COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 952
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 12 960
  • на пъпа на Златията
Според мен пък театъра е едно от най-безопасните затворени места, при спазване на мерките. Последно бях миналият юни, ама аз така или иначе не посещавам от есента никакви затворени пространства, които не са ми жизнено необходими.
Ми да излязат на поляната . бре. И иди ги гледайте  .Като имате  и 1000 лева им дайте . Разбирате ли че тотално трябва да си променим начина на живот Разбирате ли че тези  10 000    човека в болница няма да възстановят здравето си  поне с месеци .
Скрит текст:
Тия няма да казват на тоя и оня прост . Верно сме прости дето  им даваме и на тях все не им стига да се развяват по Танзания .  . . 
Ама една работничка  преди 10-тина години получаваше 350 лв и и удържаха  от заплатата  ако нещо е грешно .Такива съм ги виждала  дето не могат да различат гласа  на Гюзелев от гласа на Гяуров , ама ходи на опера . Щото е културна .На един човек има по 10 журналиста ,  10 худовника , 10 склуптора , .10 шоумена , ....  В Австрия  не ги питали нищо и им давали пари на калпак , а пък на нея не дали .   Наглост .
.

# 12 961
Да. Нямаме лекари, нямаме сестри.
Заминаха в чужбина.
Резултата се вижда.
Няма как да имаме друг процент смъртност, при положение, че не достигат специалисти, няма кой да обслужва техниката.
Чудеса не стават.

# 12 962
  • София
Към мен малко по-кротък тон ще помоля, благодаря! Аз сама съм написала, че от близо година не съм ходила, просто смятам, че не там е основният проблем и не това е основното място на разпространение.

# 12 963
Скрит текст:
Скрит текст:
Ето още един много важен аспект, свързан с ковид, за който в нашата държава не се говори. Медицинският персонал, заплащането му, липсата му. Това е в Германия, но важи и за нас.
https://www.dnes.bg/eu/2021/04/23/piia-i-vzimam-antidepresanti-k … -germaniia.488016
Имам братовчед, анестезиолог, който се отказа. Пред пенсия.
Ето това е много важно:

Скрит текст:
"Въпреки страховете си Щефан продължава да ходи на работа - от чувство за дълг, но и за да избяга от самотата. „И навремето в болницата съм се нагледал на човешки страдания, но преди можех след работа да се поразтуша, да се срещна с приятели, да отида на кино или в някое барче. В условията на пандемия това вече не е възможно. А и много хора взеха да ме отбягват, понеже всеки ден съм в контакт със заразени. На всичко отгоре нерядко ни се налага да работим по две седмици без почивен ден. Започнах след работа да злоупотребявам с алкохола, а това допълнително помрачи живота ми."[/b]

Цитат
Ако някой се чуди как така мед. персонал ходи по хотели и къщи за гости, когато е забранено, и организира тайни партита,това го обяснява много добре.
[/quote]

Габи,
Искаш да кажеш, че ако мед.персонал може свободно да ходи по ресторанти, за да се разтоварва, това ще реши проблема в болниците? И лекари, сестри, санитари ще мога да издържат и да продължат да работят все едно нищо особено не се случва?

Габи,
Скрит текст:
Никой не е длъжен да отговаря във форума, но ми е любопитно какъв е целият текст на Хипократовата клетва в Германия например - ако имаш желание и възможност, разбира се.

Последна редакция: сб, 24 апр 2021, 09:55 от Анонимен

# 12 964
Лейка, доколкото разбрах и двамата са били на бутилка, и двамата  е трябвало да бъдат включени на апарат и е имало само един, но това преразказано от роднини на моите родители, може и да се къса връзката някъде, не споря, факт е, че в малките болници има малко интензивни легла, да не говорим, че няма лекари - в Добрич мисля на предната вълна нямаше реаниматори - напуснаха , после смениха ръководството, привлякоха някой...има доста неразбории. Аз съм израстнала там и ми е болно...

# 12 965
Цитат
Извинявам се за off-topic-a.
Скрит текст:
Аз мисля, че съждението "такава им е работата на лекарите" е опростенческо и дори арогантно. Лекарската професия, била тя и по условие, твърде стресираща, не може да се упражнява до безкрайност в условия на висок стрес. Още повече, ако намаляването на последния зависи от промяна на човешкото поведение. За жалост нивото на уважение в България е на нивото на "средноразвита африканска държава" (цитирам българин, работил в Световната банка, когото познавах). Включително и към нашите лекари.

Астралина,
Защо в скрит текст, това трябва да се "закове" в началото на всяка следваща тема за Ковид, а  и не само.

# 12 966
  • в страната на чудесата
Лоша работа, Славена.
Проблемите в Добрич не са от вчера, ясно е. И въобще не виждам как биха се разрешили...

# 12 967
Bandit Queen я мисля - дано тя и близките й се опазят!
Че в Индия нещата са извън контрол в момента.
Доколкото разбрах, 30% от тестовете са положителни.

Скрит текст:
Ей, Богу, не ми го побира главата, как като имаме не един пример какво се случва, когато се оставим на "естествения ход на вълните", хората продължават да твърдят, че това е правилното! Тези хора чувство за самосъхранение поне нямат ли?

# 12 968
  • София
Много починали .Никога няма да ми се видят малко , де.
Много в интензивното . Тези хора са закъснели  да потърсят помощ ли??

В интензивно не се влиза, защото си закъснял, а защото болестта при някои протича тежко и води до смърт.
Дори тия някои да са милионери и още от ден 1-ви да са се набутали в болница за по-сигурно.

# 12 969
Хипократовата клетва се полага от всички лекари. Но не всички специалности са обвързани с толкова много смърт, като в момента от КОВИД.
Едно е да си очен, УНГ, дерматолог, друго е да си онколог, патоанатом.
Само, че в момента на всички се налага да се включат в пандемията, да се сблъскат с толкова много смърт
И не всички са подготвени за такова нещо.
Пандемии има на столетия веднъж.
Не е убедителен аргумент Хипократовата клетва.

# 12 970
Скрит текст:
Цитат
Хипократовата клетва се полага от всички лекари. Но не всички специалности са обвързани с толкова много смърт, като в момента от КОВИД.
Само, че в момента на всички се налага да се включат в пандемията, да се сблъскат с толкова много смърт

Каквито и клетви да са полагали, има чисто физически и психически граници и предел за всяко човешко същество,  включително и за лекари и мед. персонал.
И е абсурдно да си мислим, че те още дълго ще могат да продължат така.
То точно затова са локдауните в западните страни - защото освен всичко друго си пазят лекарите и мед. персонал и привличат такива специалисти от всякъде. И хич не ги интересува, че в по-бедните европейски държави и по тази причина остават с малко лекари и малко мед. персонал.

# 12 971
  • София
Аз също се присъединявам към мнението, че в театъра се спазват абсолютно всички мерки, най-малкото защото аудиторията е една, а в на Покахонтас заведението - съвсем друга. С малко мерки и дисциплина няма нужда да си променяме коренно начина на живот.
За мен нашите лекари правят каквото могат и се справят добре, предвид сринатата от години система. За една година се научиха в движение така, както и техните колеги на запад. Повече не можем да искаме от тях.

# 12 972
  • София

Пандемии има през няколко години, но са с различна тежест.
Хипократовата клетва има само символично значение.

# 12 973
Има ли някъде списък с лаборатории, които работят в неделя в София?

# 12 974
На мен пък ми стана интересно колко средно е заплатата на лекар в БГ? От онези дни ММ ми разправяше за негов познат, съвсем млад лекар в Пирогов, който взимал 4000. Аз даже и му спорих, че го е преметнал, защото все съм чувала, че заплатите на лекарите били мизерни. Пък 4000 не са много пари, но чак мизерни не са.. особено в страна със средна работна заплата 1400. Та чудя се тази сума наистина реална ли е, или са го излъгали? Колко средно взимат лекарите?

Общи условия

Активация на акаунт