COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 511
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 940
  • София
У нас проблемът е, че неваксинирани са 99% от рисковите – възрастни и прочее. Затова ако не напреднем спешно с ваксинирането ще киснем поне още една година в ситуацията от предишната.
Иначе е прекрасно, че всички, които осъзнато и решително искахме да сме ваксинирани можахме. Ама и приятелите ми в почти всички други страни вече са ваксинирани – хора на около 40 и отгоре, та при добра организация и тук можеше първо да ваксинират рисковите, и после, т.е. сега, и нас.

# 14 941
  • в страната на чудесата
Ежедневно виждам хора, чакащи спутник, изумени от близостта на ваксината до АЗ и други, които ще изчакат, но не знаят какво. Уморена съм.

# 14 942
Тук на селото в момента малко хора са ваксинирани просто защото нямат възможност, но и доста не искат. Съседа вика 10 човека на ден ваксинирали в града, бащата се ваксинирал, майката на 60г+ не защото вика имала много болести ... логиката ми убягна.

# 14 943
Ежедневно виждам хора, чакащи спутник, изумени от близостта на ваксината до АЗ и други, които ще изчакат, но не знаят какво. Уморена съм.
Лично аз си чакам китайската Синовак. Нормална, традиционна ваксина, с убит истински вирус, каквато е и грипната ваксина която си слагам всяка зима. Искам си традиционната ваксина, а не разни ГМО експерименти.

# 14 944
Тук на селото в момента малко хора са ваксинирани просто защото нямат възможност, но и доста не искат. Съседа вика 10 човека на ден ваксинирали в града, бащата се ваксинирал, майката на 60г+ не защото вика имала много болести ... логиката ми убягна.
Защо ти бяга логиката, по същата причина, поради която някои хора не искат втора доза Астра, други не искат въобще ваксина.

# 14 945
  • София
Cure, в Сърбия май я прилагат на воля. Няма нужда да чакаш.

Аз пък знам за малки населени места, където изобщо им е трудно да се оправят с логистиката - как да се снабдят с ваксини. Иначе, имат някакви желаещи по места, но ходенето на ЛЛ до РЗИ в друг град явно си е затруднение.

# 14 946
https://duma.bg/kovid-nyama-da-svarshi-prez-lyatoto-preduprediha … ot-shtaba-n237420 Ковид нямало да свърши през лятото, предупредили Кунчев и Кантарджиев...Сменили са приказките.                                        
  "Проф. Тодор Кантдаржиев коментира, че ако ваксинацията върви с тези темпове, с които е в момента, до края на лятото може да създадем групов имунитет. Но при условие, че вирусът не мутира, все още носим маски на закрито, а затворените помещения се вентилират добре.

Според проф. Кантарджиев, въпреки тенденцията за спад на заразяването, трябва да продължим с това да не се събират много хора в затворено пространство, да има винаги проветрение и да се носят маски, ако човек контактува с други лица в това помещение.

У нас е потвърден британският вариант на вируса, за останалите – няма категорична инфомация, каза Кантарджиев. Той предупреди особено онези, които пътуват често, да знаят че всичко останали варианти на вируса са в държавите членки на ЕС и в Турция, въпреки крутите мерки, които се налагат там."

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 22:51 от daisy12

# 14 947
Скрит текст:
https://duma.bg/kovid-nyama-da-svarshi-prez-lyatoto-preduprediha … ot-shtaba-n237420 Ковид нямало да свърши през лятото, предупредили Кунчев и Кантарджиев...Сменили са приказките.                                        
  "Проф. Тодор Кантдаржиев коментира, че ако ваксинацията върви с тези темпове, с които е в момента, до края на лятото може да създадем групов имунитет. Но при условие, че вирусът не мутира, все още носим маски на закрито, а затворените помещения се вентилират добре.

Според проф. Кантарджиев, въпреки тенденцията за спад на заразяването, трябва да продължим с това да не се събират много хора в затворено пространство, да има винаги проветрение и да се носят маски, ако човек контактува с други лица в това помещение.

У нас е потвърден британският вариант на вируса, за останалите – няма категорична инфомация, каза Кантарджиев. Той предупреди особено онези, които пътуват често, да знаят че всичко останали варианти на вируса са в държавите членки на ЕС и в Турция, въпреки крутите мерки, които се налагат там."

И каква е връзката между болднатите? Или някой пак не знае какво говори...

# 14 948
Скрит текст:

И каква е връзката между болднатите? Или някой пак не знае какво говори...
Демек да се носят маски до достигането на групов имунитет. Поне аз така го разбирам.

# 14 949
Мангъров НЕ Е вирусолог, а инфекционист. Има сериозна разлика.
Колко сериозна е разликата? Това предполагам ще ти е интересно: "Д-р Томов е на 37 години, специалист по инфекциозни болести, началник на Инфекциозно отделение за лечение на пациенти с COVID-19 и главен секретар в УМБАЛ "Александровска"."

Последна редакция: чт, 13 май 2021, 00:21 от Анонимен

# 14 950
Мнението на новата ПР-ка на правителството за ваксините. Не знам как това ще се върже със сериозна комуникационна кампания.https://mobile.frognews.bg/article/209603/

Последна редакция: ср, 12 май 2021, 23:45 от TafTaf

# 14 951
Таф,  копни текста, че не се отваря.

# 14 952
Цитат
Скрит текст:

Цитат
Колко сериозна е разликата? Опитай се да осмислиш това:

Важната разлика, която е също така важно да се осмисли е тази - двойно. Двойно са увеличени смъртните случаи.
Всички други приказки са просто приказки - в тях няма нито разум, нито човещина, нито нищо добро - само желание за връщане или придобиване на някакъв личен комфорт.

Цитат
„Аз не съм виждал такова чудо – от сутрин до вечер по всички екрани, медии, вестници да се говори – COVID, COVID, COVID, заразени, заболели, починали, оздравели, каква е тази мания да се набоцкат всички.
Ето подобни, без да им минава през ума за колко ненужна мъка са причина.
То и къде е видял такова чудо - от сутрин до вечер по всички екрани, медии и вестници говори главно самият той...

# 14 953
  • Немция
Индийската мутация е открита вече в 44 страни. След Индия, най-много случаи са намерени във Великобритания.

Според Дростен не се очаква голяма опасност, произтичаща от новата мутация.

https://www.fr.de/politik/who-corona-lage-indien-variante-besorg … ion-90530682.html

# 14 954
Таф,  копни текста, че не се отваря.
Като натисна публикуване , незнайно защо ми променя линка и добавя текст (рекламен спам). Много е дълъг, но ето няколко цитата
(авторката е Соня Момчилова, новият ПР на служебното правителство.):
Питам се с днешна дата, отвратена от милионите близки кадри с убождане, онагледяващи спасителното ваксиниране, ще спре ли някога този терор. Именно терор. Гнусно аутодафе от гледна точка на порасналата, според либералните критерии чувствителност на модерния зрител и консуматор на медийни продукти, който трябва да се съобразява с деликатността на всички малцинства, да приема гей паради, да чете редактирана политкоректно литература, да се смирява с черна Ан Болейн, а скоро, нищо чудно и с Отело албинос в холивудските версии, да гълта новинарската постистина и дийп фейка, конкуриращ автентичното отразяване на все по-неправдоподобната ни действителност.
......
Ще кажете, ама то като сте неграмотни антиваксърите, какво да ви правим? Писа ми един господин във ФБ, че ако искам да си джиткам из Европата ей го начина – боцкаш се като ербапите по телевизора и грабваш куфарите.
Аз на този господин хич и не се наемам да му обяснявам, че преди да се почувствам свободна да си джиткам по света ми е по-важно да знам. На първо време, от какво точно ме предпазва тази ваксина. Информация как въпросната микстура, доставяна с баничарки, ще ме опази от мутиращия Худини на вирусите, как ще ми гарантира, че няма да активира останалите ми заболявания, да отключи нови. Това ми е важно.
.....
Да не говорим какво казва медийният закон за рекламирането на търговски фармацевтични марки, които се повтарят хиляди пъти и ни се навират логата им катаминутно. Топят недоверието, като вещица на средновековна клада.
.......
В случая се прекали с мрака в прогнозите, а зрелището е само едно – смирени овце преминават през жигосване. Ако е за пред камерите и в едното и в другото рамо за по-сигурно, както видяхме, че показно ваксинираха един ентусиаст.

Общи условия

Активация на акаунт