COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 764
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 815
  • София
Някой има ли представа как точно се карантинират по последни данни контактните лица? Какво се случва, когато лицето Х си направи тест и той излезе положителен- някой свързва ли се с него, изисква ли данни за контактни лица? И какво трябва да се предприеме в офиса, ако колегата до теб е с положителен тест? Работодателят има ли някакво законово задължение да пусне в хоум офис служителите или това е решение само по негова лична преценка?

# 1 816
Аз имам предвид личното пазене да е лична отговорност. Това всеки го може. Защото е очевидно, че в глобален свят, другите мерки не дават резултат. Пазиш се, не излизаш и така. А не да изискваш от другите да те пазят.

В цивилизацията правилата са различни. Правата на всеки се простират точно до там, където започват правата на друг. Твоето право да не се пазиш стига до там, където другият има право да се пази. Не по далеч. Това всеки за себе си е характерно за едни други исторически времена.
Всеки има правото да се пази. За какво пишеш?

За изразеното мнение "всеки сам да се пази".
Как точно да се пази някой, чиито колеги в офиса не искат да се пазят? Или родителите на съучениците на детето му са противници на пазенето и пращат сополивото дете в клас? Да не говорим, че маса народ в големите градове ходи на работа с градски транспорт.

# 1 817
  • Варна
................. . Или пък ежедневното не носене на маска в градския транспорт -винаги има такива и ако някой им направи забележка за отговорността-най-много да си отнесе боя.
И не се изисква от другите да те пазят - а да поемат лична отговорност.
Специално този въпрос една шофьорка на автобус във Варна му беше намерила решението.
Казва на всички по микрофона автобуса няма да потегли докато всички не си сложат маските. И почва руптаене, че в другите автобуси не било така. А тя отговаря при мен е така.

# 1 818
  • София
Аз имам предвид личното пазене да е лична отговорност. Това всеки го може. Защото е очевидно, че в глобален свят, другите мерки не дават резултат. Пазиш се, не излизаш и така. А не да изискваш от другите да те пазят.
Съгласна съм.

# 1 819
  • на пъпа на Златията
В специално изградени лагери ли да ги затворим?

Другите около този, който смята че всичко е измама, имат много добри възможности да се пазят.

Не, възможностите им са ограничени, защото около тях има много невярващи. И не може да се избегне общуването с такива хора, защото сме общество.
Значи обществото се дели на отговорни и безотговорни . Почти по равно . До сега се затваряха отговорните . Не е ли  време да се затворят безотговорните.
Като не искат да са част от общество  не е ли правилно да започнат да си плащат??

Не ги трийте . Нека да ги видим.

А защо аз съм затворена в лагер цяла година , а  някои да се развяват???
В обществото каквото е за мен , това и за теб . Щом аз съм с  шлем и ти с шлем . Щом аз  съм ДО  и ДО.

# 1 820
  • София
Цитат
Някой има ли представа как точно се карантинират по последни данни контактните лица? Какво се случва, когато лицето Х си направи тест и той излезе положителен- някой свързва ли се с него, изисква ли данни за контактни лица? И какво трябва да се предприеме в офиса, ако колегата до теб е с положителен тест? Работодателят има ли някакво законово задължение да пусне в хоум офис служителите или това е решение само по негова лична преценка?

Не ми се рови сега, но доколкото си спомням в заповедта на министъра се препоръчва на работодателите да минат на дистанционнен режим, ако е възможно, но не се задължават. Нямат задължение да разпуснат служителите си, ако има позитивен тест на работник. Иначе, ако на позитивен се обадят от РЗИ, той дава евентуално имена на контактни. Специално при мъжа ми, например, се обадиха в последния ден на карантината, дотогава карантината на евентуалните контактни беше изтекла. Така че е въпрос на лична съвест и възможност за отсъствие от работа.

# 1 821
  • Немция
Съгласна съм.
Илюзии.

Мина 1 година от епидемията и видяхме колко е отговорно обществото.

# 1 822
✅ 50 653 ваксинирани с две дози
💉 5501 поставени дози за деня
💉 294 132 общо поставени дози
Общо 17056 тестове за последното денонощие, от които:
🔬 8402 PCR проби
🔬 8654 БАТ проби
🧬 17.6% положителни (2996 общо)
👥 1398 PCR нови (16,64% (➕) ‼)
👥 1597 БАТ нови (18,45% (➕) ‼)
👤 ‼ 96 деца/ученици ‼
👤 802 в София
👤238 в Пловдив
👤 227 в Бургаc
👤169 във Варна
👤 160 в Шумен
👤 154 в Плевен
👤 116 в Стара Загора
👤 103 в Благоевград
👤 89 в Силистра
👤 66 в Кюстендил
🧑‍⚕‍ 51 медици
🏥 ‼ 127 хоспитализирани ‼
🩸 +47 интензивни
🍀 1228 излекувани
♦️ 150 починали ‼
👥 355.51 души е четиринадесетдневната заболяемост на 100 000 население
♦️ 11.95 души е четиринадесетдневната смъртност на 100 000 население
🔺Днес беше съобщено, че вероятно до няколко дни ще бъдат предприети мерки за ограничаване на разпространението на вируса на територията на страната, като те вероятно ще бъдат обявени на редовния брифинг в четвъртък. За последно сме имали такъв брой починали началото на януари 4.01 - 157, а такъв брой интензивни в последните дни на миналата година.
На 12.12 сме имали най-висок брой настанени в ИО - 595.
На 28.12 в ИО сме имали приблизително същия брой настанени като сега - 504.
Пазете се максимално!

# 1 823
  • София
Лошото е, че мина 1 година и видяхме колко сме безпомощни и как мерките не дават трайни резултати. При това в световен мащаб. Смятам, че това е причината хората да не ги спазват, просто не вярват в тях.

# 1 824
Съгласна съм.

Всеки го може, но далеч не всеки го иска. А, както е известно, у нас висшата ценност е всеки да прави само това, което му се иска.

# 1 825
Едно е да искаш, друго да можеш, а седмото е най- интересно- да го направиш 😃

# 1 826
Не, аз пак казвам. Неспазващите елементарни мерки( подканям възрастни хора да си мият ръцете! И то година след масовото проглушаване на ушите ни за тази "мярка") при най-малкото търчат на лекар. И чакат лекаря да ги обгрижи, сякаш са център на света и сякаш това, че цяла година човека е работил като робот, няма значение и е длъжен веднага да го излекува. И след това бам, айде пак на ресторант, аз съм богопомазан, преболедувал, и имам ПРАВА.

# 1 827
  • София
Лошото е, че мина 1 година и видяхме колко сме безпомощни и как мерките не дават трайни резултати. При това в световен мащаб. Смятам, че това е причината хората да не ги спазват, просто не вярват в тях.
При толкова противоречиви и взаимноизключващи се мерки, една част напълно безсмислени, друга бутафорни, нормално хората да не вярват. И не много умните хора са достатъчно умни да видят кога ги лъжат или пързалят. Ето сега не може да въведат маски навън, а да работят ресторантите, не може да има предизборни сбирки и семинари, а децата да са на ДО.
За децата решението е вече известно. Досадна съм, но Франция не спря учениците и за ден от 1-ви септември миналата година. Всички са с маски, по 300 000 теста правят седмично в училищата и карантинират клас при три болни деца, не при едно. А за да не карантинират тестват, когато има случай. Не като тук, маски няма, тестове предложиха ей така, без смисъл и еднократно. Ми не може да стане това, вече се доказа.

# 1 828
  • София
Съгласна съм.
Илюзии.
Скрит текст:
Мина 1 година от епидемията и видяхме колко е отговорно обществото.
Защо илюзии? Всеки, който иска, може да се предпазва. Ето след малко трябва да тръгвам за фитнеса, но никой не ме задължава да ходя, мога да не ходя. Когато заведенията бяха затворени, можехме да не каним и да не ходим по гости. Мога да накарам сина ми да стои с маска в училище непрекъснато.
Който иска, може да се пази, никой не го спира.

# 1 829
Защото ги разбират погрешно. Очакват с мерките да изчезне вируса, а мерките само намаляват темпът му на разпространение.

Общи условия

Активация на акаунт