COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 334 091
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 20 850
Защото не мога да се заразя от високото кръвно налягане на комшията, който кашля в асансьора или от този в градския транспорт. А хронично болните не са чак толкова много, не може все да се хващаме за изключенията. Има стотици хиляди души, които са достатъчно здрави, за да се ваксинират.
Ваксинирай се и няма да се заразиш от някой кашлящ в асансьора. Да не говорим, че сравнително лесно може да се избегне такава ситуация. Просто не се вози с комшии.

# 20 851
Защото тези болести си ги причиняват на себе си, а неваксинирането може да доведе до ново затваряне и детето ми да е ДО отново.

Ако още една година децата са на ДО и изобщо ограничени в допълнителните, групови занимания ще е…кощунство.

Лошото е, че най-върлите противници на ДО са и противници на ваксините.
Ни се водят, ни се карат.

# 20 852
Драматично нарастване на случаите на самоубийства сред японските жени в резултат на пЛандемията.

И в Китай си имат сериозно нарастване на психиатричните разстройства в резултат на локдауна и бруталната обработка от медиите, която навсякъде действа по един и същи начин общо взето.
И в България има много изтрещели деци и възрастни след толкова НОЩни и медийни напъни и усмъртявания, да не говорим за проблеми с очите, главоболия, стойката и изобщо проблеми в гръбначния отдел. За ваксините няма какво да се обясняваме, щото всичко разбиращите ваксъри са също изцяло под медиен контрол. Laughing Ваксинирайте се, колкото искате, и оставете нормалните хора да живеят нормално. Laughing Ваксини за желаещите има предостатъчно, поне в старата Европа.Laughing

# 20 853
Най-вероятно няма да има повече затваряния.

# 20 854
  • в страната на чудесата
Е никой никого на сила не кара да се ваксинира. Стига пищяхте.

# 20 855
  • София

Лошото е, че най-върлите противници на ДО са и противници на ваксините.
Ни се водят, ни се карат.
Това не е вярно!
След година и половина ДО, твърдо съм против още от това безумие! Това беше и основният ми мотив да се ваксинирам.
Не е хубаво да се обобщава. 😒

# 20 856
Добре, голяма част от тях са.

# 20 857
Аз не намирам за редно да се раздават пари за да се ваксинират "колебаещите" се. А и как така са твърдо против, но с 50 лева ще размислят? Най-много в махалите да размислят. Всъщност няма да се учудя, ако там ваксинираните са повече отколкото сред "бялото" население. Най- малкото, има доста гурбетчии, които постоянно пътуват до България и обратно в Западна Европа.
Естествено, че ако тръгна да се бода за 50 лева, едва ли само ваксината ми е проблем.

# 20 858
Много смешно ... само, че на близките на 18 084 човека хич не им е до смях.

# 20 859
  • При семейството си
Всеки “пищи” своята позиция.

# 20 860
Защо изисквате неваксинираните да се ваксинират? Защо например не изисквате рисковите групи да ги задължат да спазват някаква диета?  Видя се,  че най-рисковите групи са хората с метаболитен синдром, включващ затлъстяване,  висока кръвна захар, високо кръвно налягане,  сърдечно-съдови заболявания. Защо не искате от държавата за тях да намери лостове за ограничения - да изнамери лостове и да ги накара да спрат да консумират захар,  тестени изделия,  хиперпреработени храни, безалкохолни с глюкозо-фруктозен сироп,  алкохол.  Все неща,  които сриват имунната система и без вирус.
Защо не са равнопоставени изискванията ви?
Извинявай, но какво знаеш за метаболитния синдром? Аз съм в преддиабетно състояние, никога (още от дете) не съм понасяла нищо сладко. Също така не ям джънк, въглехидратите са ограничени до минимум, консерви от как се помня ям само домашни (изключвам грах и други без гадории, домашните консерви са лютеници, домати, кьополу, ферментирали туршии, сладка и компоти не ме интересуват), почти всички колбаси, които консумирам, са домашни без никакви добавки. Много рядко ям на вън, готвя и си носех домашна храна за обяд, докато не ни пратиха да работим от къщи. Купувам качествени млечни продукти от малки ферми, яйца само от свободни кокошки, само българско месо от проверен магазин. Какво съм виновна, че имам наследствен проблем? И че на дърти години се сдобих с метаболитен синдром?

# 20 861
  • Там,където се събуждам щастлива.
Имахме няколко класни, които ни опищяха главите колко зле били някои от учениците ни, каква депресия и прочие. Изведнъж нищо им няма на децата. Как в понеделник си в депресия, а във вторник вече не се оказа голяма загадка за мен.
Всички ученици, които ще повтарят годината при нас или преминаха на по-ниско ниво просто доказаха, че се дължи единствено на нежелание за учене, липса (и желание) на родителски контрол (свикнали са родителите училището всичко да разрешава, включително и като тръгнат да се развеждат и се почва ние да се оправяме с децата) и очакване с минимум усилие да се постигне нещо. Иначе ДО добре се експлоатира при нас, като довод, въпреки че на практика сме били само 6 седмици в пълно ДО.

А това за прекомерната употреба и време с телефон и таблет си беше отпреди. Та изкривяванията Вече си ги имаха.. С любезното съдействие на доста родители, които не искаха (искат) да развалят рахатлъка на децата.

# 20 862
Недоволна, не й обръщай внимание. Много хора си мислят, че изглеждат по-интелигентни, като лепнат някоя сложна дума. Слаб човек също може да има преддиабет или диабет, като Тони Дачева например. Дебелите са удобни за ритане - бавни са, пък и ги мислят за добродушни  Simple Smile  тъкмо да удариш и да побегнеш.

# 20 863
Добре, толкова ли е трудно. По 500 лева на ваксиниран са по 1000-2000 лева на семейство, има много хора, на които тези пари ще им дойдат добре без нищо да вършат. Само от краденето от асфалта и от помощите могат да се отделят 500 милиона, за да ваксинираме 1 млн човека и да приключваме.

# 20 864
  • Пловдив
Статистиката от днес се бави.

Общи условия

Активация на акаунт