COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 754
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 875
  • София
Аз не разбирам какви мерки очаквате? Да спрем да работим, да ядем, какво? Учениците отдавна вече ги съсипаха с това онлайн обучение, учебната година лично за мен е пълен провал. За 2-те седмици, в които са в ротация, резултатите масово са покъртителни. Спукаха ги от тестове, по 5 теста на ден и масово слаби оценки. Което простичко доказва абсолютният провал на ДО-то. Сраснаха се с компютрите и телефоните тия деца, надебеляха, станаха още по-мързеливи. Просто чудесно е всичко! И все те са виновни, и все от тях се започва. Едно тотално изгубено поколение, което отнесе всичкия негатив на така любимите на някои мерки.
Толкова бизнеси бяха съсипани, а някои още го карат на инерция, която вече се изчерпва. Над 200 000 безработни.
И една година по-късно тук нищо не се е променило - мерки, та мерки! Много постигнахме с тези мерки, няма що! Не намалихме смъртността, напротив, увеличихме я. И този постоянен вопъл за мерки вече отива към мазохизъм.

# 1 876
Най- обичам пък, като не може накъде, да ме наричат изтрещяла 😂 Ами да, изтрещяла съм, всеки ден да ходя на работа и да зареждам хляба и млякото..А, да, забравих, мога и да не ходя 😂
Равенството също много го обичам. Направо съм в захлАс, даже..Така например, работим едно и също нещо, единият се справя много по- добре от другия- заплата равна 😂
Отговорните да са равни на безотговорните, чудно! Да, ама, както навремето казваха- равни, равни, ама едните по- равни😂😂👀

# 1 877
  • на пъпа на Златията
Децата не боледували или го карали леко...
Да, да, ама не винаги!
Седемгодишното момченце, на което вчера са присадили черен дроб цял живот ще бъде на именосупресори и да се пази, защото е имало нещастието да се зарази с ковид, който е уредил неговия.
Все пак е късметлия, че е съвместим с едвам втория донор за тази година.

Ужасно е дете да страда, няма спор. Но, за съжаление, деца умират и от грип. Случаят е много неприятен, но не доказва нищо. На този етап статистиката и опитът показват, че децата го карат леко. И слава Богу! Хайде да не създаваме излишни истерии и паника!
Аман с тая паника . Ми не искам на никой да създавам паника , но искам истината да се казва. Ако някой  не може да я понася има проблем . да си го решава.
Аз имам право и искам да знам истината.

Интересна  работа , едни не трябва  да говорчт и значт истината истината щото някой  ще психяса , а тоя някой може да ме заразява и да ме вкара в болница с опастност от смърт. .
Имаше една приказка ,  На край Дунава власите се давят .
Къде прочетох че днес  се доставят 200 хлд - фазер??  А ние сме направили 5 000 ваксини вчера.

# 1 878
Тук си мислим за мерки, като гледам мнения във фейсбук и не само, единственият изход бил революция и бунт. Явно така виждат прогонването на вируса някои. Явно са в друг паралелен свят.

С идеята победилите революционери да отменят и без това никаквите мерки?
Свежа мисъл, новаторска. Досега в историята всички революции са правени с идеята да се достигне някакво по-високо ниво на развитие на обществото(е, в някои случаи ефектът е бил обратен). Но за първи път ще се прокламира революция с девиз "Назад към естествения подбор".
Върху такива неща революционерите не се замислят. Искат бунт и революция сега и веднага и това е. Предполагам, че ще искат да издействат  свободата и правото на всеки индивид. Но какво друго да очакваме от хора, за които има "пландемия", а вируса наричат "Кови" или "Кромид 19".
Революционери, революционери, но като вдигнат температура тръгват веднага към ВМА или започват да звънят посред нощ на Кантарджиев да ги лекува.
Повечето сменят мнението си стигнат ли до този сценарий. Но забелязвам хора, които гордо се хвалят как не спазвали стрикно мерките, но не се били заразили вече една година. За мен това си е дърпане на дявола за опашката.

# 1 879
Май са 20 хил. Файзера

# 1 880
Аз не разбирам какви мерки очаквате? Да спрем да работим, да ядем, какво? Учениците отдавна вече ги съсипаха с това онлайн обучение, учебната година лично за мен е пълен провал. За 2-те седмици, в които са в ротация, резултатите масово са покъртителни. Спукаха ги от тестове, по 5 теста на ден и масово слаби оценки. Което простичко доказва абсолютният провал на ДО-то. Сраснаха се с компютрите и телефоните тия деца, надебеляха, станаха още по-мързеливи. Просто чудесно е всичко! И все те са виновни, и все от тях се започва. Едно тотално изгубено поколение, което отнесе всичкия негатив на така любимите на някои мерки.
Толкова бизнеси бяха съсипани, а някои още го карат на инерция, която вече се изчерпва. Над 200 000 безработни.
И една година по-късно тук нищо не се е променило - мерки, та мерки! Много постигнахме с тези мерки, няма що! Не намалихме смъртността, напротив, увеличихме я. И този постоянен вопъл за мерки вече отива към мазохизъм.

Ами увеличихме я, не се иска много мислене, за да се сети човек защо.

Имам питане - кои конкретно бизнеси бяха съсипани? От мерките, не от епидемията. Ако болните и умрелите бяха на порядък повече, тези бизнеси щяха ли да процъфтяват в момента?

# 1 881
  • Варна
............
Някои не забелязват, че и това е свързано с човешки животи. Отчаянието може да доведе и до най лошото при някои хора и без ковид.
За съжаление всичко е пари, дори и ходенето на лекар каквато и да е причината.

# 1 882
  • София
Учебната година за учениците така или иначе е изпусната - специално за 5 - 12 клас. И няма абсолютно никакво значение вече дали ще се въртят на училище за 2 седмици и после вкъщи, дали ще се върнат за постоянно в клас или ще преминат изцяло ДО за още 1 - 2 - 3 месеца. Материала си остава недобре усвоен, пропусната е цяла учебна година и, каквото и да направят за тях от тук нататък, вече няма никакво значение. Тази учебна година просто потъна. Интересно ми е дали от МОН обмислят някакви промени в учебните програми за следващите няколко години, за да се компенсира изгубените знания от тази.
Аз специално вече не ги мисля - времето тепърва ще се оправя, деня ще става все по-дълъг и ще успяват да намерят време да излизат навън и да поддържат социални контакти.

# 1 883
  • на пъпа на Златията
Май са 20 хил. Файзера
Значи информатора е  сгрешил . И толкова да са . Защо  само 20 процента искат да се ваксинират и то тези които най много  заразяват. Гледам  днес  учителките без маски , половината циганчета с маски . Другите сигурно нямат пари .Ми като работиш обществена работа и се срещаш с хора , трябва да се ваксинираш.

Не стига  че данъкоплатците  ти плащат заплатата ами ще сееш и зараза.

# 1 884
UK
Мрежата от 11 спешни болници Nightingale, построени, за да се избегне ситуация като тази, наблюдавана в Северна Италия през пролетта на миналата година трябва да бъде закрита от април, съобщи NHS.

Създадена миналата пролет на фона на опасенията, че NHS може да бъде претоварена, временните болници  до голяма степен не бяха необходими.

Някои бяха използвани като рехабилитационни центрове, а местата в Лондон и Съндърланд ще останат отворени за ваксинации.

NHS заяви, че те са били "крайната застрахователна полица".

Болницата в Лондон лекува 20 пациенти по време на първата вълна на пандемията.
Отново отвори врати през януари и беше използван за лечение на пациенти без коронавирус, за да освободи леглата за нарастване на случаите на Covid-19 и други много тежко болни хора.

Построена е за девет дни, като първите 500 легла са напълно оборудвани с кислород и вентилатори. Ако беше достигнал пълния си капацитет, щеше да е една от най-големите болници в света.
https://www.bbc.co.uk/news/health-56327214

# 1 885
  • София
Учителите ги ваксинираха с две дози.

# 1 886
  • София
Каквото и да става - оркестърът ще свири и вино ще се лее, иначе - бунт!
Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ и Българската асоциация на заведенията /БАЗ/ определят като абсолютно неприемливо каквото и да е затягане на мерките, свързано със заведенията.
"Нека да е ясно - ние искаме само да работим! На жълтите павета вече пяхме и танцувахме! Явно сме останали неразбрани с това си послание, но сме готови да бъдем и по-директни в отстояване на правата си", са категорични от двете организации.
СЗБ и БАЗ се противопоставят на всякакви идеи за ново затваряне, отлагане на откриването на нощните клубове на 1 април, въвеждането на забрани на локален принцип, намаляване на работното време или "каквито и да е други безумни идеи и рестрикции". Организациите декларират, че ще приемат само вече разписаните мерки и дати, като отново настояват за незабавно изплащане на обещаните 20 на сто от оборота за месеците, в които заведенията са били затворени.
от ТУК
Всякакви идеи за ограничения били "безумни", защото:
"Ние вече дадохме нашата лепта с цената на над 5 месеца затворени дневни и над 9 месеца затворени нощни заведения от началото на истерията. Нямаме нужда от забрани, а от правила! Измислете ги! Защото забраните в световен и европейски мащаб не работят! Говорим го от 1 година! Здравният министър също го призна!",  призовават двете сдружения.
В едно нещо ресторантьорите са прави - сегашното ниво на разпространение на заразата не се дължи на отварянето на заведенията на 1.03. -  все още не, това предстои. Дали да чакаме, за да разберем как ще се отрази това, или отсега е ясно?

# 1 887
  • София
То си има начин и ресторантьорите да работят и при затегнати мерки- пускаш само терасите на 50% капацитет, правиш проверки, ама истински, налагаш глоби и ще видиш как ще тръгнат нещата.

Подкрепям.
Кварталната кръчма работи с 50% заетост, даже не знам доколко им се връзва да работят - но работят.
Рафи и Хепи на бул. Витоша се ПУКАТ по шевовете, никаква дистанция между столовете, 100% заетост на всички маси (столове), непрекъснато. Защо? Ето как в равни условия - едни са по-равни от другите.

Защо? Нали уж всеки ден проверяват, а точно на най-възловите места не проверяват или си затварят очите.

# 1 888
  • София
То си има начин и ресторантьорите да работят и при затегнати мерки- пускаш само терасите на 50% капацитет, правиш проверки, ама истински, налагаш глоби и ще видиш как ще тръгнат нещата.

Подкрепям.
Кварталната кръчма работи с 50% заетост, даже не знам доколко им се връзва да работят - но работят.
Рафи и Хепи на бул. Витоша се ПУКАТ по шевовете, никаква дистанция между столовете, 100% заетост на всички маси (столове), непрекъснато. Защо? Ето как в равни условия - едни са по-равни от другите.

Защо? Нали уж всеки ден проверяват, а точно на най-възловите места не проверяват или си затварят очите.

А нали точно шефа на Рафи тръбеше, че е съгласен да се наказват нарушителите само и само заведенията да работят. Та се чудя дали се е обзавел с някой акт или, понеже е той се е разминало

# 1 889
UK
В района на NHS Southern Health Trust се провежда проучване, за да се проучат възможните връзки между диабет тип 1 и Covid-19 при деца

Консултант педиатър каза, че от началото на пандемията се е увеличил броят на диагностицираните млади хора.

Миналата година тръстът заяви, че има 41 нови случая, което е най-високият годишен общ брой.

Д-р Саринда Милар е специализирана в диабет тип 1 при деца и младежи.
"Имаме повече диагнози, особено от началото на 2021 г., но повече и през миналата година," каза тя.

"Но през януари имахме девет нови случая на диабет тип 1 при деца и млади хора само за една седмица в нашата област", каза тя.

Поради нарастването на диабета тип 1 през последната година, Southern Health Trust възлага нови изследвания по въпроса.

„Освен че искаме да видим дали тези деца са били изложени на Covid, като разглеждаме състоянието на техните антитела, ние също искаме да знаем какви други последици има Covid-19.

"Например, забавиха ли семействата да доведат детето си в болница? Видяхме, че децата идват по-болни."
https://www.bbc.co.uk/news/uk-northern-ireland-56297159

Общи условия

Активация на акаунт