COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 867
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 245
Именно - нещата са обвързани.
Висок % заразени в населението = висок % заразени в училище.
Както се спазват "мерките" м/у населението, така се спазват и в училищата.....

# 1 246
  • София

Против изборите съм аз точно сега и в този момент на пандемия. Какво става със следващото , не че съм доволна от сегашното де правителство. Докато се намести, влезе в нещата..вирусът няма да ходи на почивка в другите държави и да ни остави. Не е сега момента и всичко трябва да е сега за ограничаването, става страшно и децата също са потърпевши , дори Кунчев го призна и все повече се вижда и доказва.
За локдаун съм и пълно следене, но не само заведенията, съгласна съм с това. Всичко да се затвори за 3 седмици, само аптеки и хранителни магазини да работят и както е в Гърция дори и градския транспорт е спрял. Само на 2 км можеш да се отдалечаваш от дома си. Това , може би ще прекъсне разпространението, защото вече доста катерим и няма какво да се успокояваме колко сме добре със болничната помощ, с места, специалисти и т.н. Ми то лекарите не са богове, лошото обаче , че си отиват хора пазили се по закона на Мърфи, а безсмъртните не могат да мирясат и разберат, че се превръщат ...ами за мен те са виновни за смъртта на хора-волно или неволно, това става.

Извинявай, ама ти какво работиш?
По твоята логика и сметосъбирането трябва да спре. И производителите на храна.
Пък и Гърция катери, въпреки локдауна.

# 1 247
  • на пъпа на Златията
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/03/06/4182448_ikonomikata_s … ra_sobstvenik_na/

Един разумен човек .
Бизнесът му според мен ще е по успешен .

https://www.dnevnik.bg/photos/2021/03/06/4182248_snimka_na_denia_sladka_vaksina/
А ето ви чехите  искат "сладка ваксина" в заведение

https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/03/06/4182626_sledvashtite_ … niia_vruh_sledva/

И А.Кунчев ви предупреждава за следващите 3 седмици .

# 1 248
Нещата са такива, каквито повечето пишещи тук очакваха.
Единственото положително е че всички пожелали ваксинация лекари, са я получили и има хиляди ваксинирани лекари с по две дози.
Това може би ще позволи да разкрият и над 10 хиляди легла за ковид, но с това пренебрежително отношение към пандемията на повечето сънародници и те бързо ще се напълнят.
Не може 20-30% да се опитват да спазват някакви мерки, а останалите да саботират.
Относно изборите, ще кажа, че и след тях пандемията ще я има. Това, че вероятно няма да може да се състави ново правителство с месеци с нищо няма да ни помогне.

И 100К легла да разкрият, лекарите, ваксинирани или не, са константна бройка. Няма кой да лекува тези, които ще се паднат на новоразкритите легла. Или поне не и да ги лекува качествено.

# 1 249
Вируса не живее в училищата, че да заразява децата. Децата го вкарват в училище.
А други деца след това го занасят в къщи.

# 1 250
Интересно ми е какво предлагат К&К, Мутафчийски и так дале за да се спре нарастването на новозаразени, или тяхната функция е само да правят прогнози?

# 1 251
  • София
Браво на директорката,дето взела детето на Пешева в друга група!!!Няма що!
Безхаберие на n-та степен.Кой е тоя дето изчисли точно колко дни е заразен човек преди симптоми??И като има закон,че се карантинира групата,класа и тн,значи се карантинира!Точка!
Ама тука по български си движим,затова и вече почва на всички които мислят с главата си,яко да им писва!

А ти, преди да се възмущаваш, прочете ли, че детото на Пешева си е било вкъщи и не е било контактно?

# 1 252
Вируса не живее в училищата, че да заразява децата. Децата го вкарват в училище.
А други деца след това го занасят в къщи.

Да - както се случва и на всички места, където хората се събират - един го внася, а после другите си го носят в къщи.

# 1 253

Против изборите съм аз точно сега и в този момент на пандемия. Какво става със следващото , не че съм доволна от сегашното де правителство. Докато се намести, влезе в нещата..вирусът няма да ходи на почивка в другите държави и да ни остави. Не е сега момента и всичко трябва да е сега за ограничаването, става страшно и децата също са потърпевши , дори Кунчев го призна и все повече се вижда и доказва.
За локдаун съм и пълно следене, но не само заведенията, съгласна съм с това. Всичко да се затвори за 3 седмици, само аптеки и хранителни магазини да работят и както е в Гърция дори и градския транспорт е спрял. Само на 2 км можеш да се отдалечаваш от дома си. Това , може би ще прекъсне разпространението, защото вече доста катерим и няма какво да се успокояваме колко сме добре със болничната помощ, с места, специалисти и т.н. Ми то лекарите не са богове, лошото обаче , че си отиват хора пазили се по закона на Мърфи, а безсмъртните не могат да мирясат и разберат, че се превръщат ...ами за мен те са виновни за смъртта на хора-волно или неволно, това става.

Извинявай, ама ти какво работиш?
По твоята логика и сметосъбирането трябва да спре. И производителите на храна.
Пък и Гърция катери, въпреки локдауна.
Ами аз не мога да си позволя повече отпуска, не мога хоум офис да работя, а не мога и да съм все с притеснение какво ще става. Много са като мен.
За Гърция го четох в много статии. Направи ми впечатление, че последните мерки са да спрат...градския транспорт, освен всичко друго. Ами..те могат, други страни могат, но ние видиш ли сме най-най...пък и сме били с най-несправедливи мерки. Някой, ако иска това да няма край да продължава все така-отричане на ваксини, ходене къде ли не и с досада метната под брадичка маска, събирания, децата на такива хора също не спазват мерки, ясно защо и от кой го възприемат. Разбира се , че има сфери дето ще работят и без тях не може.
Сметосъбирането не знам как са го разрешили в Гърция и др. страни, явно си работи, но е важно да протестираме. Ми..щом не ви омръзва, давайте. Но и много хора ще си отидат, заради...сметосъбирането сигурно((

# 1 254
  • Немция
Интересно ми е какво предлагат К&К, Мутафчийски и так дале за да се спре нарастването на новозаразени, или тяхната функция е само да правят прогнози?
Предполагам да се затворят училищата.
Така човек остава с впечатление, че са единствения фактор в пандемията.

# 1 255
  • София
https://www.dnevnik.bg/bulgaria/2021/03/06/4182448_ikonomikata_s … ra_sobstvenik_na/

Един разумен човек .
Бизнесът му според мен ще е по успешен .

Да, няма да си прави труда да назначава отново сервитьори за 2 седмици, както и да зарежда питиета.

# 1 256
Браво на директорката,дето взела детето на Пешева в друга група!!!Няма що!
Безхаберие на n-та степен.Кой е тоя дето изчисли точно колко дни е заразен човек преди симптоми??И като има закон,че се карантинира групата,класа и тн,значи се карантинира!Точка!
Ама тука по български си движим,затова и вече почва на всички които мислят с главата си,яко да им писва!

А ти, преди да се възмущаваш, прочете ли, че детото на Пешева си е било вкъщи и не е било контактно?
Мда,прочетох.Май само един ден-петък не било на градина.Не ми се рови за глупости.Въпроса е ПРИНЦИПЕН!
Мога ли и аз,да уредя детето си в друг клас,понеже класа му е в карантина,но то не е контактно,понеже по това време беше освободено и една седмица беше на СПА?!?

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 12:50 от kg

# 1 257
Полицията в Китай и Южна Африка е иззела хиляди дози фалшива ваксина Covid-19 и е извършила десетки арести, казва Интерпол.

В Китай полицията извърши 80 ареста във фабрика, за която се твърди, че произвежда фалшива ваксина, където са открити поне 3000 дози.

Трима китайски граждани и един замбиец бяха задържани в склад в Гаутенг, Южна Африка, където бяха открити ампули, съдържащи 2400 дози.
https://www.bbc.co.uk/news/world-africa-56270243

# 1 258
Именно - нещата са обвързани.
Висок % заразени в населението = висок % заразени в училище.
Както се спазват "мерките" м/у населението, така се спазват и в училищата.....

Да, то училището и дисциплината там принципно са отражение на реда и нивото на развитие в обществото.

# 1 259
Предполагам да се затворят училищата.
Така човек остава с впечатление, че са единствения фактор в пандемията.

Никъде не съм чела/чула да предлагат конкретни мерки.
Иначе да правят "анализи" и да "предполагат" развитие на пандемиите - да.
Само дето това го правят всички - от децата до пенсионерите, но не ги дават по тв.....

Общи условия

Активация на акаунт