COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 035
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 530
  • София
Абе, на 2-ри баш бая навалица си беше. Но ние катерим бая преди да пуснат кръчмите, така чеее...
A Израел не си поплюват - на кръчма само с ваксина - https://news.bg/int-politics/izrael-otvarya-restoranti-i-zaveden … htu-covid-19.html

# 1 531
 И в нашите кръчми, които въобще не са пълни в условията на растяща и пълзяща пандемия, съм сигурен, че повечето хора са такива, които са го изкарали или са ваксинирани. Или са имали сериозен досег с вируса и не са се заразили. Та няма по заведенията в София някакво разпускане, всеки ходи по лична преценка и хората не са идиоти.
Аз лично се заразих в ресторант, признавал съм го и с идеята четящите да си имат едно наум, от най-близкия ми безсимптомен приятел.

# 1 532
За Израел е ясно, там всичко отварят, но само за ваксинирани и то с двете дози.
Гледах една българка, отдавна там живееща, не го хванах в началото, но доста обширно говори за мерки, ваксини и какво става там. Те носели гривни, проявяват разбиране и са за ваксините (жената) Само не разбрах дали в магазини имат право неваксинирани да пазаруват, но и то ще е до време май.
Сега имам проблем със зъбите нещо и се моля да отмине, че...Та се сетих и за зъболекарите. Ами те също би трябвало и да са ваксинирани , и да искат защита от пациентите си (да са ваксинирани и те) Не е само до пътуване и екскурзии да имаш паспорт...все повече си мисля хора ще искат защита в работата си и са прави. Друг е въпросът дали и това ще е достатъчно, но все е нещо. И се замислям на зъболекарите дали се предложиха ваксини, на хората в хранителните магазини също (ами и те са важни не само за себе си да предпазят, но и клиентите-пипат, подреждат...) Изобщо не мисля , че е време за избори в момента, поне с месец-два да ги отложат. Гледах някакви сбирки не помня на коя партия в някаква зала и човек до човек, говорят и не знам какво си...ама това какво е сега.. нормално не е за мен тези предизборни агитации, събирания дрън-дрън.

# 1 533
  • Варна
И в нашите кръчми, които въобще не са пълни в условията на растяща и пълзяща пандемия, съм сигурен, че повечето хора са такива, които са го изкарали или са ваксинирани. Или са имали сери....

А пък аз съм сигурна, че посещаващите заведения, последното нещо което мислят е дали са ваксинирани или са го изкарали. Дори и да са ваксинирани, почти всички нямат втора доза, а на тези с първа доза на повечето ефекта още не е дошъл.
Ваксиниран, неваксиниран си стоиш зад мнението и мисленето.
Управляващите искали да убият хората с отпускането на мерките, броят се линейките тук, и същите тези хора част от тях вече са по заведения.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 16:02 от Danny_J

# 1 534
  • София
Фанфанито, да, зъболекарите около мен се ваксинираха. Те директно във Фаза 1 се ваксинираха като медицински работници. Но няма как да изискват от пациентите си ваксина, това противоречи на Хипократовата клетва май.

# 1 535
Фанфанито, да, зъболекарите около мен се ваксинираха. Те директно във Фаза 1 се ваксинираха като медицински работници. Но няма как да изискват от пациентите си ваксина, това противоречи на Хипократовата клетва май.
Офф, моят е от безсмъртните май и мангъроид си мисля. Сега ме шубе да ходя, ама ако стане напечено, ще взема едни ръкавици, шлема, маска и отивам да му ги нося. Той си ме знае, че съм докосната и ще ме разбере)))
Докъде стигнахме(( Ми то доста в доста близък контакт сме си с моя и ..мани-мани. Дано устискам до втората доза ваксина, ама ...Мисля, че и хората ще изискват вече (поне някои) да са сред "себеподобни" за по-сигурно. Направо става екшън-фантастика )))

# 1 536
Абе, на 2-ри баш бая навалица си беше. Но ние катерим бая преди да пуснат кръчмите, така чеее...
A Израел не си поплюват - на кръчма само с ваксина - https://news.bg/int-politics/izrael-otvarya-restoranti-i-zaveden … htu-covid-19.html
В статията пише, че невакснираните могат да ходят на кръчма във въшната част.

# 1 537
Ами, Фани, не те боли достатъчно явно. Иди си на зъболекар, после ще ми благодариш. Изпробвано.

# 1 538
Покачването определено идва от училищата и децата са разпространителите основно.
Тоест има графики, които показват, че най-много заразени са ученици? Питам, защото във Виена редовно болни излизат учителите. Три пъти тестват през седмицата в основното училище.. Не към теб конкретно, просто се закачам за това, защото ми стана интересно как са го формулирали.

А и те въобще според мен не се постараха училищата да не са проблем. Другаде проветряват, тестват, разделят на групи, правят сто и пет упражнения, само да са отворени и имат достъп. Не е невъзможно, просто у нас ги мързи. Една година по-късно пак най-евтината им мярка са затворените училища.

ПП
Да кажа конкретно в числа последното проучване: 0.06% от позитивните тестове бяха в основното училище. 0,04% в гимназията и 1,2% сред учителите. За март сигурно положението се е влошило и предполагам, че ще удължат великденската ваканция, която е в края на март. Тоест очакваме вече локдаун, въпреки че цифрите на училищата са такива, каквито са.

Последна редакция: нд, 07 мар 2021, 15:20 от Анонимен

# 1 539
Ако почнем и с гривни за ваксинация да ходим, направо....поне 2-3 филма подобни съм гледала. Не подозирах, че ще го преживея

# 1 540
Е аз нося на болка, само с иглите се не разбирам. Не е толкова спешно, но ми се поду венеца и не може да се докосне , трудно се храня, самият зъб нямам болка, но..мехурче имам нещо такова.
Ще изчакам, ама няма да е много май...
Съншайн, ти да не си зъболекарка? Ако си и си ваксинирана да знаеш, че си ми много приятен събеседник, много те харесвам, бе...нали така...сещаш се, ама само ако си боцната де, а??? ))
Сега ще стане драма, ще почнем да търсим ваксинирани зъболекари, лекари, водопроводчик викаш и му искаш паспорт за ваксина ...)))

Ли Лу, това не го казвам аз,  а сутринта Томов и Велков, че и други.

# 1 541
Ли Лу, това не го казвам аз,  а сутринта Томов и Велков, че и други.
Да, разбрах те, затова и написах, че не е към теб конкретно, а към това изявление, което не съм гледала. Просто за мен има разлика в "казвам" и "показвам факти" от страна на управляващите пандемията. На мен, като ми говорят в цифри, ми е по-лесно.

# 1 542
Е аз нося на болка, само с иглите се не разбирам. Не е толкова спешно, но ми се поду венеца и не може да се докосне , трудно се храня, самият зъб нямам болка, но..мехурче имам нещо такова.
Ще изчакам, ама няма да е много май...
Съншайн, ти да не си зъболекарка? Ако си и си ваксинирана да знаеш, че си ми много приятен събеседник, много те харесвам, бе...нали така...сещаш се, ама само ако си боцната де, а??? ))
Сега ще стане драма, ще почнем да търсим ваксинирани зъболекари, лекари, водопроводчик викаш и му искаш паспорт за ваксина ...)))

А Вие каква сте, че да искате паспорт за ваксина на водопроводчика?!!    Flushed

# 1 543
ЛиЛу, официално много деца вече са заразени доказано при това. Поне 20 процента са деца -хора под 19 години. Неофициално са повече, защото у нас не се тестват децата, дори и възрастните, само единия си прави тест и другият родител е ясно какво е .. Все повече хора се оплакват от болни съученици на децата си в училище пуснати, класове с болни деца от ковид и не са под карантина, бе..сложно е у нас положението. Но официално 20 процента и се съобщава, че вече удря повече млади хора и има в болници дори. Това по телевизията репортажи даваха, дори и бебета във Враца гледах, предупреждават медици, но...не ги слуша никой.

Tsve Ty, пошегувах се, че както е тръгнало и дотам ще стигнем.
Но и съм сериозна, бих била по-спокойна да съм при ваксиниран зъболекар и спазващ мерки за безопасност, както и към такива дето ще идват в жилището ми за каквото и да е. Никаква не съм, но трябва ли да съм вип, че да изисквам безопасност?

# 1 544
  • София
Ваксинирах се в зелените коридори аз, хванах буквално последния ден във ВМА, на другия ден им свършиха ваксините и го спряха. Направо не мога да си се начудя на късмета. Приятелят ми се ваксинира два дена по-рано, отново в зелените коридори във ВМА и добре, че така я нагласихме, че и двамата реагирахме доста бурно на AstraZeneca и се търкаляхме по леглата, ама в не най-секси смисъла на тоя израз. На по 30-и-кусур сме, казват, че хора на нашата възраст по-така поемат тая ваксина.
Майка ми и баща ми също се ваксинираха с AstraZeneca, майка ми като държавен служител, а баща ми - като хронично болен (да не го мисля поне него). Допринасяме яко за колективния имунитет ние. С моя човек за малко да допринесем за имунитета съвсем по Мангъровски, ама ни се размина на косъм, даже два пъти.
Имам много приятели зъболекари и лекари обаче. Всички се ваксинираха при първа възможност да им е мирна главата. Но не могат да откажат да лекуват неваксиниран, против етиката им е. А и ако става въпрос за спешна помощ - няма и начин.

Общи условия

Активация на акаунт