COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 520
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 955
Таф,  копни текста, че не се отваря.
Като натисна публикуване , незнайно защо ми променя линка и добавя текст (рекламен спам). Много е дълъг, но ето няколко цитата
(авторката е Соня Момчилова, новият ПР на служебното правителство.):
Питам се с днешна дата, отвратена от милионите близки кадри с убождане, онагледяващи спасителното ваксиниране, ще спре ли някога този терор. Именно терор. Гнусно аутодафе от гледна точка на порасналата, според либералните критерии чувствителност на модерния зрител и консуматор на медийни продукти, който трябва да се съобразява с деликатността на всички малцинства, да приема гей паради, да чете редактирана политкоректно литература, да се смирява с черна Ан Болейн, а скоро, нищо чудно и с Отело албинос в холивудските версии, да гълта новинарската постистина и дийп фейка, конкуриращ автентичното отразяване на все по-неправдоподобната ни действителност.
......
Ще кажете, ама то като сте неграмотни антиваксърите, какво да ви правим? Писа ми един господин във ФБ, че ако искам да си джиткам из Европата ей го начина – боцкаш се като ербапите по телевизора и грабваш куфарите.
Аз на този господин хич и не се наемам да му обяснявам, че преди да се почувствам свободна да си джиткам по света ми е по-важно да знам. На първо време, от какво точно ме предпазва тази ваксина. Информация как въпросната микстура, доставяна с баничарки, ще ме опази от мутиращия Худини на вирусите, как ще ми гарантира, че няма да активира останалите ми заболявания, да отключи нови. Това ми е важно.
.....
Да не говорим какво казва медийният закон за рекламирането на търговски фармацевтични марки, които се повтарят хиляди пъти и ни се навират логата им катаминутно. Топят недоверието, като вещица на средновековна клада.
.......
В случая се прекали с мрака в прогнозите, а зрелището е само едно – смирени овце преминават през жигосване. Ако е за пред камерите и в едното и в другото рамо за по-сигурно, както видяхме, че показно ваксинираха един ентусиаст.
Тъпо, лаещо четириного в женски род.
Министъра и той от класа. Само Мангъров може да му стъпи на малкия пръст. Всъщност, Мангъров даже ми седи симпатичен, пред този.
Добре, че случаите намаляват. Не ми се мисли, какво щеше да е, ако чакахме на тези да взимат решения.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 00:29 от mmm75

# 14 956
Таф,  копни текста, че не се отваря.
Като натисна публикуване , незнайно защо ми променя линка и добавя текст (рекламен спам). Много е дълъг, но ето няколко цитата
(авторката е Соня Момчилова, новият ПР на служебното правителство.):
Питам се с днешна дата, отвратена от милионите близки кадри с убождане, онагледяващи спасителното ваксиниране, ще спре ли някога този терор. Именно терор. Гнусно аутодафе от гледна точка на порасналата, според либералните критерии чувствителност на модерния зрител и консуматор на медийни продукти, който трябва да се съобразява с деликатността на всички малцинства, да приема гей паради, да чете редактирана политкоректно литература, да се смирява с черна Ан Болейн, а скоро, нищо чудно и с Отело албинос в холивудските версии, да гълта новинарската постистина и дийп фейка, конкуриращ автентичното отразяване на все по-неправдоподобната ни действителност.
......
Ще кажете, ама то като сте неграмотни антиваксърите, какво да ви правим? Писа ми един господин във ФБ, че ако искам да си джиткам из Европата ей го начина – боцкаш се като ербапите по телевизора и грабваш куфарите.
Аз на този господин хич и не се наемам да му обяснявам, че преди да се почувствам свободна да си джиткам по света ми е по-важно да знам. На първо време, от какво точно ме предпазва тази ваксина. Информация как въпросната микстура, доставяна с баничарки, ще ме опази от мутиращия Худини на вирусите, как ще ми гарантира, че няма да активира останалите ми заболявания, да отключи нови. Това ми е важно.
.....
Да не говорим какво казва медийният закон за рекламирането на търговски фармацевтични марки, които се повтарят хиляди пъти и ни се навират логата им катаминутно. Топят недоверието, като вещица на средновековна клада.
.......
В случая се прекали с мрака в прогнозите, а зрелището е само едно – смирени овце преминават през жигосване. Ако е за пред камерите и в едното и в другото рамо за по-сигурно, както видяхме, че показно ваксинираха един ентусиаст.
Тъпо, лаещо четириного в женски род.
Министъра и той от класа. Само Мангъров може да му стъпи на малкия пръст. Всъщност, Мангъров даже ми седи симпатичен, пред този.
Добре, че случаите намаляват. Не ми се мисли, какво щеше да е, ако чакахме на тези да взимат решения.
В статия срещнах, че здравният министър е преоблечен Мангъров, ходи му това определение.

# 14 957
Доста дни минаха откакто всички мерки отпаднаха и дискотеките, ресторантите, и хотелите са изпълнени с хора без маски и дистанция. Добрата новина е, че въпреки това хоспитализираните, интензивните и умрелите продължават да намаляват. Дано тази тенденция да продължи. Явно наистина неотчетените преболедували са колкото си мисля и хубавото е, че те наистина не се заразяват повторно и не пренасят вируса.

# 14 958
Както казах новата вълна ще стартира юни средата най-късно. Не се заблуждавайте няма да е слаба защото не сме Израел или UK, скоро няма да се отървем. В момента сме доста по-зле от това което беше миналата година по това време с тази разлика че около 20% от населението има някаква защита.
@Cure както обикновено си се заблудил, защото трябва да си неадекватен ако смяташ, че ваксините с убит вирус са смислени вместо тези които ни се предлагат. Те тези които си мислиш са натурални са не по-малко ГМО от другите.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 01:39 от pehoko

# 14 959
Както казах новата вълна ще стартира юни средата най-късно.

Това как си го изчисли?

# 14 960
При един милион ваксинирани (досега) и милион и половина изкарали, ако не са и повече, не виждам потенциал за нови вълни.

Около мен са 80% хора от двата типа.

# 14 961
В момента съм в Португалия (те са на ниското на вълната) - маски навсякъде, алкохол се продава до 20.00, заведенията работят до 21.30. Това са им "облегченията".
Никой не роптае. Хората продължават да са притеснени.
20 починали на ден ги страдат.

Днес проверявах и статистиката за Литва (заради колега).
Около 600 заболели на 100 000, но единици починали на ден.
Няма как да не се запита човек какво се случва в нашите болници.

# 14 962
  • в страната на чудесата
И коя е грипната ваксина с убит вирус, която слагаш всяка година, Cure?

# 14 963
А мен ме е яд, че лъжат хората, прекарали ковид след първа доза да чакат 6 месеца. Това няма никаква друга причина освен липсата на достатъчно Пфайзер и Модерна при нас. Мен никой не ме е питал такива нещо и си сложих свободно втората доза в зелен коридор. Астра. Имам съмнения, че го изкарах три седмици след първа доза, когато го пипна голямата ми дъщеря, но не съм се тествала. Майка ми не може да си сложи втората доза Пфайзер, а на баща ми му сложиха втората АЗ. Ама и тя не ме слуша - ходила при личната да я налъже. Тя личната дози няма, още повече че първия път е ваксинирана другада, защото е умител и беше с ковид на датата на втората ваксинация.  Та така. Лъжат хората, както си искат.

# 14 964
  • София
На мен ми звучи съвсем логично. Веднъж си се ваксинирал с ваксина, след това си се "ваксинирал" с ковид, реално трета ваксина в скоро време не ти трябва.

# 14 965
  • Пловдив
Доста дни минаха откакто всички мерки отпаднаха и дискотеките, ресторантите, и хотелите са изпълнени с хора без маски и дистанция. Добрата новина е, че въпреки това хоспитализираните, интензивните и умрелите продължават да намаляват. Дано тази тенденция да продължи. Явно наистина неотчетените преболедували са колкото си мисля и хубавото е, че те наистина не се заразяват повторно и не пренасят вируса.

Покачването не става от раз, както се видя вече. И при двете по-силни вълни до сега, случаите се повишиха плавно, но стингнаха до критични нива. И двата пъти това ставаше след разпускане на мерки и събиране на хора на закрито. Сега поне много дейности се изнасят на открито и дано това да повлияе. Но това връщане в офисите изобщо не вдъхва оптимизъм.
Не съм сигурна, че ресторантите са пълни вътре. Поне моите наблюдения /без да ги посещавам/ са, че вътре има малко хора. Хотелите колко да са пълни в средата на май. Но и да са пълни, не знам доколко са фактор, всеки си е в отделна стая. Дискотеките със сигурност са фактор.
Обаче това, че преболедувалите са доживот защитени - все още ли някой вярва?

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 08:27 от marzeliva

# 14 966
Добре е, че нещата се нормализираха и овладяхме вълната.
Поддържаме вече около 6% положителни тестове при 20-25% при пика
Ваксинираме над 35 хиляди вече, при 5-10 хиляди преди месец, два.
За няколко дни хоспитализираните намаляха с около 700 човека и с над 5000 хиляди в сравнение с пика през април.
Все още обаче си мисля, че ако не бяхме правили избори във вихъра на пандемията, можеше да починат и да се заразят доста  по-малко хора.
Президентът имаше възможност да насрочи изборите за края на май и за всички щеше да е по-добре, но вече е минало.

# 14 967
  • София
Покачването и спадането върви с две-три седмици забавяне. Инкубационният период е между 3 и 10 дни да речем, може и малко повече, а през това време човек е заразител, после докато тръгнат другите да се разболяват пак трябва време, пък докато се развие клиничната картина, пък докато се реагира в статистиките само като карантина или като боледуване.

# 14 968
  • София
Не знам в колко информационно затъмнен балон трябва да живееш, за да вярваш,че веднъж преболедувалите не ги повтаря. То вече целият свят разбра, че няма такова нещо.
Колегите ми в Тайван вчера ми изпратиха фирмен имейл, че ги прибират пак хоум офис, вдигнала се е степента на опасност в страната и не разрешават събиране на закрито. А те го бяха преборили уж, последните 5-6 месеца животът им беше нормален. Изненадах се, не знам каква е ситуацията и защо така се е случило.

# 14 969
Аз имам много близък човек, който боледува два пъти. Първият път началото на ноември, после февруари-март пак. Като първият път човекът го е изкарал доста по-леко. Вторият път имаше симптоми близо два месеца и повече, че и пост ковид синдром. Не знам какво успокоение е, изкарването еднократно на вируса. Освен това са минали само три дни откакто свършиха дългата поредица почивни дни. Трябва още време да мине, винаги досега е било така. След няколко седмици период на затишие се започва покачването. Вирусът тлее и е един момент избухва пожар, постепенно и бавно.

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 09:33 от daisy12

Общи условия

Активация на акаунт