COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 317 131
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 055
  • Отвъд алеята зад шкафа
По отношение на магазините - единственият път, в който бях в страшно претъпкан магазин, беше когато имаше часове за пазаруване по възрасти. Също така вече го минахме това с ограничаване на броя на влизащите вътре - тарапаната се пренесе отвън на опашки. Специално за пазаруването смятам, че без ограничаване и часове е най-безопасно, с най-малко струпвания. Друг вариант е намаляване на работното време, да не работят събота и неделя също така.

# 2 056
Как да не работят в събота и неделя като някои хора само тогава могат да си напазаруват. Иначе се получава натъпкване в пикови часове в магазините.

# 2 057
  • София
Точно пишех и аз, че по-безумно предложение не съм чела...
Как да не работят в събота и неделя като някои хора само тогава могат да си напазаруват. Иначе се получава натъпкване в пикови часове в магазините.

# 2 058
  • Немция
Обаче на училище децата ви ходят... Моичкият от октомври не беше стъпвал... У нас училищата и ресторантите се смятат за вирусовъдници...
Е, покрай немския локдаун големият(6 клас) не е стъпвал на училище от средата на декември.
Но от другата седмица тръгва на училище за 2 седмици преди великденската ваканция, но с разделени наполовина класове и през ден, сам на чин.

Малкият (3 клас) е трета седмица на училище вече. С класове наполовина, през ден и сам на чин.

# 2 059
Т.е. този портал се оказа абсолютно безмислен. По-добре с коридорите. Поне дано часът се спазва, дето си си записал..

# 2 060
При мои познати баща на дете заразен, целия клас 10 дни карантина. Мислех си, че карантинират само при болни дете.

При нас в градинската група беше майка - таткото започна да води децата, казал, че не живеели на един адрес с майката. Персоналът няма какво да направи, рисковите си пуснаха неплатени отпуски и това беше.
Много кофти. Всеки си прави каквото иска. Предполагам са малко училищата и детските градини, където решават да действат по собствено усмотрение - предимно частни такива.

# 2 061
Т.е. този портал се оказа абсолютно безмислен. По-добре с коридорите. Поне дано часът се спазва, дето си си записал..
Направи ми впечатление и изразът "ограничени количества". И то за ВМА. Дано и по другите ваксинационни пунктове има от заявените бройки, имам познати, които чакат да се ваксинират на друго място.

# 2 062
  • Отвъд алеята зад шкафа
Точно пишех и аз, че по-безумно предложение не съм чела...

Така както винаги е било в Австрия и преди Ковид. Така, както бензиностанциите там не работят през нощта. При тях е по други причини, но явно може и хората са свикнали. А не юруш през уикенда.

# 2 063
Направи ми впечатление и изразът "ограничени количества". И то за ВМА. Дано и по другите ваксинационни пунктове има от заявените бройки, имам познати, които чакат да се ваксинират на друго място.

Е то някакви бройки ще има, ама колко.. и сега като тръгнат да се изпоотказват хората, защото няма Файзер например ще стане хаос според мен.

# 2 064
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Според мен на някои родители пък им е удобно да обвиняват децата,
Скрит текст:
че са ги заразили, за да си оправдаят нехайното поведение. Съжалявам, но това с децата започва да ми звучи точно така. Маските - гордо под носа или на брадата, дезинфектантите се мотаят в чантите, колкото да има, дистанция не се спазва, все се врат, явно да ти подушат парфюма, знам ли, туризъм - яко на макс, щото те ските са здраве, няма да се излагаме и да прескачаме тая година Банско и Пампоровец, ще ни вземат за бедни, накрая - детето ме зарази. Е, как па го сметна, че е детето?!
Пазаруваме веднъж седмично в голям хипермаркет, до който се стига само с кола. Съответно доста от посетителите са там по семейному, няма как да зарежат детето в колата, разбира се. На входа има безплатни маски и ръкавици, има и дезинфектант. Почти не виждам семейство, което да минава през дезинфектанта, нито пък да си вади свое шишенце, преди да влезе. Вътре непрекъснато виждам родители, които смъкват маските и се шляят така. Вярно, пространството има, то си е едно огромно хале, алеите покрай стелажите са доволно широки. Ама и дистанция не се спазва бе! Все някой ти се катери по раменете, защото той рафтът с лютениците и щандът с рибите иначе ще избяга. После ще каже, че детето го е заразило. Ами не, не е честно.
Да, има стриктни и съвестни хора, които се заразиха от децата си. Да, децата са своеобразен вектор на заразата, но ролята на този вектор започва да се преекспонира. В цяла Европа се полагат кански усилия колкото се може повече децата да ходят присъствено, ние пак си изобретихме някакъв "български модел" за справяне с пандемията. Поредният. И отново - не е честно!
Точно това се получава.
Тука в темата рев, че в Джъмбо било претъпкано, но учениците заразяват. Рев, че в в спа-хотелите нямало места за седмици напред, защото безотговорните възрастни и т.н., но учениците виновни. Рев, че в магазина не се спазва дистанция, но учениците виновни. Рев, че маските били под носа, но учениците виновни. Ех, тези страшни ученици. Възрастните толкова внимават, пък учениците все разнасят заразата и ги разболяват. На работа всички носят хубави маски както трябва, в ГТ всички спазват дистанция и носят правилно маски, в магазините не се бутат..

И въпреки всичко това не означава, че учениците не заразяват.

# 2 065
Хаос не би трябвало да има, ако чакат Файзер, освобождават часа за АЗ за друг. Достатъчно хора чакат без оглед на ваксината.....

# 2 066
Ами ще стане хаос!Що пак слагат каруцата пред коня?Пускат портал,уж избор ще имаме,ама то ваксините ги няма налични...
Защо ги правихме тия упражнения за малоумни?Че и нервите си скъсах два дена да се мъча да се регистрирам.

# 2 067
Като работила в магазин:
Ако се затворят магазините събота и неделя, петък ще е АД!
Най-много се пазарува петък вечер и събота. Да затвориш магазина в събота, означава да наблъскаш всички в петък, което няма как да се случи.

Най-добрият вариант е да се пускат определен брой пазаруващи. Другите на опашка и да се следи дистанция. Отвън е по-лесно полицията да действа, да види струпване. Вътре в магазина трябва да се подаде сигнал, а повечето хора или не се интересуват, или не вярват, че ще има ефект.
Боже, в другите държави и светофари направиха, а ние тук една година по-късно го обмисляме.
Смях в залата.

# 2 068
Еми те чакат хората, но определено ще има разместване в часовете. Като се откажат х човека, трябва да звъннат на някой от АЗ списъка да дойде извънредно и така.. това според мен е доста затрудняващо.

# 2 069
Неко, в този случай може по всяко време да си смените лл. Подготви си формуляр за сняна на личен лекар и дано някой ви привме.
Ние също за една бройка да не разберем, че на децата се пенсионира. Никаква система за известяване!

Общи условия

Активация на акаунт