COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 331 312
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 1 950
  • София
Скрит текст:
Какви нови/стари мерки очаквате да се приемат  в близките няколко дни?

Затваряне МОЛ и  съкращаване на работно време на ресторанти - кръчми до 20 ч. и по-рано и връщане на учениците в къщи пред компютъра и маски дори по улицата в големите градове и щъкащи полицаи с глоби.

Най-лошото е че се появяван нови и нови щамове и тази година 2021 се очертава още по тежка от 2020 г. цялата!
  Така като гледам дори и май месец  2021 г. ще сме с ограничения по строги от 2020-та.

Това може да се окаже вярно, разбира се. Но за момента не се очертава да не е баш така.
1. Имаме повече знания за вируса и как се държи той в човешкия организъм. Следователно дори и без конкретно лекарство за коронавируса лекарите се справят по-добре. Да, в България включително.
2. Нови варианти на вируса няма как да няма. За момента те са притеснителни, но не и символ, че битката е безвъзвратно изгубена.
3. Имаме ваксини!!! И за момента те действат срещу новите варианти. Аз преди една година не вярвах, че през март 2021 г. ще имаме ваксина. Даже съм писала по темите, че е възможно въобще никога да нямаме. В момента съм с първа доза от ваксина...

# 1 951
  • София
4. Според западните планове на обучение обучението ни е 3 г. напред. МОН  може да измени програмите и да се навакса загубеното като  дървите да сте с 3 години напред.

Това най-много ми се иска да се случи - да се коригира материала за следващите няколко години, за да се новаксат във времето пропуските от тази учебна година. Обаче от МОН ни вопъл, ни стон по темата. Даже си мисля, че подобно нещо изобщо не им е хрумвало.

# 1 952
  • София
Ваксините действат. Първи от Moderna (вярно, малко самонадеяно) казаха, че не виждат причина препаратът им да  не действа. След това от AstraZeneca и Pfizer казаха, че ваксините им действат. Да, Pfizer работи по модификация, а AstraZeneca не крие, че ваксината ѝ не действа толкова силно и тепърва чакат данни. Това, от което предпазват ваксините за момента, е тежко протичане, интубация, летален край.
Африканските варианти са по-заразни и прескачат бариерата "Ваксината ме пази от заразяване". Въпреки това имунната система е достатъчно тренирана от ваксината и работи достатъчно ефикасно, за да няма тежко протичане. И все пак при силна имунна система се предполага, че дори няма да се стигне до заразяване.

П.П.: Аз не съм за особено тежки мерки... Но пък съм силно "ЗА" масово ваксиниране.

# 1 953
  • ВАРНА
може да си права....но така ли се справи Китай?
 изведнж всички евро медии млъкнаха за Китай че в момента е 300 пъти по безопасен от Евро съюза!   Дори в Ухан е много по безопасно в момента от Берлин - Лондон и Милано!!!

Как се получи това март 2021 г.  дори Ухан  да е по-безопасен от ЕС - където и да било град в ЕС???

Как се оправиха китайците дори без ваксини???

# 1 954
  • София
Да не споменавам  Сев. Корея как се справи, там е още по-безопасно. Щом не съобщават за болни, значи няма.

# 1 955
  • София
И аз това питам... Как се справиха китайците?

# 1 956
  • София
Да ви разсея малко от политиката с моя въпрос Laughing

Вдругиден имам час за ваксинация, но не се чувствам много добре - едно такова ми е усещането като пред разболяване, леко неразположение, леки мускулни болки и умора, но нищо сериозно. Нямам температура или кашлица. Та чудя се с такава симптоматика дали да се ваксинирам и какъв е риска. Иначе то е ясно, че болни хора не трябва да се ваксинират.

# 1 957
  • София
И аз това питам... Как се справиха китайците?

Официалната версия - драконовска карантина, тотален локдаун, при един заразен затварят многомилионни квартали. Неофициалната е по-добре да не я дъвчем. Те и в Русия много добре се справяха, ама се оказаха малко по-близо до Европа и някак си лъсна истината...

# 1 958
Да ви разсея малко от политиката с моя въпрос Laughing

Вдругиден имам час за ваксинация, но не се чувствам много добре - едно такова ми е усещането като пред разболяване, леко неразположение, леки мускулни болки и умора, но нищо сериозно. Нямам температура или кашлица. Та чудя се с такава симптоматика дали да се ваксинирам и какъв е риска. Иначе то е ясно, че болни хора не трябва да се ваксинират.
Нямам отговор, но да Ви насоча мислите към хипоходрични симптоми, Вие си се познавате най-добре. (Аз лично колко пъти от 1 година насам имах такива хипоходрични симптоми на вирусни заболяване, ехее ...)

# 1 959
В Благоевград се събрали и решили, че няма нужда от допълнителни мерки!
http://e-79.com/news-146880.html

Оставете решенията на местната власт и ще ни докарат до пълен геноцид.

Последна редакция: вт, 09 мар 2021, 19:10 от Киф

# 1 960
  • София
Кой от РЗИ София трябва да вземе решение за мерките?

# 1 961
  • София
yop_wer Ами и аз си го помислих това, но сама май не мога да се определя с категоричност.
Та въпроса си остава - при леки симптоми на разболяване дали ваксинирането е опасно?

rorik, признавам, че ми допада такъв отговор Laughing

# 1 962
Според американските CDC Китай е в категория за пътуване 1 : най-нисък риск от ковид.

България е в категория 4: най- висок риск - избягвай да пътуваш. Танзания, в която правителството лъже, че няма ковид също е в категория 4, както и Северна Корея.

Брей тези китайци бе, успяли са да излъжат CDC, но нищо,  поне някои съфорумци няма да успеят да ги излъжат.

# 1 963
  • София
А, те и СЗО излъгаха след като ги мотаха не помня колко време, не само СДС.

# 1 964
На китайците всичката зараза сега им е само вносна а как се оправиха - със строги мерки, но доста по-рестриктивни отколкото в по-демократичните държави. Там доколкото разбрах няма "домашна карантина" - карат те в карантинен център, не ти  оставят много степени на свобода.

Общи условия

Активация на акаунт