COVID-19 (COrona VIrus Disease-2019) Тема - 7

• 1 316 648
  • 22 610
  •   1
Отговори
# 2 130
https://www.borbabg.com/2021/03/10/uchiteli-ne-iskat-detsata-v-klas/
Това е... В къщи... И ще ги приберат... Отново...

# 2 131
Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova
36 мин.  ·
❗ Днес, на заседание на софийския щаб за овладяване на разпространението на COVID-19, ще предложа на територията на Столична община да въведем следните две мерки:
1.     Всички ученици от 5 до 12 клас в София да преминат на обучение в електронна среда за срок от 2 седмици (от 15 до 26 март, включително).
2. Намаляване на работното време на всички заведения за хранене и развлечения, включително на ресторантите в хотелите и игралните зали, до 22 ч за периода от 12 до 26 март. 
✅ Предлагам въвеждането на мерките заради рязкото увеличение на броя на заразените с COVID-19 на територията на Столична община. Броят на хората, настанени за лечение в болниците, достигна нивата от средата на ноември миналата година, когато започна стръмен ръст на хоспитализациите. Над 1630 са настанените за лечение в лечебни заведения в София към днешна дата, а хората на интензивно лечение са 191.
✅ Със заповед на здравния министър болниците в София разкриват допълнителни места за болни с коронавирус.
✅ Всички родители на деца, които посещават ясли и детски градини, могат да се възползват от възможността за служебно извиняване на отсъствията им, което беше позволено от МОН по искане на софийския щаб.
✅ Окончателното решение на щаба ще бъде взето след заседанието днес следобед.

Браво на Фандъкова!
Разумно решение, само малко закъсняло!

# 2 132
  • София
Много закъсняло и половинчато решение. При такива бройки няма да се усети.
След седмица вероятно ще има нови мерки.

# 2 133
Направо едни КППта 2 седмици преди изборите, че да стимулират избирателите да са близо до урните, не да ми хойкат Занзибар, Банско, Слънчев бряг....  Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 2 134
  • ВАРНА
преди да развие симптоми, получихме известието

Какви са симптомите? 
Добре познатите 37.5 и нагоре температура - кашлица  - мускулни болки  и липса на усещане за миризми и вкус?

Или има нови?

# 2 135
Оффтопик!
Четох внимателно условията на форума. Няколко пъти коментирам действията на правителството, защото те са пряко свързани с развитието на Ковид ситуацията. Това не е пропаганда, нито съм споменавала партии. Не разбирам защо ме трият. Метлата е особено политкоректна.
Е как да не е пропаганда. Правителството да не е извънземно. То е на една определена политическа партия (или партии) и всяко споменаване на правителството в положителен или отрицателен смисъл се води директно за политическа пропаганда ЗА или ПРОТИВ управляващата в момента партия. Още повече че се намираме в предизборна кампания. Абсолютно е забранено, според правилата на форума, политическата пропаганда във форума. Ако не вярвате питайте администраторите защо заключиха политическата тема. И сега като няма чисто политическа тема, партийните агитатори започнаха да плюят по правителството, как не се било справяло и не знам си още какво, по разни други теми, уж загрижени за здравето на хората.
Темата е за корона вируса, а не ЗА или ПРОТИВ мерките на правителството и как не се било справяло. Всяко споменаване на правителството в тази тема е директна политическа агитация по време на предизборна кампания и аз лично се радвам, че модераторите предприемат нужните мерки, тази политическа агитация да престане най-сетне.
Който иска да плюе или хвали правителството да си пусне нова тема, да видим дали ще я одобрят, още от сега мога да ви кажа че няма. Тук си говорим за коронавируса, а не за политика.

Тогава защо проправителствените коментари не се трият???

# 2 136
преди да развие симптоми, получихме известието

Какви са симптомите? 
Добре познатите 37.5 и нагоре температура - кашлица  - мускулни болки  и липса на усещане за миризми и вкус?

Или има нови?

Започна като "хрема" и в рамките на 24 часа загуби напълно мирис и почти напълно вкус.
Висока температура засега няма, нито болки в мускулите, но казва, че усеща малко повече умора. На почти 14 години е.
Още не сме наясно за кой вариант на вируса става дума и не знам дали ще ни го съобщят.
Аз и баща му за момента нямаме абс. никакви симптоми. 🤷

# 2 137
  • Там,където се събуждам щастлива.
Точно на годишнината от първия локдаун в Италия, синът ми е позитивен. Unamused
Живеем в Комо, Ломбардия.
Зарази се в училище, буквално последния ден преди да минат на ДО, но от учител.
Твърдя го, понеже получаваме известия от училището за всеки установен случай на позитивни и точно ден преди да развие симптоми, получихме известието за болен учител. Други деца за сега няма.

Разстояния няма ли между децата и учителите?
Въпреки, че това, което видях аз е, че разстоянието няма значение в закрито помещение.

# 2 138
  • ВАРНА
Звучи и плашещо че март 2021 все още вилнее мощно вируса в Ломбардия  - при положение че тръгна края на февруари 2020-та  там  вируса.

# 2 139
Ха,току що разговор с мястото където съм записана за ваксина в събота.До края на март щели да ваксинират само с АЗ.На въпроса ми,как пък знаят от сега,че до края на март няма да получат други ваксини,така им казали шефовете....И да съм си откажела регистрацията в сайта,но друга няма да мога да си направя понеже системата давала,че всичко до края на април е заето. Баси зора...Направо съм в потрес от чудната организация.И наистина е време да се даде отчет къде точно и по колко бройки отиват от получените РНК ваксини!Този портал си е чиста подигравка за нас!Безобразие някакво!

# 2 140
Твърдя го, понеже получаваме известия от училището за всеки установен случай на позитивни и точно ден преди да развие симптоми, получихме известието за болен учител. Други деца за сега няма.
Разстояния няма ли между децата и учителите?
Въпреки, че това, което видях аз е, че разстоянието няма значение в закрито помещение.
Има, разбира се, както и седят всички с маски винаги. От 3 март са на ДО, последно е бил на у-ще на 2-ри, а с този учител е имал час на 1-ви. Симптомите започнаха да се появяват на 6-ти/7-ми.
Изглежда, че няма други заразени и това означава, че взетите мерки имат смисъл, но не са 100% гаранция и синът ми в случая е изтеглил по-късата клечка.

# 2 141
  • София
Твърдя го, понеже получаваме известия от училището за всеки установен случай на позитивни и точно ден преди да развие симптоми, получихме известието за болен учител. Други деца засега няма.

Barbabeau, моите съчувствия... Надявам се, че синът ти ще премине леко през това!

# 2 142
Дано всичко да мине леко и бързо, а вие не е задължително да се заразите, въпреки близкия контакт. Дано да имате късмет.

# 2 143
  • на пъпа на Златията
Оффтопик!
Четох внимателно условията на форума. Няколко пъти коментирам действията на правителството, защото те са пряко свързани с развитието на Ковид ситуацията. Това не е пропаганда, нито съм споменавала партии. Не разбирам защо ме трият. Метлата е особено политкоректна.
Е как да не е пропаганда. Правителството да не е извънземно. То е на една определена политическа партия (или партии) и всяко споменаване на правителството в положителен или отрицателен смисъл се води директно за политическа пропаганда ЗА или ПРОТИВ управляващата в момента партия. Още повече че се намираме в предизборна кампания. Абсолютно е забранено, според правилата на форума, политическата пропаганда във форума. Ако не вярвате питайте администраторите защо заключиха политическата тема. И сега като няма чисто политическа тема, партийните агитатори започнаха да плюят по правителството, как не се било справяло и не знам си още какво, по разни други теми, уж загрижени за здравето на хората.
Темата е за корона вируса, а не ЗА или ПРОТИВ мерките на правителството и как не се било справяло. Всяко споменаване на правителството в тази тема е директна политическа агитация по време на предизборна кампания и аз лично се радвам, че модераторите предприемат нужните мерки, тази политическа агитация да престане най-сетне.
Който иска да плюе или хвали правителството да си пусне нова тема, да видим дали ще я одобрят, още от сега мога да ви кажа че няма. Тук си говорим за коронавируса, а не за политика.

Тогава защо проправителствените коментари не се трият???
Зависи какво разбирате под проправителствени коментари . Ако са съобщение на администрацията за справяне с вируса проправителствени ли са??

# 2 144
Министър Екатерина Захариева с положителен тест, но в добро състояние.

По моя информация Файзер се слагат и на служители на съдебната система - по-конкретно съдии в някои областни градове. Не знам масово ли е. И редно ли е.

Общи условия

Активация на акаунт