COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 317 172
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 410
🔺Заразените деца имат значително по-високо количество на вирусни частици в дихателните пътища, отколкото възрастните според Масачузетската обща болница (MGH) към Харвардския университет и детското ѝ отделение.
🗣⚠️Преносимостта или рискът от заразяване са по-големи при наличие на повишени количества вирусен товар. И дори когато децата проявяват симптоми, типични за COVID-19, като треска, хрема и кашлица, те често се припокриват с общи детски заболявания, включително грип и обикновена настинка, в следствие на което правилното диагностициране на CoVID-19 е наистина затруднено.
‼🦠Децата не са защитени срещу този вирус и не трябва да бъдат изключвани като потенциални разпространители, според д-р Алесио Фасано, директор на Мукозния имунологичен и биологичен изследователски център в MGH.
https://news.harvard.edu/…/looking-at-children-as-the…/

# 1 411
След като Италия отложи изборите си, също и Финландия отлага своите, нищо, че има едни от най-добрите показатели в Европа.
Осем от девет партии са били да се отложат изборите.
Тук как си представяте да се съберат от Изправи се Мутри вън, Няма или има такава държава с останалите и да го направят за да не се застрашава здравето на хората.

# 1 412
  • на пъпа на Златията
Това не шупва ли в комбинация ?

Откакто от Пирогов препоръчаха тиквено семе, си купувам тиквен тахан. Но аз си папкам тахани.
В състава на тиквеното семе наистина има един куп елементи, които ги изписват за лечение на ковид.
Като сложиш и малко захар , направо газирана лимонада .
Добре де , защо го хокате  Кантарджиев като един от добрите кардиолози в "Токуда"  също препоръчва гаргара със сода . Що да  не си направим по една вкусна лимонада  ?

Последна редакция: сб, 06 мар 2021, 21:18 от rorik

# 1 413
  • Пловдив
Утре при Георги Любенов - Петър Велков и Лъчезар Томов.

# 1 414
Финландия отлага местните избори за 13 юни поради увеличеното разпространение на вируса. Изборите щяха да се проведат на 18 април.

Съобщението от министъра на правосъдието Анна-Мая Хенриксон  дойде на пресконференция в събота следобед, съобщава Yle.

Непосредствената причина е, че Институтът за здравеопазване и социални грижи публикува предупредителен доклад в петък, според който в средата на април се очаква увеличение на новите случаи.

- Вчера сутринта . . . Все още си мислех, че изборите ще се проведат през април, но докладът промени всичко, казва Анна-Мая Хенриксон.

От понеделник Финландия влиза в триседмично заключване, за да се намали разпространението на британската мутация. В момента страната отчита межди 500-700 случаи на ден.

# 1 415
  • София
Оууу и двамата при Любенов, тва ще е драма от класа.

# 1 416
  • София
Проф. Кантарджиев:
"Представяте ли си, ако Мангъров се бе появил през 80-те - сега всички щяхме да сме позитивни за СПИН. Защото нали това беше идеята? Да се заразим всички и да върнем нормалното. Не е добре, когато искаш да върнеш нормалното с ненормални идеи", обяви проф. Кантарджиев."
Разбира се, макар и силна иронията, е казано добре тук, малко в стила на другия, дето само лае.

Той изрази надежди, че от следващата година този вирус ще придобие само сезонен характер. "Това обаче не трябва да ни притеснява, защото ще бъдат направени ваксини, които биха могли да ни предпазят от сезонен грип и COVID-19", смята още Кантарджиев.
Тук, разбира се, повтаря успокоителния рефрен от миналата година и олеква, за съжаление. А, ако забием в света с български щам, дето и третите дози/бустери заобикаля, тогава професора ще се върне на ракийцата, за вътрешна дезинфекция, убеден съм.

Цялото интервю беше една пародия. Водещата, почти полегнала, с морен глас задава въпроси. Кантарджиев се хили като на цирк. Аз да говоря за щамове, дето не разбирам, добре. Ама професор и член на НОЩ да ми говори за щам, а не мутация? Нали се предполага, че е специалист. А и споменаването на Мангъров и спин не е съвсем коректно, защото спин не е респираторна инфекция. И като няма проблеми със заведенията, защо ги държаха досега затворени?

Да каже сега каква ракия препоръчва.

# 1 417
Днес голямо внимание отделихте в темата на Кантарджиев, пък той нито е казал, нито е направил нещо за коментиране. Това се нарича изместване на обществения фокус от важните неща.

В САЩ
Ваксинация пред вратата ви?
J&J бързо стимулира нови начини за разпространение на ваксините
Само за няколко дни държавните агенции и доставчиците на здравни услуги обявиха планове да експериментират с различни начини за прилагане на дози.
„Това е едно от най-добрите приложения за ваксината„ Джонсън и Джонсън “, заяви кметът на Ню Йорк Бил де Блазио на брифинг тази седмица, където описа плановете да посвети голяма част от заделеното в града на мобилни клиники, насочени към домашни възрастни хора.

Длъжностни лица в щати, включително Айдахо, Мериленд, Масачузетс, Минесота и Вашингтон, заявиха, че планират подобни програми, но все още не са ги стартирали, тъй като дозите тъкмо пристигат.
https://www.nbcnews.com/news/us-news/jj-vaccine-door-new-shot-sp … -outreach-rcna358

# 1 418
В САЩ
Само за няколко дни държавните агенции и доставчиците на здравни услуги обявиха планове да експериментират с различни начини за прилагане на дози.
„Това е едно от най-добрите приложения за ваксината„ Джонсън и Джонсън “, заяви кметът на Ню Йорк Бил де Блазио на брифинг тази седмица, където описа плановете да посвети голяма част от заделеното в града на мобилни клиники, насочени към домашни възрастни хора.

Длъжностни лица в щати, включително Айдахо, Мериленд, Масачузетс, Минесота и Вашингтон, заявиха, че планират подобни програми, но все още не са ги стартирали, тъй като дозите тъкмо пристигат.
https://www.nbcnews.com/news/us-news/jj-vaccine-door-new-shot-sp … -outreach-rcna358
Този начин на ваксиниране може да има доста драматичен обрат в България...повече от досегашните.

# 1 419
Това не шупва ли в комбинация ?

Откакто от Пирогов препоръчаха тиквено семе, си купувам тиквен тахан. Но аз си папкам тахани.
В състава на тиквеното семе наистина има един куп елементи, които ги изписват за лечение на ковид.
Между другото тиквеното семе го дават при паразити... малкия наскоро имаше.
Дали има връзка с Инвермектин?

# 1 420
Майка ми си направила антиген тела и е положителен. Платила 35 лв. Осигурена е. Плащат ли се, щото личната я пратила.

За Силистра става дума.

Бъркате терминологията. Има антигенен тест и тест за антитела.
 Личният лекар не може да издава направление за нито един от двата.
 Безплатен антигенен тест (от носа) се прави единствено в РЗИ, в ковид зоните на държавните болници и в ковид зоните на ДКЦ при наличие на симптоми и представяне на амбулаторен лист от извършен преглед при личен лекар, където е GP-то изписва с думи изрично, че насочва пациента за антигенен тест.
 Безплатен тест за антитела не се извършва.

# 1 421
Аз що лимони със сода и джинджифил съм изяла по друг повод, не трябваше да припарва вирус до мен.
Не се заблуждавайте с такива неща.

И за сведение на Поли, леко го изкарах, за болница не съм си помислила, нито за изследвания, снимки и прочие.
Без кашлица, хрема и други проблеми.

Което не значи, че съм спряла да се пазя.
Даже ще се ваксинирам.

# 1 422
Леко е било заради содата и джинджифила.

# 1 423
  • София
След като Италия отложи изборите си, също и Финландия отлага своите, нищо, че има едни от най-добрите показатели в Европа.
Осем от девет партии са били да се отложат изборите.
Тук как си представяте да се съберат от Изправи се Мутри вън, Няма или има такава държава с останалите и да го направят за да не се застрашава здравето на хората.

По какъв начин изборите застрашават здравето на хората?

# 1 424
Скрит текст:
Днес голямо внимание отделихте в темата на Кантарджиев, пък той нито е казал, нито е направил нещо за коментиране. Това се нарича изместване на обществения фокус от важните неща.

В САЩ

Снощи в метрото (нюйоркското) имаше екран, рекламиращ ваксините - че са безопасни, ефективни и последното го забравих.

Ето линк към ваксинационната кампания на щата Ню Йорк - https://covid19vaccine.health.ny.gov/frequently-asked-questions-0

Засегнати са въпросите:
1. Бременна съм или възнамерявам да забременявам.
2. Трябва ли да имам негативен тест преди ваксиниране?
3. Възстанових се от ковид. Трябва ли да се ваксинирам?

Предполагам се досещате какви са отговорите на тези въпроси.

По отношение на платформата в България за насрочване на дата и час за ваксиниране: резервирах за майка, татко и брат ми. На всичките посочих предпочитан начин за обратна връзка чрез телефон. Резултат: майка получи потвърждение по и-мейл, брат ми - смс, татко - нищо.

Успях да вляза чрез линка от потвърждението от последната стъпка, в URL-а на който се съдържа кода за потвърждение и ЕГН, така че поне се успокоих, че всеки един от тях има потвърждение (това за някой, ако се чуди дали е резервирал успешно)

Общи условия

Активация на акаунт