COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 314 300
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 500
Според Вас дали индийският вариант ще се разспространи из целия свят месец май и м.юни да има четвърта вълна, предвид че това вече се случи с британския вариант.

# 13 501
  • в страната на чудесата
Според Вас дали индийският вариант ще се разспространи из целия свят месец май и м.юни да има четвърта вълна, предвид че това вече се случи с британския вариант.
Естествено. Нали вече е в Германия при непътували...

# 13 502
Слави може и да е преусмислил нещата с вируса. Ето какво е казал :"В момента съм в болничен. COVID-19 ме удари в кръста. Аз и без това, заради проблеми с крака, съм с патерица - сега още по-зле, но мисля, че нещата са по-добре. Това каза Слави Трифонов с включване на живо във фейсбук.
"Сега трябва да се възстановявам още време, но това е каквото е за всички, такива са обстоятелствата", допълни Трифонов." https://www.24chasa.bg/novini/article/9743882

Много интересно. А мнението за мерките дали го е променил?

# 13 503
Слави може и да е преусмислил нещата с вируса. Ето какво е казал :"В момента съм в болничен. COVID-19 ме удари в кръста. Аз и без това, заради проблеми с крака, съм с патерица - сега още по-зле, но мисля, че нещата са по-добре. Това каза Слави Трифонов с включване на живо във фейсбук.
"Сега трябва да се възстановявам още време, но това е каквото е за всички, такива са обстоятелствата", допълни Трифонов." https://www.24chasa.bg/novini/article/9743882

Едва ли. "... каквото е за всички, такива са обстоятелствата" звучи като "вирус има, всички ще го минем, нищо не може да се направи".

# 13 504
Да кажа за една съфорумка,която имаше нужда от техника/може да отиде спокойно мисля/.Вчера преди обед Технополис 1 -двама човека освен мен в др.край ;Техномаркет-аз и консултантите.Следобед Технополис 2-само аз,същото и в Техномикса.Това за „опасните”.Сутринта в Уникредит обслужващата без маска изобщо..

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 15:57 от reninel

# 13 505
И Австрия тръгва по пътя на Израел. До есента сигурно повечето държави ще си ваксинират желаещите, а те не са малко мисля и ще си продължат по-спокойно живота. Ние обаче...сякаш на заколение ни водят с тези ваксини. Който е решил и иска ще си сложи каквато държи ваксина мисля до лятото, обаче...това е минимален процент от населението у нас. Другите... ще търсят начини за документи по втория начин.
Бях писала преди и понеже не съм европейка уж, нещата все пак почват да се случват. Българите, ако така продължаваме не знам къде ще ходим, но и ще продължим агонията и загубите много дълго време. В чужбина и преди се пишеше, че ще искат и за работа такива паспорти, може би като минат всички групи ще разпуснат всичко и вече каквото-такова , всеки ще направи избор за себе си и обществото-работа, излизане, пътуване... То става почти безпредметно ваксината у нас, ако няма поне едно 70% ваксинирано население, защото и тези с ваксините ще се разболяват така повече, не знам вече.. то нашето.. Предполагам, че след време ще се иска само с ваксина да се влиза, без разни тестове и т.н. Те няма да допуснат да влизат хора без ваксина да им се мотаят и заразяват.

"Австрия ще приложи своята зелена карта за имунитет срещу коронавирус, предоставяйки на ваксинираните хора достъп до барове, ресторанти и събития до 19 май.

Австрийският пропуск за имунитет – наречен „зелен пропуск“ след подобна идея в Израел, ще бъде пуснат в действие до 19 май, когато страната излезе от националния локдаун.

Австрия ще представи пропуска, преди подобна идея да бъде въведена на ниво ЕС, което означава, че за повечето австрийци той ще бъде въведен на етапи.

Картата ще позволи специални привилегии за хора, които са били напълно ваксинирани, както и за тези, които са прекарали вируса наскоро и които имат отрицателен тест.

Въпреки че проектът се разработва и на европейско ниво, австрийският канцлер Себастиан Курц е един от основните му защитници.

На пресконференция на 26 април Курц заяви, че иска Австрия да бъде „пионер“ в този план.

Курц също посочи, че Австрия ще има готов план през следващите седмици и не иска да чака ЕС, преди да го приложи."
https://durjavnik.bg/2021/04/27/93438/avstria-vavezhda-zelen-pas … pwzfY5DphLaUWBwVU

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 09:27 от Анонимен

# 13 506

Едва ли. "... каквото е за всички, такива са обстоятелствата" звучи като "вирус има, всички ще го минем, нищо не може да се направи".
И на мен така ми звучи. Дано пък да не е това. Може и да е имал в предвид, че и той като много други минаващи през вируса не прави изключение.

# 13 507
  • Индия/България
ДЕЛХИ:    канал  NDTV - прясно видео от вчера за скритата смъртност в страната. Има дoста непреведен хинди, но като цяло се разбира от субтитрите,  предполагам ще е интересно да се види "цветущата" картинка. Само за периода 18-24април в столицата има 1 158 нерегистрирани смъртни случая. Коментират, че средностатистическият минимум на неотчетена смърт по градовете е 50случая/ден, което е  неколкократно по-ниско от реалният минимум в страната, тъй като в това число не влиза един съществен дял на починалите по домовете, починали по  изоставените и изостанали региони (вкл джунгла, планински местности, племенни общности);  прикрита смърт заради предразсъдъци; детска смърт от неустановен Ковид ; смърт при отритнатите  най-ниските касти от Ковид, които са оставени на произвола на съдбата и тн.  В момента горят трупове по улици и паркове, което прави още по-непосилно реалното отчитане на смъртните случаи. Лекарите нямат физическа възможност да ги  отчитат. Видях как ги "мятат"  директно на близките. Никой няма време да пише протоколи. Хората са принудени да си извозват роднините в рикши и директно да ги кремират, буквално където сварят Sad   Някои от тях дори няма кой да ги кремира и остават директно извън статистиката. Скоро няма да има и лекари , както е тръгнало- тълпите са обезумели, нахлуват в болниците и на целия хаос отгоре, налитат на бой, заради това, че не могат да спасят болните и положението, което сами си докараха.
https://www.ndtv.com/video/shows/reality-check/second-covid-wave … den-deaths-584113

Тесла, здравей ! Smiley "Урочаса" ни ти последния път, да знаеш ..Ситуацията е пълна катастрофа, но въобще не е виновна само двойната мутация. Тук е пълен батак и неглижиране на мерките  отвсякъде.
   По-късно, дано ми остане време, ще пусна едно резюме на интересно интервю с д-р Сумитра Дас , шеф на един от екипите,  секвенирали генома на мутациите в Индия и негови колеги  относно 3те индийски мутации, циркулиращи в момента и разликите между тях. В момента проучват варианта с тройна мутация, част от която е Е484К, дето била имуноескейпваща .. Естествено медиите пак гръмнаха с истерични новини, но засега нямало страшно според специалистите.

Дам, спомням си, че дори се твърдеше, че в Индия имало стаден имунитет...
Лили, в Мумбай още я пеят тая мантра. Преди дни, когато Делхи ги задмина  по всички параграфи и пресата гръмна със заглавия "Делхи е на колене", пак се намериха ред  мумбайски величия да се потупат горделиво с мотото за стадния имунитет. Но в Индия предстоят избори , та... "Корона чао" си беше планувано отдавна.  И стадният имунитет също. Ще има да си развъждат стадото и мутациите...

Последна редакция: ср, 28 апр 2021, 12:41 от Bandit Queen

# 13 508
UK
Еднократна доза коронавирусна ваксина може да намали предаването на вируса в домакинството до 50%, показва проучване.

Онези, на които е дадена първа доза от ваксините Pfizer или AstraZeneca - и които са се заразили 3 седмици по-късно - са били между 38% и 49% по-малко склонни да предадат вируса, отколкото неваксинирани хора, установи PHE.

Здравният секретар Мат Ханкок определи резултатите от проучването като "страхотна новина".

Той призова "всички да си вземат ваксините веднага щом получат право".

В проучването защитата срещу Covid се наблюдава от около 14 дни след ваксинацията, независимо от възрастта на случаите или контактите.

Констатациите са „обнадеждаващи“, но е важно хората да продължат да се държат така, сякаш имат вируса, „практикуват добра хигиена на ръцете и следват насоките за социално дистанциране“.

Домакинствата са високорискови условия за предаване, което означава, че проучването предоставя ранни доказателства за въздействието на ваксините за предотвратяване на последващо предаване.
https://www.bbc.co.uk/news/health-56904993

# 13 509
От днес доколкото видях, в УК ваксинират 42+.

# 13 510
Не е сигурно и че повишенага смъртност в Индия се дължи на техния мутант.

Световната здравна организация  все още не е класифицирала варианта корона B.1.617, който се появява в Индия като „тревожен“.  Организацията наблюдава варианта на вируса и предупреждава да не се правят прибързани заключения.  Засега не е ясно до каква степен вариантът е отговорен за бързото нарастване на случаите в Индия.  Освен това не е ясно дали той предизвикват по-тежки болестни процеси и по този начин водят до по-висока смъртност.  Като „тревожен“ СЗО досега е определила така наречения британски вариант (B.1.1.7), варианта, открит в Южна Африка (B.1.351) и варианта открит в Бразилия (P.1).  Предпоставката за тази класификация е, че вариантите се разпространяват по-лесно, причиняват по-сериозни заболявания, избягват имунната система.

Учените посочват, че много фактори играят роля в драматичната ситуация с инфекцията в Индия. Много хора живеят заедно в много ограничено пространство, често при хигиенно лоши условия.  Освен това в големи части на страната няма ограничения за контакт.  Много хора се събраха незащитени по време на религиозни ритуали.  Дори по време на предизборни кампании маски често не се носеха. 

https://www.tagesschau.de/inland/gesellschaft/indischevariante-101.html

# 13 511
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
И преди ковид погребенията в Индия са на клади - сега увеличават броя им.

Изгарянето на трупове не е следствие от ковид.

Дано да няма толкова невежи, които да си мислят така.
Това невярно тълкувание, може да изопачи всяка новина

А какво е вярното тълкуване?

Това, което си написала, по- нагоре
В техните хиндуистки религии, изгарянето  е единствения начин при погребалните ритуали.
Не се изгарят тепърва, заради Ковида

Ето за лекарството...извинявам се, че ползвам Гугъл преводач, но не ми се пише

PFIZER INITIATES PHASE 1 STUDY OF NOVEL ORAL ANTIVIRAL THERAPEUTIC AGENT AGAINST SARS-COV-2

Tuesday, March 23, 2021 - 11:00am

In-vitro studies conducted to date show that the clinical candidate PF-07321332 is a potent protease inhibitor with potent anti-viral activity against SARS-CoV-2
This is the first orally administered coronavirus-specific investigational protease inhibitor to be evaluated in clinical studies, and follows Pfizer’s intravenously administered investigational protease inhibitor, which is currently being evaluated in a Phase 1b multi-dose study in hospitalized clinical trial participants with COVID-19
Protease inhibitors bind to a viral enzyme (called a protease), preventing the virus from replicating in the cell. Protease inhibitors have been effective at treating other viral pathogens such as HIV and hepatitis C virus, both alone and in combination with other antivirals. Currently marketed therapeutics that target viral proteases are not generally associated with toxicity and as such, this class of molecules may potentially provide well-tolerated treatments against COVID-19.

Google Translate:

PFIZER ИНИЦИИРА ФАЗА 1 ИЗСЛЕДВАНЕ НА НОВИЯ ОРАЛЕН АНТИВИРАЛЕН ТЕРАПЕВТИЧЕН АГЕНТ ПРОТИВ ТОРС-COV-2

Вторник, 23 март 2021 - 11:00 ч

Проведените до момента проучвания in vitro показват, че клиничният кандидат PF-07321332 е мощен протеазен инхибитор с мощна антивирусна активност срещу SARS-CoV-2
Това е първият перорално прилаган коронавирусен специфичен изследователски протеазен инхибитор, който е оценен в клинични проучвания и следва интравенозно прилагания изследователски протеазен инхибитор на Pfizer, който в момента се оценява във фаза 1b многодозово проучване при хоспитализирани участници в клинично изпитване с COVID-19
Протеазните инхибитори се свързват с вирусен ензим (наречен протеаза), предотвратявайки репликацията на вируса в клетката. Протеазните инхибитори са ефективни при лечението на други вирусни патогени като ХИВ и хепатит С, както самостоятелно, така и в комбинация с други антивирусни средства. Понастоящем предлаганите на пазара терапевтици, насочени към вирусни протеази, обикновено не са свързани с токсичност и като такъв, този клас молекули може потенциално да осигури добре поносими лечения срещу COVID-19.

Иначе, индийска мутация...аз очаквах да е преди бразилската

# 13 512
В Индия проблема е колапса на здравната с-ма

Хората търсят с връзки места в болниците за болните си роднини.
Болниците имат липса на кислород, заради увеличеното търсене.
Хората търсят с връзки бутилки кислород, лекарства, а съответно "черния" пазар процъфтява.
Изписват се недоизлекувани болни, за да се освободят легла за нови тежко болни.
Линейките, които преди ковид са пристигали 10-20мин, сега 12-14часа....

Властите в Индия превръщат влаковете в основни медицински заведения, тъй като болниците се пълнят и се отказва прием на пациенти .
Ето как изглежда вътрешността на един:

Скрит текст:

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 01:59 от Не се сърди, човече

# 13 513
При всички случаи ще се разпространи, само въпрос на време е... В Белгия са го установили при индийски студенти, а те щъкат навсякъде из Европа, има си ги в БГ. То изобщо може и да не дойде от тях, защото така или иначе пламне ли веднъж  Европа с индийски щам, няма кой да го спре да дойде и тук..

# 13 514
Гледах тъкмо стълпотворението пред РЗИ и "боя" за ваксини, както и слушах нескопосаните оправдания на служителката от РЗИ, нямам идея дали сте го обсъждали вчера. И пак нямам думи, губят времето на лл да чакат с часове за един флакон ваксина и обясяват, че лл били виновни. Аман от оправдания и липса на мислене и отговорност от страна на РЗИ, не можаха един график да направят. Всичката ни работа такава!

Общи условия

Активация на акаунт