COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 333 557
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 605
Всеки си казва каквото му хрумне. Аз доколкото знам Хашимото изобщо не е противопоказание за която и да е ваксина. Вече някое тежко автоимунно, което е нарушило работата на имунната система е друго нещо.

# 1 606
Нищо странно няма. Реално не почиват на на доказателства мненията за автоимунните и избора на ваксина и не знам дали и официално имат противопоказания за такива. Та колкото ваксини, толкова и мнения могат да се съберат от различните лекари.

# 1 607
Моя близка позната, има две операции мозъчни (тумор доброкачествен) , не и е правена химиотерапия, но се изследва периодично, също има и други по-незначителни проблеми, та лекарите са и препоръчали АЗ. Тя също чела, коментирала и с други лекари познати, на приятели познати , бе къде се сетила за лекар питала...всичко за АЗ. Сега не знам дали си сложи ваксина, последно се беше писала при ЛЛ, но нямаше надежда за него и ще чака следващите коридори. Та доста лекари препоръчват не знам защо АЗ. Може би е по-подходяща, защото е векторна , нищо не им разбирам на тези ваксини. Толкова репортажи, уж мнения на специалисти, ама аз не разбрах какво и що. Сега един професор май с  много обширно интервю (пак половината изпуснах) и каза, че като се ваксинирали хората били заразни, ама колко време..направо не знам вече. Можело и да предават заразата, можели пак да боледуват, даже негов лекар близък с две поставени игли бил в болница. И много ме успокои значи((

# 1 608
От автоимунно до автоимунно има разлика. Също и дали се пият лекарства - напр. има доста хора с Хашимото (което не е противопоказно за ваксините), които не пият нищо.

Доколкото разбирам, отделни лекари имат съмнения дали пациенти на имуносупресори ще изградят имунитет, а не, че някоя ваксина е вредна.

# 1 609
Фани, не си разбрала. Академик Петрунов каза, че въпреки че някой е ваксиниран пак може да пренася зараза, а не че като са го ваксинирали човек е заразен поради самия факт на ваксинирането. То ако беше така, няколко десетки хиляди ваксинирани трябва да не ходим на работа и да стоим в изолация.....

# 1 610
Не може ваксиниран да заразява от самата ваксина.
Тя не е с жив вирус.

# 1 611
  • София
Той каза, че дори ваксиниран човек може да се зарази и да заразява останалите. Но ваксините предпазват от тежко боледуване и тежки последствия

# 1 612
Да, може.
Ваксината е за по-леко преболедуване.
То и при грип е така.

# 1 613
Еми така го разбрах. Той после говори за действието и ползата на ваксините. Дори наострих уше.
Петрунов значи бил...еми така си го каза човека. Да бе , ще ни дават болничен за ваксина, при нас няма такова нещо(( Като се замисля би трябвало за деня на ваксината и следващия ден поне да има право човек да отсъства, дори без болничен, но..
Офф гледам шоуто на Рачков и там за ваксините вярно хумористично, ама.. Сега разбирам, че Пфайзер изобретили и синьото хапче, онова де..сещате се)))

# 1 614
  • София
Велков и другият много добре се учат от светилата - започнаха и те с гръмките думи и вопли. Признавам, дразнят ме, при това много. Няма нужда дори една сметка да драсна на листчето, за да съм наясно, че числата хвърчат и ще хвърчат. Правят се и те на големите Делфийски оракули, а всичко е ясно по подразбиране. Жажда за слава и нищо повече. Вече за всичките медийни звезди, независимо от ранга, специалността и популярността, съм им направила "шът даун" и хич не ги слушам. Нищо ново не ми казват, с нищо не ми помагат.

# 1 615
За март месец ми е ясно, някъде казвали ли са какви ваксини ще идват за април?
Днес Урсула фон дер Лайен е казала, че ЕС доставките щели да наваксат в следващите месеци и очаква удвояване на количествата към страните от ЕС.
Казала е , че очаква ЕС да получи април месец около 100 милиона дози ваксина одобрени от ЕМА

# 1 616
  • София
Аз смятам, че мартенските "мерки" бяха най-голямата недомислица досега.
Всъщност тези мерки са според противоепидемичните планове които съществуват от много години. Не се знаеше какъв точно е вируса какво причинява и колко лесно се предава затова и се приложиха по-строгите мерки като "стойтесивкъщи", така направиха и много други държави, не сме били изключение а управниците ни дори се хвалеха колко добре се справяли и сочеха назидателно с пръст съседни държави. Сега след 1г. нагласите са по-различни, но мерките не трябва да са по-различни тъй като вече епидемията е много по-силна. Примерно в съседна Турция в Одрин се оплакват, че имат най-високата заболеваемост в страната и властите са премахнали пейките от парковете ... нещо което тук преди време предизвика буйно възмущение и коментари.

Пехоко, не можеш да стреляш врабче с базука и като дойде хипопотамът да го бориш с прашка. Ако бяха подготвили здравната система през периода март-юни, ако бяха подсилили РЗИ (при такава безработица не би било проблем), вместо да ходят на почивка в Гърция, ако бяха обезщетили безработните, вместо да дават на калпак на държавната администрация и пенсионерите, тогава щяха да имат смисъл простотиите с КПП и затворените паркове.

# 1 617
  • Пловдив

Аз смятам, че мартенските "мерки" бяха най-голямата недомислица досега.

Това, което за вас е недомислица, спаси човешки животи. И в условия на глобална пандемия трябва да сме готови да приемем и непопулярни мерки. А не да се вайкаме, че не можем да идем на кафе, олеле. Да се събират по домашни купони, понеже "тва е измислен вирус" и "сега се живей" и после да заразяват уязвими хора, това е недомислица.

Първо, аз никога не съм се вайкала за кафе или домашен купон. Така че, това, което се опитвате да направите, се нарича дискредитиране на опонента, вместо да се посочи оборващ аргумент.
Второ, моля да посочите колко точни човешки животи е спасила тази мярка? Защото за мен е недомислица да затвориш държавата при 4 случая, да отвориш при 2500, цяло лято да се развяваш и нищо да не правиш. Освен да приказват как контролират пандемията. Видя се колко я контролират ноември 2020 г. и колко човешки живота спасиха.
Трето, нека излезе подробната статистика за смъртността през 2020 г. и да видим кои са причините. И дали някои от смъртните случаи е можело да бъдат предотвратени. Ако се бяха взели истински мерки.

Ами аз не съм твърдяла, че си се вайкала за кафета и купони. Изтъкнах че такова поведение е недомислица, а не ограничителните мерки. Защо си го приела като насочено към теб, не знам.
Не, няма да посочвам статистическите данни, защото те са на разположение на всеки, който иска да ги види. Факт е колко заразени и починали имаше по време на мерките от пролетта и колко имаше в периода на разхлабени мерки. Факт е как отново с мерките от декември, нещата се подобриха. Та, мерките не са недомислица и да, наистина спасяват животи.

# 1 618
Съвсем скоро се очаква още 1 ваксина да бъде одобрена, тази на Джонсън. Тя е само с 1 доза.

# 1 619
Зелените коридори ще поемат остатъка на Пфайзер от отказалите се и нежелаещи лица от Изб. комисии, нали?
Не виждам откъде биха дошли АЗ, те нали са за ОПЛ.
Пак някакви какафонии 😀
Дано бързо усвояваме наличностите, друго спасение няма.

Общи условия

Активация на акаунт