COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 332 743
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 090
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И аз помня, че зелените коридори тръгнаха с Файзер

И лично Мутафчийски ваксинираше в ВМА

Стената ми във фейса се изпълни с хора, направили си селфи с генерала

# 12 091
  • София
Мисля че съвсем в началото е имало и по случайност РНК ваксини. Ама много малко бройки и по-скоро от останали отворени флакони. Почти всички в зелените коридори получихме Астра Зенека. Аз се радвам, че и баща ми получи такава, скоро живот и здраве ще сложи и втора доза.
Имаше, по случайност, не по случайност, но имаше. И зелени коридори имаше. И журналисти, и актьори, и касиерки, се ваксинираха по списък преди възрастните. Дали са виновни и те не знам. Аз явно съм, признавам вече за стотен път, като първия беше още с отварянето на приказка на тема дали съм се ваксинирала, и мисля наистина ако някой иска да пусне тема за мен, а ако не, да продължаваме тук наистина ценна информация и смислени коментари да пишем.

# 12 092
Ваксинирането по фазите не вървеше и се бавеха,  независимо коя беше ваксината, а имаше АЗ. За това и отвориха коридорите.

# 12 093

Само за фазите имаше РНК ваксини. Мутафчийски ваксинира мой колега с Астра. Недейте да преиначавате истината, не беше толкова отдавна, че да не помним.

# 12 094
  • София
Между другото, не всички журналисти се уредиха с Pfizer и Moderna. БНТ например масово минаха с Астра Зенека...

# 12 095
  • София
Не, не тръгна с файзер. Точно по това време от щаба се оплакваха, че астрата не върви, защото хората не я искали, всички искали файзер или модерна, отворените астри трябвало да ги хвърлят. И вечерта, не помня дали беше петък вечерта или събота вечерта ББ лично каза, че пускат зелени коридори с астра - нямало да се молят на никого от списъците, така че ако щат, тогава пускаме астрата за всички.

# 12 096
  • София
Не, не тръгна с файзер. Точно по това време от щаба се оплакваха, че астрата не върви, защото хората не я искали, всички искали файзер или модерна, отворените астри трябвало да ги хвърлят. И вечерта, не помня дали беше петък вечерта или събота вечерта ББ лично каза, че пускат зелени коридори с астра - нямало да се молят на никого от списъците, така че ако щат, тогава пускаме астрата за всички.
Тръгнаха с всичко, което имаше. Затова Лили се е надявала татко и да е с Пфайзер, защото имаше и такива. Беше каквото ти се падне първите дни. Ако настоявате утре, защото сега нямам време, ще ви изровя линкове с цитати и от тук, и от всякакви други места в нета.

# 12 097

Само за фазите имаше РНК ваксини. Мутафчийски ваксинира мой колега с Астра. Недейте да преиначавате истината, не беше толкова отдавна, че да не помним.

Не преиначавам нищо
Помня, че наши прители ни се обадиха и казаха, че ако искаме Файзер да отиваме към ВМА, че ваксинират масово

Ние обаче си чакахме реда, като някакви балъци, защото сме по реда и не отидохме
В последствие, се оказа, че за нас Файзер няма и ни се наложи да си слижим Астра, въпреки, че бахме заявили желание за РНК ваксина

# 12 098
  • София
Бояна, бъркаш. Нищо не са казвали за файзер при първите зелени коридори. Хората и тук писаха възмутено, че имало две опашки - едната била по списъците и там били файзер, а свободните граждани от коридорите само астра.

# 12 099
Андариел, не бърка!
Ваксинираха масово с Файзер.
Тогава хората не искаха РНК ваксини, сега се обърна палачинката

# 12 100

Не преиначавам нищо
Помня, че наши прители ни се обадиха и казаха, че ако искаме Файзер да отиваме към ВМА, че ваксинират масово

Ние обаче си чакахме реда, като някакви балъци, защото сме по реда и не отидохме
В последствие, се оказа, че за нас Файзер няма и ни се наложи да си слижим Астра, въпреки, че бахме заявили желание за РНК ваксина
Тука става малко като на пазара - говорим как се случи отварянето на зелените коридори - аз твърдя, че никога в тях (освен по дива случайност) не е имало РНК ваксини. Иначе и на мен приятел ми се обади, че, видиш ли, ей сега тука отварят едно шише Модерна, да търча бързо към болницата, но не става дума за това.
Жалко, че на хората им е толкова къса паметта.

# 12 101
  • София
Бояна, бъркаш. Нищо не са казвали за файзер при първите зелени коридори. Хората и тук писаха възмутено, че имало две опашки - едната била по списъците и там били файзер, а свободните граждани от коридорите само астра.
Не бъркам. Казаха АЗ, но доста хора минаха без списък с другите две ваксини. Пак казвам, в момента нямам време да подготвя линкове, но ще го направя за утре. Затова много хора бяха разочаровани, вървяха и тук спешни постове тип във ВМА има Модерна в момента, и имаше, а на следващия ден не, и така. Хаос, та не е лесно да го запомни човек, но на мен това ми е работата, та помня.

# 12 102
Фани, точно защото е еднодозова (сертификат веднага), различен вектор (тоест отпада проблема с имунитет срещу вектора = по-голяма ефективност), стабилизиран спайк протеин и най-важното с доста прилична ефективност срещу юарския вариант (тествана в реални условия) затова я считам за най-добър вариант за втора доза.

Замислих се за РНК ваксини, но не ми се слага още 1 излишна доза (наесен смятам да сложа бустър така или иначе).
Освен това не ми се чака средата на май например, ако чак тогава ще може човек да се дореди до тях.

Но нямам проблем да сложа и АЗ. След Великден ще сложим втора доза и тогава реално ще сложа каквото е налично първо.

# 12 103
Точно така стана, както каза Анди.
Сега обаче гледам календара и се чудя, този 70ти ден за втора игла се пада масово велика събота, Велик ден, трети май, четвърти май, шести май..... Ще работят ли центровете и въобще ще поемат ли ангажимент към хората, които са сложили първа игла при тях, да им завършат имунизацията.
От друга страна не е редно някой център да подготви астрите, а в това време хората, които уж трябва да ги сложат, да са се насочили към друго място.
Ще има и хора, които няма да се ваксинират, защото са се отказали или междувременно са го изкарали.
Въобще планирането на реваксинациите няма да е много лесно.

Когато дойдат купищата файзер, аз мисля, че вече няма да има за тях желаещи.
Веднъж К Анг каза, че са поръчали ваксини за две Българии.

Иначе в петък, като са ходили при ЛЛ моите близки, за да им види кръвните след преболедуване, са засекли осем човека, явили се за ваксина с файзер, т.е вече тук там има хорица, които си поставят, но за мен най-бързо и стегнато и с най-малко разход на време и ресурси за всички страни, си остава ваксинирането в коридорите на болниците и РЗИтата.

# 12 104
За бустери не зная дали ще имаме възможност без да е приключила масовата ваксинация в БГ. А до наесен със сигурност няма да е приключила.

Общи условия

Активация на акаунт