COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 599
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 395
Проф. Гетов: Ваксините изграждат по-дълъг и по-траен имунитет от преболедуването

https://novini.bg/zdrave/bolesti/649775

# 1 396
Ако стане така и с приложението за записване, според мен накрая ще отпадне всякакъв ред и ще се върнат зелените коридори без записване и това е.

# 1 397
Абсолютно сериозно. И аз се изненадах. Лекарката, която ме преглеждаше каза, че по списък сутринта са започнали със 145, до 15.00 ч. са дошли 70 човека.

А отишлите са чакали близо 2 часа на студа, въпреки че са били с часове. Не са се спазвали. Та всичко е ....

# 1 398
Цитат
Същата история и при мен от снощи 19,30.Сега какво?
Според мен имате направена резервация за час. Има една отметка в платформата която най вероятно сте чекнали за връзка с вас чрез e-mail вместо SMS. Затова не сте получили код. E-mail не функционира, нямам нищо получено в пощата.
Там е работата,че изобщо не вписах е-майл.И аз се надявам,че имам резервация и в деня и определният час,отивам.На място ще видим.Благодаря за съпричастността!Предполагам,че днес е имало свободни часове,защото някой хора не искат да се ваксинират с АЗ.Вчера мои познати уж със записан час във ВМА са ваксинирани два часа по-късно.Очаквали са добра организация,защото са от изборна комисия.Нищо подобно,хаос и скандали,изнервен персонал и пациенти.

# 1 399
Майка ми си направила антиген тела и е положителен. Платила 35 лв. Осигурена е. Плащат ли се, щото личната я пратила.

За Силистра става дума.

# 1 400
Наш приятел, самотен баща на 38, нямаше 80 кг. Работещ, без заболявания в списъка на рисковите за корона си остана на 38.

Чиста лотария е това кой как го кара. Братовчедка на мъжа ми, здрава, слаба, спортуваща непушачка, почина също на 38. Майка и, на 60+, пушачка, с доста излишни килограми и куп болести, го изкара с една хрема. Колежка, която е поне 120 кг, и с диабет, нямаше да разбере, че е болна, ако не бяха тестовете от работодателя, мислеше, че просто я боли глава. Но друг колега, на 20+, здрав и слаб, лежа две седмици в болница на кислород. Приятелка на баба ми, на 80+, е минала леко на домашно лечение, а детето на моя приятелка, на 6, стигна до болница и остана с проблеми в белия дроб. Това му е най-гадното на този вирус, гаранция няма за никого и никой не знае предварително какъв билет ще изтегли.

# 1 401
Прясно от проф. Кантарджиев: професорски илач за профилактика на вируса - лимон със сода. Ако утре изчезнат лимоните, да не се чудите Grinning

# 1 402
Това не шупва ли в комбинация ?

Откакто от Пирогов препоръчаха тиквено семе, си купувам тиквен тахан. Но аз си папкам тахани.
В състава на тиквеното семе наистина има един куп елементи, които ги изписват за лечение на ковид.

# 1 403
Калифорнийският вариант на COVID-19 вече върлува в Европа

Вариантът B.1.427 / B.1.429 на SARS-CoV-2, по-известен като калифорнийски вариант - и наречен „дяволът“ (El Diablo) от един от неговите откриватели, е вече в Европа и по-конкретно – в Испания, Великобритания, Дания, предава "Дарик"

https://novini.bg/sviat/eu/649796

# 1 404
Кантарджиев вече се чудя дали различни фирми не му предлагат хонорари.. лимони със сода, гаргара, различни имунистимуланти и още 100 тъпотии изръси тоя човек! Иначе пък така да го харесвам, сладур е като човек.

# 1 405
Е, да, забавен е, ако не беше тъжно и страшно, щеше да е много смешно

# 1 406
Отдавна Кантара не ми е забавен, не казва и много нови неща които са неизвестни  + глупостите. Най-новият рефрен е, че понеже това било британскията щам и бил много заразен нямало да има ефект от мерки като затваряне на ресторанти. Да не говорим, че ако се прави на експерт е в грешка защото професорът по вирусолгия ясно обясни, че тоя вирус няма щамове а варианти.

# 1 407
http://epicenter.bg/article/Matematikat-Lachezar-Tomov-s-mrachna … MtyDTEmi4VdS93xyA

Математикът Лъчезар Томов с мрачна прогноза: Над 250 починали от ковид за ден по изборите

Това пише във Фейсбук математикът Лъчезар Томов.

"При децата скоростта на нарастване на случаитe в относителен план е най-висока и от седмица изпреварва тази на техните родители. С връщането на гимназистите виждаме отново движение на епидемията от училище към домовете, тъй като в гимназиите се тества повече".

"Четиринадесетдневната заболеваемост на 100 000, която изчислявам аз, е малко по-висока от официалната, заради актуализирания брой хора (рекорден брой починали миналата година). Прогнозата за тази заболеваемост за следващите три седмици е показана при запазване на текущия R=1.1954", пише още Томов.

"Ще видим дали ръстът на леталитета е временен феномен, или това е ефект на британския вариант.

Ако това е така, прогнозите, които правихме са силно занижени, а те дават текущо 250 нови смъртни случаи на ден до 10 април", завършва той.

# 1 408
  • София
Проф. Кантарджиев:
"Представяте ли си, ако Мангъров се бе появил през 80-те - сега всички щяхме да сме позитивни за СПИН. Защото нали това беше идеята? Да се заразим всички и да върнем нормалното. Не е добре, когато искаш да върнеш нормалното с ненормални идеи", обяви проф. Кантарджиев."
Разбира се, макар и силна иронията, е казано добре тук, малко в стила на другия, дето само лае.

Той изрази надежди, че от следващата година този вирус ще придобие само сезонен характер. "Това обаче не трябва да ни притеснява, защото ще бъдат направени ваксини, които биха могли да ни предпазят от сезонен грип и COVID-19", смята още Кантарджиев.
Тук, разбира се, повтаря успокоителния рефрен от миналата година и олеква, за съжаление. А, ако забием в света с български щам, дето и третите дози/бустери заобикаля, тогава професора ще се върне на ракийцата, за вътрешна дезинфекция, убеден съм.

# 1 409
Стратегията на правителството обаче реално по нищо не се различава от тази на мангъров.

Общи условия

Активация на акаунт