COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 314 007
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 13 635
Ако някой мрънка чак сега, че го трият, значи не са го трили достатъчно в тема, в която на мен сигурно половината ми постове са изтрити. Вече и не протестирам, защото не виждам смисъл, Тесла и стария си профил изтри в знак на протест и пак нищо, така че...

Някой ще се съгласи с теб за разнообразие, но само донякъде, защото примиряването с всичко и вдигането на ръце ни е станало национален спорт и това до нищо добро не е довело досега... или поне аз не знам.

Не мога да следя всичко и дългите постове особено рядко ги чета, но ми е трудно да си представя Тесла точно, който е културен и търпелив до безобразие за какво може да го трият толкова, но това е понеже вероятно ми е бедно въображението, не за друго.

Айде почнаха да намаляват постовете в темата... Laughing

# 13 636
Общо поставени дози ваксина за 100 човека при държави с население над 1млн.

# 13 637
  • Bristol
Британците са поръчали още 60 милиона дози Пфайзер.
За момента са поръчали общо 100 милиона от Пфайзер, 100 от АЗ и само 17 от Модерна.
Има и други ваксини поръчани, но още не са минали пълно одобрение и за момента не се прилагат.

Последна редакция: чт, 29 апр 2021, 12:42 от Merry

# 13 638
# 13 639
Коментара е към статията, цитирана в края на поста.

Коментарът ти няма никакъв смисъл, а на сайта на ЕС, към който e линкът, е обяснена разликата между двете процедури за одобрение.

Вече ти обясних, че това кой каква стратегия формално се е съгласил да спазва в дадена ситуация няма никакво отношение към самите процедури, които са задължителни за всички членове на ЕС.

# 13 640
Вчера в Германия са ваксинирали повече от 1 100 000 човека. Досега дневният рекорд беше към 780 000.

https://www.n-tv.de/newsletter/breakingnews/Neuer-Impfrekord-Meh … icle22522616.html

Германците бавно и трудно набират скорост, но после нямат стигане. 😁
Снощи в центъра на Кьолн на един паркинг видях Drive In тест център. Спираш, бъркат ти в носа, на изхода вземаш резултата. Дано да почнат и да ваксинират по този начин.

# 13 641
Падат и последните ограничения Simple Smile
След като вече има публика по стадионите и отварят дискотеките от събота отпада и сутрешният коридор за пазаруване за възрастни.

# 13 642
Според собственика на Бионтех Угур Сахин, ваксината на компанията може да бъде одобрена за деца само след седмици и по този начин много по-рано от очакваното.  Още през юни ваксината може да бъде одобрена в ЕС за деца от дванадесетгодишна възраст, а през есента за всички по-малки деца на възраст от шест месеца.  Според Сахин, в сряда ще кандидатстват за одобрение на ваксината за деца на 12 години.  Одобрението обикновено отнема няколко седмици.

https://www.n-tv.de/panorama/Erstmals-mehr-als-eine-Million-Mens … icle22522616.html

Хич да не ви пука от триенето, пишете. Обикновено четат, съответно трият, много след като всички сме прочели. Добрата новина е, че трият и еднометрови изражения на логорея на паникьосани, но иначе напълно ваксинирани хора.

# 13 643
  • София
Че те тия коридори първи трябваше да паднат. Разхлабването на мерките у нас е в последователност, която дори и Мангъров не може да измисли...

# 13 644
  • София
В Калифорния са започнали изпитвания на Пфайзер и върху по-малки деца - https://dariknews.bg/novini/sviat/covid-vaksina-i-za-deca-imuniz … e-v-sasht-2269004
Всъщност, може и Модерна да е.

# 13 645
Че те тия коридори първи трябваше да паднат. Разхлабването на мерките у нас е в последователност, която дори и Мангъров не може да измисли...
Факт. Той би бил доста по-последователен.
На фона на цялото това отпускане, учениците 5-12 клас продължават да учат по график поне до 28.05. като минимум два випуска във всеки един момент ще са онлайн пред компютрите.
Много опасно се оказа това училище, не ги пускат там и това е. Логика и обосновка - нула. Защото могат и защото така, пък.

# 13 646
  • sofia
След като вече има публика по стадионите и отварят дискотеките от събота отпада и сутрешният коридор за пазаруване за възрастни.

А също и ограничението за работа на кръчмите до 23 часа...

# 13 647
  • Пловдив

а университетите ще отворят ли присъствено?

# 13 648
Много опасно се оказа това училище, не ги пускат там и това е. Логика и обосновка - нула. Защото могат и защото така, пък.
Toва го обясни на тъпите американци които от 1 година са със затворени училища.

# 13 649
Американците по нищо не се различават от нас и повечето не спазват каквито и да е мерки. Племенничката ми е родена и живее отвъд океана. Студентка е и живее в кампуса, като и работи към него. Тя се пази много, на дистанционно са, но се е хванала за главата. Още есента масово се бяха натръшкали от сбирки по стаите и апартаментите на кампуса. Скоро ми се оплакваше отново. Имат басейн, който трябва да работи с намален капацитет и с предварително записване на часове. Но се нагъчкани като сардини в консерва в пъти над разрешено то. Тя не успяла да се справи с тях и се обадила на началството.
Защо мислите в източна Азия са добре? Защото никой дори не помисля да заобикаля забрани и ограничения.

Общи условия

Активация на акаунт