COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 880
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 085
  • София
Хаос не би трябвало да има, ако чакат Файзер, освобождават часа за АЗ за друг. Достатъчно хора чакат без оглед на ваксината.....

Хаосът е неминуем, ако човек разбере в момента, че е поискал едно, а му предлагат друго. Доколкото разбрах има поле за избор за РНК и векторна ваксина. Не е кой знае колко трудно да се направи един филтър и да се изпратят съобщения на хората, които са букнали час за мястото Х - нямаме файзер, а АЗ, потвърдете часа за АЗ. А иначе става миш-маш.

# 2 086
Чарлз Мишел, председателят на Европейския съвет, твърди, че Великобритания има "категорична забрана" за износ на ваксини, произведени на нейна територия.

Външният министър на UK Доминик Рааб заяви, че твърденията са "напълно неверни" и че е призован представител на ЕС за "допълнителни дискусии".
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56343912

# 2 087
Момичета, току-що де регистрирахме онлайн за ваксинация. Най- скорошна дата намерихме при някакъв личен лекар, който обаче не е нашия. Системата ни регистрира, но сега като де замисля, може ли да ни ваксинира личен лекар, на който не сме пациенти?

# 2 088
Дейзи, не на всички им отшумяват ей така симтомите. Задължителен си е преглед от лекар, или поне консултация за необходимото медикаментозно лечение.
Така е. Но, когато се оказва, че нямаш личен лекар, както е в случая. Дали е по-добре да се реди човек на опашки пред лаборатории с евентуално заразени от ковид? Най-важно е, човек да се изолира. Да не говорим, че трябва да минат няколко дни, за да е по-сигурен резултатът от теста. Мога да дам много примери с ПСР, който излиза отрицателен, а след дни втори тест положителен. Като знам и какви пари вървят за тестове.

# 2 089
не бяха ли казали, че 24 часа преди деня за ваксината ще пращат смс с информация дали е налична предпочитаната ваксина? ако е така, човекът би могъл да си отмени часа и да го освободи за друг, който няма предпочитания

аз все още чакам да получа служебно определен час за втора доза, като Шарлот, която е получила такъв смс още в неделя, и други хора във фейсбук групата за Ваксини също споменаха, че са получили... и нищо не е дошло

# 2 090
  • Отвъд алеята зад шкафа
Никъде не съм казала, че някой е виновен. Казах, че ако беше ПО, учителите щяха да са по-мотивирани да се ваксинират. Казах, че всеки трябва сам да пази себе си. Казах, че вирусът е виновен. Моля да се цитира коректно.

# 2 091
  • София
Неко, точно защото имаш някакви симптоми - направи си тест. ПСР днес или утре сутрин - Бърз антигенен, в лаборатория.
По принцип няма данни ваксините да влияят негативно, ако имаш друга настинка или вирус.

# 2 092
  • Tsingtao-Hsishuang Panna
То е едно никакво положение. И аз не смея да ида на тест за антитела, като знам този ръст на заразени. Най-добре вкъщи изолация и това е, докато изчезнат симптомите. Стига да не се влоши положението.

Има клонове на лаборатории в които не правят никакви тестове за ковид - нито антигенни, нито PCR - например "Кандиларов" на Коперник. Но пък правят всички други тестове, включително за антитела. Естествено маски, газ, чорапи и наметало са задължителни Simple Smile

# 2 093
Достатъчно хора чакат без оглед на ваксината.....
Абсолютно! ММ например се записа, като отрази в системата че няма предпочитания каква( даже сподели че би предпочел АЗ, но с каквото го боднат, с това).
Аз също, ако имах избор бих избрала АЗ, но все пак ще изчакам след раждането и каквото предложат, това е.

# 2 094
То е едно никакво положение. И аз не смея да ида на тест за антитела, като знам този ръст на заразени. Най-добре вкъщи изолация и това е, докато изчезнат симптомите. Стига да не се влоши положението.

Има клонове на лаборатории в които не правят никакви тестове за ковид - нито антигенни, нито PCR - например "Кандиларов" на Коперник. Но пък правят всички други тестове, включително за антитела. Естествено маски, газ, чорапи и наметало са задължителни Simple Smile
За съжаление не ми е близко, но ако трябва ще посетя и по-далечна. Аз искам да направя за антитела, но като видях опашките пред лабораториите около нас и се отказах.

# 2 095
Нарастването на случаите накара Чешката република да поиска от болниците в съседните страни да приемат част от пациентите си.
Педиатричен неврохирург стана първият чешки депутат, който почина след коронавирус в Чешката република.
71-годишният Иржи Вентруба създаде специализиран център в детската болница в Бърно след работа в САЩ.

Ситуацията в Унгария е „много сериозна“ според генералния хирург Сесилия Мюлер, която казва, че болниците там стават все по-напрегнати заради коронавируса.

В Гърция се наблюдава голям ръст на случаите и това засяга болниците в района на Атика около Атина. Две частни болници в региона ще започнат да приемат пациенти от утре.

Болниците в части на Италия също са подложени на натиск, като броят на заразените почти достига 20 000 през последните 24 часа. Кметът на Неапол Луиджи де Магистрас казва, че ситуацията в болниците в района е "много сложна".

Процентът на заразените в Германия леко е намалял през последната седмица до 65,4 случая на 100 000 души.

Босненската столица Сараево ще бъде заключена този уикенд за първи път от миналия май. Почти всички предприятия ще бъдат затворени, а пътуванията във и извън региона ще бъдат ограничени. Кантон Сараево ще бъде ограничен. Босна отчете вчера рекордните 48 смъртни случая, свързани с Covid.
https://www.bbc.co.uk/news/live/uk-56343912

# 2 096
  • София
В Синево например правят ПСР след 13.00 ч ( поне в най-близката до мен лаборатория). Това според мен е много добра идея, а и мярка донякъде.

# 2 097
Дано да греша, но вече ми се струва, че това че електронната платформа е готова не означава, че организационно всичко е обезпечено по различните звена на веригата. Дано да не се получи да застояват ваксини по складовете, да се прецакват дози от отворени флакони, а същевременно хора да се чудят как и къде да се ваксинират. Да бяха пуснали пилотно някои локации през системата да се види как се получават нещата, но да бяха оставили и коридори тук-таме.

# 2 098
Аз съм се изолирала. Нали и без това съм с бебето вкъщи, не пречи да не излизам. Ще проверя къде може да се направи антиген на пешеходно разстояние, но проблем е, че ММ е с работно време като лабораториите. А бебе да влача, особено сега в дъжда няма как.
По-важно ми е дали и какво да пия. Това в лабораторията няма кой да ми го каже.
Звъннах на телефоните от първият пост. Телефона на министерството ми казва, че го няма, а от РЗИ ми казаха да звънна на 112. Хем им обясних, че не искам да ходя по болниците, защото не съм зле.

За ваксината проблем е от една страна, че съм със симптоми, тоест ако ида и е Ковид рискувам да заразя някой там. А от друга после ще остане чуденка, ако се влошат дали е заради заболяването, или е нормална реакция от ваксината.

Ще го помисля още малко, пък ще видя как ще постъпя.

# 2 099
Аз съм се изолирала. Нали и без това съм с бебето вкъщи, не пречи да не излизам. Ще проверя къде може да се направи антиген на пешеходно разстояние, но проблем е, че ММ е с работно време като лабораториите. А бебе да влача, особено сега в дъжда няма как.
По-важно ми е дали и какво да пия. Това в лабораторията няма кой да ми го каже.
Звъннах на телефоните от първият пост. Телефона на министерството ми казва, че го няма, а от РЗИ ми казаха да звънна на 112. Хем им обясних, че не искам да ходя по болниците, защото не съм зле.

За ваксината проблем е от една страна, че съм със симптоми, тоест ако ида и е Ковид рискувам да заразя някой там. А от друга после ще остане чуденка, ако се влошат дали е заради заболяването, или е нормална реакция от ваксината.

Ще го помисля още малко, пък ще видя как ще постъпя.
Защо не си вземете антигенен от аптеката?

Общи условия

Активация на акаунт