COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 329
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 14 925
Мисля това е показателно, че не желаят тези хора от щаба да ги консултират ... ако си изберат друг начин ще е нормално защото би трябвало да им е ясно, че подобна криза има нужда от експерти и система за управление отделно от държавната. Или пък може и да е държавна с министерство "Пандемия".

# 14 926
А защо са скрили престоят му в два парламента, където сигурно и веднъж не е излезнал на трибуната.
Те не са го скрили, ами аз съм го пропуснала, да, бил е и в парламента

"В служебното правителство на президента Румен Радев политикът и юрист Стойчо Кацаров заема поста министър на здравеопазването. Кацаров е бил депутат в 38-ото и 39-ото Народно събрание от листата на Обединени демократични сили (ОДС), както и зам.-министър на здравеопазването в правителството на Иван Костов, бил е и областен управител на София. Кацаров заема поста на служебен здравен министър за първи път."

Каквото и да е, много отдавна се е отдалечил от медицината, ще му трябват сериозни специалисти и консултанти, това е положението...

# 14 927
  • София
Един от заместниците на Кацаров е инфекционист.
Инфекционистът д-р Тома Томов от УМБАЛ "Александровска" е един от новите заместници в кабинета на служебния министър. Назначението му в служебния кабинет стана ясно днес от указа на президента Румен Радев.
Д-р Томов е на 37 години, специалист по инфекциозни болести, началник на Инфекциозно отделение за лечение на пациенти с COVID-19 и главен секретар в УМБАЛ "Александровска".

от ТУК
То ще си покаже...

# 14 928
Че то заместникът му е по-добър вариант от самия министър. Защо не да го сложили министър направо.

# 14 929
Брей тая Александровска, що министри напоследък даде....

# 14 930
Норвежците най-после се решиха.

Астра Зенека се спира изцяло.
Янсен само по желание и само след разговор с личния лекар (където желаещите да се информират за евентуални рискове).
Ново разделение по групи, където тези между 18 и 29 и тези между 40 и 44 ще се ваксинират едновременно, а тези между 30 и 39 ще чакат последни.
Всички над 18 ще са получили поне една доза ваксина до края на юли (пожелателна цел).

# 14 931
  • в страната на чудесата
Др Томов е свеж и умен инфекционист. Изумена съм, че се е навил на тази игра, но може би не му се занимава повече. Години наред инфекциите са толкова презряна област. Впрочем Мангъров материализира като педиатър повече, отколкото като инфекционист... добре че дойде ковид, та да се чуе за инфекциите...

# 14 932
  • София
Скрит текст:
Проучване за отговори на антителата след единична доза Астра Зенека при здравни работници, които преди това са били заразени с ковид.

Сравнихме специфични за шиповия протеин IgG антитела и псевдо неутрализиращи spike-ACE2 блокиращи антитела срещу SARS-CoV-2 див тип и варианти B.1.1.7, B.1.351 и P1 след две дози от иРНК с ваксината BNT162b2 (Файзер) и единична доза на аденовекторната ваксина ChAdOx1 nCoV-19 (Астра Зенека) при 232 здравни работници със и без предишен COVID-19.

Нивата след ваксина на шипово-специфични IgG и неутрализиращи антитела срещу дивия тип SARS-CoV-2 и всичките три обезпокоителни варианта са сходни или по-високи при участниците, получили единична доза ChAdOx1 nCoV-19 ваксина след SARS-CoV- 2 инфекция в сравнение с участниците, получили две дози от ваксината BNT162b2.

Тълкуване: Нашите данни потвърждават, че една доза от ваксината ChAdOx1 nCoV-19 служи като ефективен имунен бустър след естествена инфекция със SARS-CoV-2 до поне 11 месеца след инфекцията.[/i]

https://www.medrxiv.org/content/10.1101/2021.05.08.21256866v1
Аз съм така – антитела от преболедуване + първа доза АЗ, втората ми е напълно излишна, но ще си я сложа заради сертификата, защото смятам да пътувам. Какво пилеене на ваксини е това... Трябваше да се вземе решение на ниво ЕС в тези случаи да се признава една доза за достатъчна.

# 14 933
Нормално е инфекциите да са били забравена област, при положение, че бяхме натикали почти всички сериозни и силно заразни патогени в ъгъла. Само един грип беше останал да ни тормози. Сега с ковид се върнахме десетилетия назад.

Миленака, хубавото на това проучване е, че показва не само добър отговор срещу обикновения ковид, но и вариантите, включително и юарския.

# 14 934
Aз пък познавах Мангъров преди пандемията като върл защитник на всякакви ваксини, включително и незадължителните.. Даже се ядосвах, че не се вслушах в публичните му изказвания и не си поставихме дружно с децата ваксина срещу варицела. И трябваше да я караме всички, аз на трийсет и няколко. И така и не разбрах защо почна да пее друга песен.

# 14 935
Конспирация, която се разпространява сред анти-маскърите и анти-ваксърите може най-накрая да ги накара да носят маски и да спазват дистанция.

Според конспирацията, ваксинираните отделят протеини, с които "заразяват" неваксинираните и така последните може да изпитат страничните ефекти от ваксината, между които нередовна менсутрация, безплодие и спонтанни аборти. Всичко това е част от план, който цели намаляване на световното население.

https://www.vice.com/en/article/88nnwg/anti-maskers-ready-to-sta … om-the-vaccinated
Joy Joy Joy Лили това не е ново..Приятели заявиха,че няма да се виждат с ваксинирани изобщо-били заразени и разпространявали вируса  и ако случайно се засекат щели да носят маски и да стоят на разстояние,защото ваксинираните ще ги затрият. Бях ги обявила за луди и се чудех откъде им идват такива неща наум/сигурно са чели статията Wink /..но явно не са сами....

# 14 936
Неваксинираните все нещо рано или късно ще ги зарази. Както каза Дростен, измъкване няма да има.

# 14 937
  • В заешката дупка
Всички над 18 ще са получили поне една доза ваксина до края на юли (пожелателна цел).

Аз следя графиките на васкинация (our world in data) и гледам как северните страни, където отказаха от АЗ и/или Янсен, се забавят. Преди общо взето всички вървяха почти едновременно. И Норвегия, и Швеция, и Дания, и Финландия. Само ние в Исландия нещо се делим. Чак ми е чудно.

При нас АЗ засега се препоръчва да не се прилага само за жени под 55г, като за ваксинираните вече с една доза се дава право на избор, АЗ или друга. Янсен получи зелена светли, без никакви ограничения,  и вече се ваксинира с нея. Та очакванията за ваксинация поне с една доза на всички желаещи (над 16г) при нас са за края на юни.

# 14 938
Аз изначално смятах, че ваксинирането си е лична работа на всеки и особено не се интересувам и не налагам мнение за или против. Но сега пък като съм ваксинирана да ме смятат за причина за собственото си заразяване антиваксърите ми идва в повечко.....Сигурна съм, че не след дълго ще паднат мерки и задръжки и всеки ще трябва да се спасява сам. Особено пък не ме блазни перспективата да се моля за лечение от Ковид в нашенска болница.

# 14 939
Коректното изказване може би е '90+% от неваксинираните ще се заразят в следващите 2-3 години" (повечето в първата от тях), на практика е същото.

Общи условия

Активация на акаунт