Затваряне МОЛ и съкращаване на работно време на ресторанти - кръчми до 20 ч. и по-рано и връщане на учениците в къщи пред компютъра и маски дори по улицата в големите градове и щъкащи полицаи с глоби.
Най-лошото е че се появяван нови и нови щамове и тази година 2021 се очертава още по тежка от 2020 г. цялата!
Така като гледам дори и май месец 2021 г. ще сме с ограничения по строги от 2020-та.
Това може да се окаже вярно, разбира се. Но за момента не се очертава да не е баш така.
1. Имаме повече знания за вируса и как се държи той в човешкия организъм. Следователно дори и без конкретно лекарство за коронавируса лекарите се справят по-добре. Да, в България включително.
2. Нови варианти на вируса няма как да няма. За момента те са притеснителни, но не и символ, че битката е безвъзвратно изгубена.
3. Имаме ваксини!!! И за момента те действат срещу новите варианти. Аз преди една година не вярвах, че през март 2021 г. ще имаме ваксина. Даже съм писала по темите, че е възможно въобще никога да нямаме. В момента съм с първа доза от ваксина...