COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 313 747
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 010
  • София
И ние така ще даряваме и ще даряваме ...
Ама първо трябва да ни ги доставят.
Доставили са ни 500 хиляди АЗ, а сме поръчали 4 милиона.
Както вървят нещата , повече от 2 милиона българи трудно ще се съгласят да се ваксинират, така че ще имаме над 10 милиона за даряване, а някои потребители тук даже мрънкаха защо не сме поръчали 35 милиона дози, колкото ни се полагали Simple Smile
Не, не си разбрал. Не сме поръчали и затова не получаваме навреме. Сметни колко ваксинирани можеше да има от Нова година до днес ако не чакахме да ни изпращат по милост. И освен това няма да даряваме, защото есента или зимата ще си слагаме бустери, та ще ни трябват още и още, и не само тази година. Отделно и тези под 18, когато се разреши да се ваксинират ще добавят бройка.

# 14 011
Aз пък съм ЗА задължителната имунизация тъй като много хора си измислят някакви глупави оправдания за да не се ваксинират като смятат, че тях това не ги засяга и разчитат на някакъв хипотетичен "стаден имунитет".

# 14 012
  • София
Aз пък съм ЗА задължителната имунизация тъй като много хора си измислят някакви глупави оправдания за да не се ваксинират като смятат, че тях това не ги засяга и разчитат на някакъв хипотетичен "стаден имунитет".
Със задължение няма да ги ваксинираме, а само ще набъбнат фалшивите имунизации. Да не говорим, че при 2% ваксинирани с две дози, подобно нещо е безсмислено напълно. Ще се ваксинират хората.

# 14 013

Прав си.
Но веднага ще ти скочат с обвинения във фашизъм.

# 14 014
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Имам приятел с погребално бюро. Каза, че мургавите рядко карат ковид с фатален край.

От къде знае?
Те повечето не влизат в болница от страх

# 14 015
Прав си.
Но веднага ще ти скочат с обвинения във фашизъм.
Фашизъм ама не мрънкат като забодат 10 вида ваксини на новородени нали?

# 14 016
Каквито и да са малцинствата, все пак дано не ги насилват и експериментират с тях.
Просто да се говори за малцинства е идиотско, за не река расистко. Това имам предвид. Иначе би било чудесно да ваксинират и маргиналните групи, защото при тях е най-висока смъртността по неофициални данни, а е и логично.
Разбирам антифския ви плам, ама маргиналите ги знаем, кои са по думите на правителството - онези, които не са на държавна заплата или трудов договор, но внасят осигуровки.

# 14 017
Не, не си разбрал. Не сме поръчали и затова не получаваме навреме. Сметни колко ваксинирани можеше да има от Нова година до днес ако не чакахме да ни изпращат по милост. И освен това няма да даряваме, защото есента или зимата ще си слагаме бустери, та ще ни трябват още и още, и не само тази година. Отделно и тези под 18, когато се разреши да се ваксинират ще добавят бройка.

Бояна, ваксините имат срок на годност, мисля за ваксината на АЗ беше 6 месеца. Така че няма смисъл да се трупат на склад, особено и когато няма много желаещи за тази вакисна. По-добре да се даряват веднага, за да влязат в употреба.

Преди няколко дни четох, че в Малави са унищожили 16 000 дози от АЗ, заради изтекъл срок на годност.

https://bnr.bg/post/101454489/v-malavi-trabva-da-unishtojat-16-0 … i-iztekla-godnost

# 14 018
Любопитни данни от Италия:
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33176598/

През септември 2019 г. са открити антитела към SARS-Cov2 при 111 души от 959, които са участвали в някакви изследвания, свързани с рак на белия дроб.
Най-голям брой от хората с антитела са били от Ломбардия.
Наличие на IgM e засеченo към 3 септември 2019 г., което предполага, че вирусът е циркулирал още през м. август 2019 г.
Поне един пациент с наличие на антитела е имало в 13 региона.
Всички 111 души с антитела към SARS-Cov2 са били асимпоматични към момента на вземането на кръв за изследването.
Между ноевмри и декември 2019 г. общопрактикуващите лекари са започнали да докладват остър респираторен синдром при възрастни пациенти и такива с крехко здраве , започнали са докладват и атипични двустранни бронхити. Италианските рентгенолози тогава не са могли да разпознаят атипичната ренгенова "картина". Отдавали са го на по-сериозен сезонен грип.

В Париж  през декември 2019 г. също е потвърден положителен тест за Ковид - запазен секрет на пациент, който с кашлицата е отделял кръв.

Това означава, че вирисът е циркулирал вече поне в Италия и във Франция към края на 2019 г. - не пречи пак да е донесен от Китай, само че по-рано, отколкото се смяташе досега.

# 14 019
  • В заешката дупка
Онзи ден учени от deCode (компанията в Исландия, която секвенира всеки един случай и реално може да проследи веригата на разпространяване на заразата) представи проучване и анализ на данните от втората голяма вълна при нас. На тази база са разработили модел, според който по-бързо ще се постигне стаден имунитет в страната ако се промени плана на ваксинация. Т.е. предлага се сега след като вече са ваксинирани най-рисковите групи (възрастни и с придружаващи заболявания + рисковите професии), да се обърне реда и да почнат да се ваксинират най-младите или поне да се викат хората на случаен принцип. Причината е, че в Исландия всъщност младите най-много са допринесли за разпространението на вируса и ако те се ваксинират по-рано, това би допринесло и за по-ранното достигане на стаден имунитет. Главният ни епидемиолог каза, че ще разгледат и обмислят проучването и ако е нужно ще променят плана.

https://www.visir.is/g/20212103052d

# 14 020
И освен това няма да даряваме, защото есента или зимата ще си слагаме бустери, та ще ни трябват още и още,
И аз мисля по същия начин, затова няма как да станат задължителни. По-скоро ще дадат поне по една доза на възможно повече хора, за да не се натоварват болниците. И когато вече за здравеопазването короната не е такъв разход, хич няма да им пука искаш ли ваксина, не искаш ли. Но дотогава не знам колко време ще измине; по-малко от една година няма да е за съжаление.

# 14 021
Естествено, че ваксините имат срок на годност и са доста капризни на съхранение, но Бояна няма откъде да го знае.
Затова и щатите изведнъж решиха да дарят едни 20 милиона АЗ дето складират от януари и вече им наближава времето Simple Smile
До два, три месеца ще трябва да дарят още 20-30 милиона.
А ние по договор трябваше до април месец да сме получили над милион АЗ, а са ни доставили само 500 хиляди и то по милост както обича да подчертава Бояна, на която за сетен път трябва да й се обясни, че България е около 6 милиона население , а ние сме поръчали само 18 милиона дози , като джонсън дори е еднодозова и с нея ще имаме за ваксиниране на 10 милиона човека.
Дори и за кърмачета да я прилагат, ще има да даряваме милиони.

# 14 022
  • София

Бояна, ваксините имат срок на годност, мисля за ваксината на АЗ беше 6 месеца. Така че няма смисъл да се трупат на склад, особено и когато няма много желаещи за тази вакисна. По-добре да се даряват веднага, за да влязат в употреба.

Така е, но не забелязвам тук да се трупат. Те няма да пристигнат 10 млн по едно и също време, дори не е ясно кога и дали. Не забравяй, че АЗ е шведска ваксина, затова там имате в повече вероятно, а тук нищо не сме поръчали в повече за срок от типа на ей сега идват. По милост ни дават сега лятото, за да не изоставаме толкова много, че е срамно както сме част от ЕС. Всички останали милиони ваксини са въображаеми, нито са платени, нито са пристигнали, нито ще дойдат тази година. Все още имаме 2 млн души над 60 години, от които много малък процент са ваксинирани, а те са рисковите.

# 14 023
Ако някои от пишещите тук си мислят, че ако ни останат 2 милиона пфайзер и ще може да ги ползваме за бустер зимата, няма да стане.
Бустерите няма да имат нищо общо със сегашните ваксини.
Модерна и Пфайзер, вече тестват бустери, които са предназначени за африканския и бразилския вариант, които се очаква да са готови за боцкане най рано есента.. Ще излизат и други варианти и ваксините от версия 1 няма да са подходящи, затова и ЕС сключи предварителен договор за 2022 и 2023 за бъдещи разработки на пфайзер.
Тоест с ваксините на склад не става нищо.

# 14 024
  • София
Ако някои от пишещите тук си мислят, че ако ни останат 2 милиона пфайзер и ще може да ги ползваме за бустер зимата, няма да стане.
Бустерите няма да имат нищо общо със сегашните ваксини.
Модерна и Пфайзер, вече тестват бустери, които са предназначени за африканския и бразилския вариант, които се очаква да са готови за боцкане най рано есента.. Ще излизат и други варианти и ваксините от версия 1 няма да са подходящи, затова и ЕС сключи предварителен договор за 2022 и 2023 за бъдещи разработки на пфайзер.
Тоест с ваксините на склад не става нищо.
Ваксините са кът в цял свят. Как си представяш, че някой ни доставя 10 млн ваксини едновременно на нас точно, че и да ни стоят на склад...И то като сме поръчали не последни, а месеци след всички срокове. Тия ваксини ще са за внуците ни най-вероятно.

Общи условия

Активация на акаунт