COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 679
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 860
Какви значки, значката винаги може да се свали или да му я откраднат.
Направо да ги дамгосват ваксинираните по челото, да се вижда отдалече.
За всяка следваща ваксинация - нова дамга.
Значки няма, а гривни разбрах в Израел. Може и да са надписани, може да ви е дамгосване, но отнякъде трябва да се почне. Хората поне там това са решили и хич не се противят. Дори са доволни, защото освен гривната нищо друго не е различно и си връщат напълно стария живот, икономика и т.н.
Ние ще ходим с намордници вечно и пак ще боледуваме и умираме, ще ставаме инвалиди и те така...ще губим работа и пари ..но това няма значение, важно е да сме свободни, интересни и да уловим мига. Пирова победа е това нашето на безсмъртните. Аз наистина почвам да се ядосвам, но не на тях, а на другите , като мен, че си мълчат и безропотно приемаме всичко това.

# 1 861
  • София
За мен проблемът си остава комуникацията - от онзи Осми март, че до вчерашния и до днешния ден.
Мерки не се налагат, за да изчезне вируса, макар че през март 2020 г. някак си беше внушено именно това. Не знам как, но някак си много хора решиха, че ако ни затворят (за седмици, месеци или там някакъв период) и той вирусът ще си стегне куфарчето, ще звънне на Илон Мъск и ще отиде на Марс. Подобно схващане беше подклаждано от хора като Георги Маринов с хеликоптерните пари например, което е грехота, сравнима с приказките на Вие-знаете-кой доцент.
Мерки се налагат, за да не стигне здравната система до национална катастрофа. А в държава като България с и без това катастрофирала здравна система би помогнало само чудо, БЦЖ и Асеновградски мавруд. Пари няма, хора няма, нищо няма.
Някой назад попита как действа РЗИ с контактните. То РЗИ не действа със заразените, вие за контактни питате! На двама мои колеги така и никой не им се обади, за да им каже, че след като са с положителен PCR, попадат под 14-дневна карантина. О, не, грешка, на едната колежка май ѝ звъннаха, но беше или на 12-тия или на 13-тия ден. Това е изключителен проблем, защото има безсъвестни хора, които не си спазват карантината. И тя болестта си пълзи - от човек на човек, от колектив на колектив.
Ако ще и мерки "Ухан х2" да се наложат, те трябва да бъдат а) много добре аргументирани (в България подобно нещо не се случва) и б) много добре контролирани. Само че ако аз с положителен PCR мога да щъкам като муха без глава, никакъв локдаун няма да помогне. Същото е със Занзибар, Танзания и всякакви подобни дестинации - защо ни притесняват? Ами защото няма контрол на завръщащите се! Отрицателен PCR или карантина и чиста работа... Но, както казах, нЕма 'ора...

# 1 862
  • София
Според мен спешно трябва да се въведе задължителна 14 дневна карантина и отрицателен тест на всички, които пристигат от чужбина.
Като гледам какъв купон се вихри в Занзибар от нашенците и как после съвсем необезпокоявани всички те се прибират на родна земя, направо ме втриса. Да стоят под карантина след това- абсолютно задължително.

# 1 863
Тук си мислим за мерки, като гледам мнения във фейсбук и не само, единственият изход бил революция и бунт. Явно така виждат прогонването на вируса някои. Явно са в друг паралелен свят.

# 1 864
Аз имам предвид личното пазене да е лична отговорност. Това всеки го може. Защото е очевидно, че в глобален свят, другите мерки не дават резултат. Пазиш се, не излизаш и така. А не да изискваш от другите да те пазят.
Съгласна съм.
Може го точно толкова, като да се пази сам по улиците. По същата логика, да вземем да отменим правилника за движение и всеки да се пази сам от преминаващи със 150  км в час. А който го е страх - да не излиза и да не кара.

# 1 865
Според мен спешно трябва да се въведе задължителна 14 дневна карантина и отрицателен тест на всички, които пристигат от чужбина.
Като гледам какъв купон се вихри в Занзибар от нашенците и как после съвсем необезпокоявани всички те се прибират на родна земя, направо ме втриса. Да стоят под карантина след това- абсолютно задължително.
С тези занзибарци наистина има голям риск да се оплескат нещата.

# 1 866
  • София
Абе, пазиш се, не излизаш, ама до кога...Никой не дава прогнози и затова хората взеха да го карат през просото.

# 1 867
  • София
Това е картинката за последните две седмици.

А управниците още мислят... Колко по-червено от това очакват да стане?

# 1 868
Тук си мислим за мерки, като гледам мнения във фейсбук и не само, единственият изход бил революция и бунт. Явно така виждат прогонването на вируса някои. Явно са в друг паралелен свят.

С идеята победилите революционери да отменят и без това никаквите мерки?
Свежа мисъл, новаторска. Досега в историята всички революции са правени с идеята да се достигне някакво по-високо ниво на развитие на обществото(е, в някои случаи ефектът е бил обратен). Но за първи път ще се прокламира революция с девиз "Назад към естествения подбор".

# 1 869
Абе, пазиш се, не излизаш, ама до кога...Никой не дава прогнози и затова хората взеха да го карат през просото.
И така вирусът ще изчезне? Защото нали все се изтъква как с мерки вирусът не изчезвал. Въпросът е как аджеба ще изчезне, ако всички я подкарат през просото? Thinking

# 1 870

Свежа мисъл, новаторска. Досега в историята всички революции са правени с идеята да се достигне някакво по-високо ниво на развитие на обществото(е, в някои случаи ефектът е бил обратен). Но за първи път ще се прокламира революция с девиз "Назад към естествения подбор".
Върху такива неща революционерите не се замислят. Искат бунт и революция сега и веднага и това е. Предполагам, че ще искат да издействат  свободата и правото на всеки индивид. Но какво друго да очакваме от хора, за които има "пландемия", а вируса наричат "Кови" или "Кромид 19".

# 1 871
  • Пловдив

Ами ресторантьорите ако поискат и другите браншове да сме зле като тях? Не е справедливо едни да работят, други не. Трябва като се затваря, да е за всички. Значи онази шофьорка от Варна, трябва да си остане без работа, пътниците също.

Не противопоставяй един бранш на друг. Не е коректно.
Затварят се браншове, които са рискови - тоест свързани със струпване на много хора на закрито. Не може да се затвори офис с един работещ в него, само защото е затворен фитнеса примерно. Едното място е рисково, другото не е.
ГТ не може да се затвори. Ясно е защо. Това за някои хора е единствен начин за придвижване до лекар примерно.
Пък и трябва да има някаква гъвкавост при отделните бизнеси. Примерно ресторантите реално не бяха затворени, можеха да работят с поръчки, доставки, с взимане на храна от място - тази дейност може да се развива и да бъде печеливша. А през по-топлтия период да работят на открито.

# 1 872

Върху такива неща революционерите не се замислят. Искат бунт и революция сега и веднага и това е. Предполагам, че ще искат да издействат  свободата и правото на всеки индивид. Но какво друго да очакваме от хора, за които има "пландемия", а вируса наричат "Кови" или "Кромид 19".
Революционери, революционери, но като вдигнат температура тръгват веднага към ВМА или започват да звънят посред нощ на Кантарджиев да ги лекува.

# 1 873
  • Mediterraneo
То си има начин и ресторантьорите да работят и при затегнати мерки- пускаш само терасите на 50% капацитет, правиш проверки, ама истински, налагаш глоби и ще видиш как ще тръгнат нещата.

# 1 874
Вчера в UK всички деца се върнаха в училище при тези данни

Общи условия

Активация на акаунт