извадила късмет с Модерна случайно , почти всички други ги бодяха с АЗ. Това първия ден на коридор във ВМА, който беше и пръв за страната.

# 12 079
Ваксините са почти еднакво добри, като разликите наистина са много малки и е вярно това, че най-добрата ваксина е сложената ваксина.
РНК-тата образуват малко повече антитела, но Астрата по-добър клетъчен имунитет и пази по-добре от тежко протичане при възрастните.
Това че в България връзкари се уреждат с РНК-та като полудяли реално нищо не значи, а процентите ефикасност от клиничните проучвания са получени при различни условия, нива на разпространение и варианти, така че не могат да бъдат директно сравнявани.

По този повод има ли някъде инфо колко ваксини на Джонсън сме получили и колко ще имаме докрая на месеца? Аз все още си мечтая за това дали може да ме огрее втора доза точно от тази ваксина. Simple Smile

# 12 080
# 12 081
14 хиляди джонсън сме получили, които седят във фризерите на Булбио.
Лили , моля те припомни на Бояна, първите дни на зелените коридори и като прати баща ти, какво му предложиха на човека...

# 12 082
Лили, Джонсън не беше ли еднодозова
Или мислиш, че втората доза ще е по-ударна така и ще изградиш по-добра защита.
Не знам, май доста ще се натовариш, ако е така, дали не е опасно.
Прецени си, ако има възможност, но мисля ще се предложи Пфайзер или Модерна.

# 12 083
Зелените коридори тръгнаха с АЗ.
001, наистина стана досадно със заяждането с Бояна. Успяла, ваксинирала се.
Бояна, признай се за виновна за озоновата дупка и да се свършва с тая мъка. Sunglasses

# 12 084
  • София
Зелените коридори въобще не са тръгнали с пфайзер и модерна.

Ама има в нета достатъчно информация. Виж и в групите във ФБ на чужденците, защото англичаните искаха АЗ и се оплакваха, че има друго. И в тази тема, и в други има достатъчно лични свидетелства на хора отишли на коридор в първите дни и тръгнали си с Модерна или Пфайзер. Не само, но и с тези ваксини. Дори имаше хора, на които на информираното съгласие пише АЗ, а са им сложили Модерна, в тази тема писаха тогава. После остана само АЗ, защото пристигнаха повече дози от нея и приоритетно ваксинираха изборната администрация с ваксните с по-кратък срок между дозите. Вие и тях обвинихте, че са се писали доброволци за изборите, за да се вакснират. После се оказа, че не са били толкова ваксинирани и те, де, но това е друга тема.
А АЗ  си е една чудесна ваксина, дано да продължат с нея и да одобрят и Джонсън, та до есента да имаме някакъв напредък.

# 12 085
Мисля че съвсем в началото е имало и по случайност РНК ваксини. Ама много малко бройки и по-скоро от останали отворени флакони. Почти всички в зелените коридори получихме Астра Зенека. Аз се радвам, че и баща ми получи такава, скоро живот и здраве ще сложи и втора доза.

# 12 086
А за броя заразени – докато нямаме истински данни ще гадаем на око колко са заразените и ще разбираме много като счупим крак и няма кой да ни гипсира. Както досега.
Не преувеличаваме ли? Не мисля, че е имало такъв момент, та дори и в най-големия пик.
Синът ми счупи крак на 2 април, в пика. В Пирогов травматологиите си работеха нормално, имаше достатъчно и лекари, и сестри. Страхотно, спокойно и човешко отношение. Липса на истерия и струпване. Лично изпитано.
Болниците започнаха да подреждат вече нещата и да действат доста по-организирано. Няма нужда от излишна драма.

# 12 087
Абсолютно не е вярно това, че в зелените коридори е имало нещо различно от АЗ.

# 12 088
Интервю с проф Николай Младенов - Токуда

https://www.24chasa.bg/novini/article/9717833

Увеличехме леглата почти тройно, но броят лекари остана същият.

Вижте, списъците с фирми продължават и до ден днешен. РЗИ праща писма, шефът праща списъци до РЗИ, и после ги канят на червения килим във ВМА.
Тук влизат хора, които са си хоум и скоро няма да видят офиса си, хора, които дори не са търсили активно ваксини, но пък не са отказали, като са им предложили.

Потретвам се, че по телефвизора файзер бяха само за лекари, учители и изборджии. Като последните, сред които и мой близък човек, реално се зарази преди ваксината да стигне до него, т.е хората в РИК бяха принудени да работят неваксинирани и много, много от тях, се заразиха.

Никой освен във форума не каза, че файзер отива за артисти, телекоми, съдебна система, банки, журналисти и други фирми , в които е престижно да работиш.

Тук къде е вината на възрастните, освен че не работят в големи международни фирми и са ..... възрастни?

# 12 089
  • София
Зелени коридори имаше само с астрата. Ваксинирането с астрата по списъците нещо не вървеше, хората я отказваха и тогава ББ каза, че пуска зелените коридори с астра.

Общи условия

Активация на акаунт